Hoe Facebook- en Messenger-apps de batterij van de telefoon leegmaken

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook- en Messenger-apps de batterij van de telefoon leegmaken
Hoe Facebook- en Messenger-apps de batterij van de telefoon leegmaken
Anonim

Facebook- en Facebook Messenger-apps voor iOS- en Android-apparaten verbruiken veel batterijduur. Naast klachten van mensen over de hele wereld, voerden autoriteiten en analisten tests uit. Ze bevestigden dat beide batterijvreters zijn, zelfs als de apps niet in gebruik zijn.

Als je overweegt een app voor batterijbesparing en prestatieverbetering te gebruiken om dit probleem op te lossen, werkt het misschien niet. Dus wat kun je doen?

Image
Image

Hoe Facebook je CPU en batterij gebruikt

De batterij loopt leeg en prestatieverlies treedt op tijdens het gebruik van de apps en wanneer de apps inactief zijn en verondersteld worden inactief te zijn.

Facebook erkende dit probleem en loste het gedeeltelijk op. De oplossing lijkt echter niet bevredigend. Ari Grant van Facebook gaf twee redenen voor het probleem: een CPU-spin en slecht beheer van audiosessies.

Een CPU-spin is een complex mechanisme. De CPU is de microprocessor van je smartphone. Het bedient (runt) threads, dit zijn taken die moeten worden uitgevoerd door programma's of apps uit te voeren. De CPU bedient verschillende apps of threads op een manier die voor de gebruiker gelijktijdig lijkt te zijn (wat het onderliggende principe is achter multitasking-apparaten - apparaten die meerdere programma's tegelijkertijd uitvoeren), maar houdt in dat één app of thread tegelijk wordt onderhouden voor een korte tijd, om de beurt met de draden.

Een thread wacht vaak tot er iets gebeurt voordat het wordt bediend door de CPU, zoals een gebruikersinvoer (zoals een letter die op het toetsenbord wordt getypt) of gegevens die het systeem binnenkomen. De Facebook-app-thread blijft lange tijd in deze drukke wachtstatus (zoals bij het wachten op een gebeurtenis die verband houdt met een pushmelding), net als veel andere apps. Het blijft ook constant vragen stellen en pollen voor dit evenement, waardoor het enigszins actief wordt zonder iets nuttigs te doen. Dit is een CPU-spin, die batterijvermogen en andere bronnen verbruikt die de prestaties en de levensduur van de batterij beïnvloeden.

Multimedia is een batterijvernietiger

Het tweede probleem doet zich voor na het afspelen van multimedia op Facebook of het voeren van communicatie met audio, waarbij slecht beheer van de audio verspilling veroorzaakt. Na het sluiten van de video of het gesprek blijft het audiomechanisme open, waardoor de app op de achtergrond dezelfde hoeveelheid bronnen gebruikt, inclusief CPU-tijd en batterijvermogen. Het zendt echter geen audio-uitvoer uit en u hoort niets, daarom merkt u niets.

Hierna kondigde Facebook updates aan voor zijn apps met gedeeltelijke oplossingen voor deze problemen. Het eerste dat u moet doen, is dus uw Facebook- en Messenger-apps bijwerken. Maar tot op heden geven prestaties en statistieken, samen met gedeelde gebruikerservaringen, aan dat het probleem nog steeds aanwezig is.

Er wordt vermoed dat er andere problemen zijn met betrekking tot de app die op de achtergrond draait. Net als de audio zijn verschillende andere parameters mogelijk slecht beheerd. Het besturingssysteem van uw telefoon heeft services (achtergrondsysteemsoftware) die fungeren als begeleider van de apps die u gebruikt. Het kan zijn dat inefficiënt beheer van de Facebook-app voor inefficiëntie zorgt bij die andere apps. Op deze manier tonen prestatie- en batterijstatistieken niet alleen het abnormale verbruik voor Facebook, maar delen ze het met die andere apps. De Facebook-app, als de oorzaak van het probleem, zou de inefficiëntie kunnen verspreiden naar andere hulpsysteem-apps, wat leidt tot algehele inefficiëntie en abnormaal batterijverbruik.

Wat u kunt doen

Houd uw Facebook- en Messenger-apps up-to-date, in de hoop dat de door Facebook voorgestelde gedeeltelijke oplossing voor u werkt.

Een betere optie, qua prestaties, is om de Facebook- en Messenger-apps te verwijderen en een browser te gebruiken om toegang te krijgen tot je Facebook-account. Het werkt net als op uw computer. Het heeft niet de finesse die de app biedt, waarvoor het is gemaakt, maar je kunt minstens een vijfde van de batterijduur besparen. Overweeg bovendien om een slankere browser te gebruiken, een browser die de minste middelen gebruikt, en blijf daarbij aangemeld.

Aanbevolen: