Hoe de meldingsgeschiedenis op Android te zien

Inhoudsopgave:

Hoe de meldingsgeschiedenis op Android te zien
Hoe de meldingsgeschiedenis op Android te zien
Anonim

Meldingen kunnen een geweldige manier zijn om al je verschillende apps en online services bij te houden, maar het is gemakkelijk om je erdoor overspoeld te voelen. Het is nuttig om ze op te ruimen of te stoppen, maar dat kan betekenen dat u belangrijke informatie misloopt. Als dat het probleem is waarmee u wordt geconfronteerd, hoeft u zich geen zorgen te maken. De Android-widget voor meldingslogboeken kan u helpen erachter te komen wat u hebt gemist, zodat u op de juiste manier kunt reageren.

Het Android-meldingenlogboek gebruiken

Het Android-meldingenlogboek houdt elke melding bij die je recentelijk hebt ontvangen en is de gemakkelijkste manier om snel alle meldingen te vinden die je nog eens wilt bekijken. Hier leest u hoe u er toegang toe krijgt.

  1. Druk ergens op uw startscherm lang totdat de extra menu-items verschijnen. Selecteer Widgets. Het is meestal een van de eerste beschikbare opties, maar het is mogelijk dat u wat moet scrollen, afhankelijk van uw apparaat en Android-versie.
  2. Scroll door het widgets-menu en zoek naar de Settings optie. Als u het vindt, sleept u het naar het startscherm en selecteert u het.

    Als u dat niet doet, selecteert u in plaats daarvan de Snelkoppelingen optie. Zoek daar de Settings-snelkoppeling, sleep deze naar je startscherm en selecteer hem.

    Image
    Image
  3. Selecteer Meldingslogboek in het menu dat verschijnt om een snelkoppeling naar uw meldingslogboek op uw startscherm te plaatsen.

  4. Die snelkoppeling zou je nu rechtstreeks moeten linken naar het Meldingslogboek. Selecteer het op je startscherm en je kunt al je eerdere meldingen zien.

    Image
    Image

Als je in de toekomst ooit weer toegang wilt krijgen tot je meldingslogboeken, kun je gewoon nogmaals op dat pictogram tikken om er rechtstreeks naar toe te gaan.

Controleer de meldingslogboekgeschiedenis op Android 11

Als u de nieuwste versie van Android 11 gebruikt, kunt u uw meldingsgeschiedenis veel sneller controleren. Selecteer hiervoor Instellingen > Apps en meldingen > Meldingen > Meldingsgeschiedenisen zet het aan.

Als het is ingeschakeld, houdt de meldingsgeschiedenis al je meldingen bij en kun je ze op elk moment bekijken. Om ze veel sneller te controleren, tikt u op de Geschiedenis link linksonder in het vervolgkeuzemenu met meldingen.

Alternatieven voor meldingslogboek van derden

Hoewel de native Android-meldingslogboeken volledig uitgerust zijn en effectieve tools voor het bekijken van meldingen, kunnen applicaties van derden dit ook. Een populaire optie die goed wordt beoordeeld, is het meldingsgeschiedenislogboek. Zo gebruik je het:

  1. Installeer Meldingsgeschiedenislogboek uit de Play Store en open het.
  2. Selecteer uw taalvoorkeur en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  3. Scroll door de tutorialschermen en tik desgevraagd op Toestemming inschakelen > Meldingsgeschiedenislogboek en vervolgens op Toegang tot meldingen toestaan > Toestaan Ga vervolgens terug door de schermen totdat u weer in de app terechtkomt, waar u verder kunt gaan met stap 4.
  4. Selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  5. Selecteer Enable voor opslagtoestemming. Mogelijk moet u Toestaan of Weigeren toegang tot foto's, media of andere bestanden.

  6. Als u meldingen op het app-scherm wilt bekijken, selecteert u Geavanceerde geschiedenis om uw meldingen weer te geven.

    Image
    Image

Meldingsgeschiedenislogboek kan alleen meldingen loggen vanaf het moment dat u de app installeert, dus het kan geen geschiedenismeldingen herstellen die u in het verleden mogelijk hebt afgewezen.

Aanbevolen: