Hoe de 'PXE-E61: Media Test Failure, Check Cable' Error op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe de 'PXE-E61: Media Test Failure, Check Cable' Error op te lossen
Hoe de 'PXE-E61: Media Test Failure, Check Cable' Error op te lossen
Anonim

PXE-E61-fouten zijn gerelateerd aan de Preboot eXecution Environment (PXE) die door sommige moederborden wordt ondersteund. PXE is een speciale opstartmodus waarmee de computer een opstartbaar besturingssysteem kan zoeken en laden via het netwerk in plaats van vanaf een lokale harde schijf.

Het is gebruikelijk om een PXE-E61-foutmelding te zien op een computer die per ongeluk probeert op te starten vanaf een netwerkapparaat terwijl er geen bestaat. Dit wordt vaak veroorzaakt door een verkeerd geconfigureerde instelling in het BIOS, maar kan ook worden veroorzaakt door een defecte harde schijf.

PXE-E61 en gerelateerde fouten

Hier zijn enkele manieren waarop u deze fouten kunt zien verschijnen:

  • PXE-E61: Mediatest mislukt, controleer kabel
  • PXE-M0F: Intel PXE ROM afsluiten.
  • PXE-M0F: Intel Boot Agent afsluiten.
  • Geen opstartapparaat gevonden. Druk op een willekeurige toets om de machine opnieuw op te starten.

Het wordt gezien voordat de computer opstart, vaak in witte tekst op een zwarte achtergrond, en meestal met extra tekst boven de fout.

Image
Image

Hoe de PXE-E61-fout op te lossen

  1. Wijzig de opstartvolgorde in het BIOS om op te starten vanaf de harde schijf in plaats van vanaf het netwerk. Hierdoor zal het BIOS moeten zoeken naar een besturingssysteem dat op een lokale harde schijf is geïnstalleerd, en dat is hoe de meeste computers zijn ingesteld.

    Doe je best om deze stap te voltooien. Het wijzigen van de opstartvolgorde om eerst de harde schijf te gebruiken, zou PXE-gerelateerde foutmeldingen moeten voorkomen.

  2. Ga naar het BIOS en zorg ervoor dat het de harde schijf kan detecteren. Mogelijk ziet u de PXE-E61-fout als de computer probeert op te starten vanaf een harde schijf die niet werkt of is losgekoppeld.

    Zoek het Boot menu en zorg ervoor dat het Boot Drive Order scherm (of iets met dezelfde naam) een harde schijf toont en niet t lees "Geen opstartschijf". Als het BIOS geen harde schijf detecteert, sluit u de computer af, opent u de computerbehuizing (als u op een desktop werkt) en controleert u of de HDD-kabels goed zijn aangesloten.

    Als de kabels goed zijn aangesloten en de harde schijf nog steeds niet wordt gedetecteerd, moet u mogelijk de harde schijf vervangen. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat het echt dood is door een testprogramma voor de harde schijf te gebruiken (als het niet werkt, zullen die programma's de HDD ook niet vinden).

  3. Als je probeert op te starten vanaf een USB-apparaat zoals een externe harde schijf, zorg er dan voor dat het apparaat echt opstartbaar is. Als dit niet het geval is, zoekt het BIOS naar een ander apparaat om van op te starten en probeert het mogelijk het netwerk te gebruiken, waardoor de PXE-E61-fout optreedt.

    Je kunt een programma als Rufus gebruiken om een opstartbaar USB-apparaat te maken. Zie Een ISO-bestand op een USB-station branden als u daarbij hulp nodig hebt.

    Controleer ook nogmaals of de opstartvolgorde is geconfigureerd om op te starten vanaf USB, dat het apparaat volledig is aangesloten en dat de USB-poort niet de schuldige is - probeer het apparaat naar een andere poort te verplaatsen als u dat wilt niet zeker.

  4. Ga naar het BIOS en schakel de PXE uit als u deze niet echt wilt gebruiken. Het zou zoiets moeten heten als Boot to Network of Ethernet, en is meestal te vinden in het Boot menu.

  5. Als je de PXE wilt gebruiken om op te starten vanaf een netwerkapparaat, controleer dan of de netwerkkabel volledig is aangesloten. Als er geen solide verbinding is, kan de PXE niet communiceren via het netwerk en zal de PXE-E61-fout produceren.

    Vervang de kabel door een waarvan u weet dat hij goed is als u vermoedt dat deze defect is.

  6. Update de netwerkkaartstuurprogramma's om de mediatestfout op te lossen, controleer de kabelfout. Een verouderd, ontbrekend of beschadigd stuurprogramma kan voorkomen dat de computer toegang krijgt tot het netwerk, waardoor de PXE niet goed meer werkt.

    Aangezien u hoogstwaarschijnlijk niet naar uw computer kunt opstarten om de stuurprogramma's bij te werken, moet u proberen te starten in de veilige modus of de opstartvolgorde wijzigen om eerst de lokale harde schijf te gebruiken. Probeer na het updaten van de netwerkkaartstuurprogramma's nogmaals vanaf het netwerk op te starten.

  7. Clear CMOS om het BIOS te resetten. Als de PXE-E61-fout te wijten is aan een verkeerd geconfigureerde BIOS-instelling, zal het herstellen van de BIOS naar de standaardopties hopelijk de fout oplossen.

Aanbevolen: