MOBI-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MOBI-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MOBI-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een MOBI-bestand is een Mobipocket eBook-bestand.
  • Open er een met Calibre of Mobi File Reader.
  • Converteren naar PDF, EPUB, AZW3 en andere met DocsPal of Zamzar.

Dit artikel beschrijft wat MOBI-bestanden zijn, hoe u er een kunt openen en hoe u er een kunt converteren naar een ander documentformaat zodat het op uw apparaat werkt.

Wat is een MOBI-bestand?

Een MOBI-bestand is een Mobipocket eBook-bestand. Ze worden gebruikt voor het opslaan van digitale boeken en zijn speciaal ontworpen voor mobiele apparaten met een lage bandbreedte.

MOBI-bestanden ondersteunen zaken als bladwijzers, JavaScript, frames en het toevoegen van notities en correcties.

Image
Image

MOBI eBook-bestanden hebben niets te maken met het hoofddomein dat ook.mobi. is

Hoe een MOBI-bestand te openen

Enkele opmerkelijke gratis programma's die MOBI-bestanden kunnen openen, zijn Calibre, Stanza, Sumatra PDF, Mobi File Reader, FBReader, Okular en Mobipocket Reader.

MOBI-bestanden kunnen ook worden gelezen door populaire eBook-readers zoals de Amazon Kindle en veel smartphones die het formaat ondersteunen.

Bovendien hebben veel eBook-lezers, zoals het populaire Kindle-apparaat, ook desktopsoftware, mobiele apps en browsertools waarmee MOBI-bestanden kunnen worden gelezen. De Amazon Kindle-app is een voorbeeld dat Windows, macOS en mobiele apparaten ondersteunt; en Kindle Cloud Reader kan worden gebruikt om MOBI-bestanden online te lezen.

Een MOBI-bestand converteren

De snelste manier om een MOBI-bestand te converteren, is door een online converter zoals DocsPal te gebruiken. U kunt het MOBI-bestand naar die website uploaden of de URL naar een online MOBI-bestand invoeren en vervolgens een van de vele verschillende bestandsindelingen kiezen om het naar te converteren. EPUB, LIT, LRF, PDB, PDF, FB2, RB en verschillende andere worden ondersteund.

Als je al een programma op je computer hebt dat MOBI-bestanden opent, kun je het misschien gebruiken om het MOBI-bestand in een andere indeling op te slaan. Calibre kan bijvoorbeeld MOBI-bestanden converteren naar veel verschillende formaten, en Mobi File Reader ondersteunt het opslaan van een open MOBI-bestand naar TXT of HTML.

MOBI-bestanden kunnen ook worden geconverteerd met andere gratis softwareprogramma's voor bestandsconversie of online services. Een uitstekend voorbeeld is Zamzar, een online MOBI-converter. Het kan MOBI-bestanden converteren naar PRC, OEB, AZW3 en vele andere populaire bestandsindelingen, en het enige wat u hoeft te doen is het MOBI-bestand uploaden naar Zamzar en vervolgens het geconverteerde bestand downloaden - er hoeft niets op uw computer te worden geïnstalleerd.

Meer informatie over MOBI-bestanden

Mobipocket is sinds 2005 eigendom van Amazon. Ondersteuning voor het MOBI-formaat is stopgezet sinds 2011. Amazon's Kindle-apparaten gebruiken de MOBI-structuur, maar de bestanden hebben een ander DRM-schema en gebruiken de AZW-bestandsextensie.

Sommige Mobipocket eBook-bestanden hebben de. PRC-bestandsextensie in plaats van. MOBI.

Je kunt gratis MOBI-boeken downloaden van verschillende websites, waaronder Project Gutenberg, Feedbooks en Open Library.

Als er andere dingen worden toegevoegd aan een MOBI-bestand, zoals bladwijzers of annotaties, slaan Kindle-applicaties deze op in een apart bestand dat de. MBP-bestandsextensie gebruikt. Als het bestand is versleuteld, gebruikt het in plaats daarvan het achtervoegsel. SMBP.

Je kunt een MOBI-bestand maken met de gratis KindleGen-opdrachtregeltool van Amazon.

MobileRead Wiki heeft veel informatie over MOBI-bestanden als je geïnteresseerd bent in een diepere lezing.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je je MOBI-bestand niet kunt openen met de bovenstaande suggesties, controleer dan of je inderdaad met een bestand werkt dat de extensie. MOBI heeft. Dit moet worden begrepen omdat sommige bestanden op MOBI-bestanden lijken, maar in werkelijkheid helemaal niets met elkaar te maken hebben, en dus hoogstwaarschijnlijk niet met dezelfde software kunnen worden geopend.

MOB-bestanden (MOBTV Video) zijn een voorbeeld. Hoewel ze kunnen worden verward met MOBI-bestanden, zijn dit videobestanden die alleen kunnen worden gebruikt met multimediatoepassingen zoals Windows Media Player. Als je probeerde een MOB-bestand te openen met een eBook-lezer, zou je ofwel fouten krijgen of een heleboel onsamenhangende tekst te zien krijgen.

MOI Videobestanden (. MOI) zijn vergelijkbaar in die zin dat ze gerelateerd zijn aan video-inhoud, maar ze kunnen ook niet worden geopend met een van de hierboven genoemde op tekst gebaseerde bestandslezers of converters.

Lees de bestandsextensie opnieuw en zoek vervolgens hier op Lifewire of op Google om meer te weten te komen over het formaat en om te zien welke programma's het kunnen openen of converteren.

FAQ

    Waarom is mijn MOBI-bestand zo groot?

    MOBI-bestanden zijn groot vanwege de manier waarop ze werken. Het bestand bevat verschillende versies voor elk Kindle-formaat en het bronbestand dat is gebruikt om het te maken.

    Hoe weet ik of een MOBI-bestand beveiligd is?

    Om erachter te komen of een MOBI-bestand is beveiligd, kunt u Calibre downloaden, een gratis open-sourcetoepassing. Sleep vervolgens het MOBI-bestand naar Calibre en dubbelklik erop. Er verschijnt een melding als het bestand DRM-beveiliging heeft, wat betekent dat er beperkingen zijn aan wat u met het bestand kunt doen, zoals het aantal apparaten waarnaar u het tegelijkertijd kunt downloaden.

Aanbevolen: