Hoe maak je een kalender in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een kalender in Excel
Hoe maak je een kalender in Excel
Anonim

Wat te weten

  • De eenvoudigste manier is om de talrijke vooraf gemaakte kalendersjablonen te gebruiken: Ga naar File > New > "kalender" in het zoekveld > selecteer kalender > Maken.
  • U kunt ook Excel gebruiken om een aangepaste kalender te maken.

Dit artikel legt vier verschillende manieren uit voor het maken van een kalender in Excel. Instructies zijn van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel voor Mac, Excel voor Android en Excel Online.

Hoe maak je een vooraf gemaakte kalender in Excel

Je kunt je eigen kalender in Excel helemaal opnieuw maken, maar de gemakkelijkste manier om een kalender te maken is door een vooraf gemaakte kalendersjabloon te gebruiken. Sjablonen zijn handig omdat u elke dag kunt bewerken om speciale evenementen op te nemen en vervolgens elke maand kunt afdrukken wanneer u maar wilt.

Image
Image
  1. Select File > New.

    Image
    Image
  2. Typ in het zoekveld calendar en selecteer het vergrootglas om de zoekopdracht te starten.

    Image
    Image
  3. Selecteer de kalenderstijl die aan uw behoeften voldoet. In dit voorbeeld wordt de Elk jaarkalender gebruikt. Nadat je je agenda hebt geselecteerd, selecteer je Maken.

    Image
    Image
  4. Elke kalendersjabloon heeft unieke kenmerken. Met name met de Elk jaarkalender-sjabloon kunt u een nieuw jaar of begindag van de week typen om de kalender automatisch aan te passen.

    Image
    Image

Een aangepaste maandkalender maken in Excel

Als je de beperkingen van een kalendersjabloon niet leuk vindt, kun je je eigen kalender helemaal opnieuw maken in Excel.

  1. Open Excel en typ de dagen van de week in de eerste rij van de spreadsheet. Deze rij vormt de basis van je agenda.

    Image
    Image
  2. Zeven maanden van het jaar hebben 31 dagen, dus de eerste fase van dit proces is het maken van de maanden voor je kalender die 31 dagen bevatten. Dit wordt een raster van zeven kolommen en vijf rijen.

    Selecteer om te beginnen alle zeven kolommen en pas de breedte van de eerste kolom aan de gewenste grootte van uw kalenderdagen aan. Alle zeven kolommen passen zich aan hetzelfde aan.

    Image
    Image
  3. Pas vervolgens de rijhoogten aan door de vijf rijen onder uw weekdagrij te selecteren. Pas de hoogte van de eerste kolom aan.

    Om de hoogte van meerdere rijen tegelijk aan te passen, markeert u gewoon de rijen die u wilt aanpassen voordat u de hoogte wijzigt.

    Image
    Image
  4. Vervolgens moet je de dagnummers uitlijnen met de rechterbovenhoek van elk dagvak. Markeer elke cel in alle zeven kolommen en vijf rijen. Klik met de rechtermuisknop op een van de cellen en selecteer Cellen opmaken Stel in het gedeelte Tekstuitlijning Horizontaal in op Rechts (inspringen), en stel Vertical in op Top

    Image
    Image
  5. Nu de celuitlijningen klaar zijn, is het tijd om de dagen te tellen. U moet weten welke dag de eerste dag van januari is voor het huidige jaar, dus Google "januari" gevolgd door het jaar waarvoor u de kalender maakt. Zoek een kalendervoorbeeld voor januari. Voor 2020 begint de eerste dag van de maand bijvoorbeeld op een woensdag.

    Voor 2020, beginnend op woensdag, nummert u de datums in de juiste volgorde tot u bij 31 bent.

    Image
    Image
  6. Nu januari voorbij is, is het tijd om de rest van de maanden een naam te geven en te creëren. Kopieer het januari-blad om het februari-blad te maken.

    Klik met de rechtermuisknop op de bladnaam en selecteer Hernoemen Geef het een naam Januari Klik nogmaals met de rechtermuisknop op het blad en selecteerVerplaatsen of kopiëren Selecteer Maak een kopie Selecteer onder Voor blad (verplaatsen naar einde) Selecteer OK om het nieuwe blad te maken.

    Image
    Image
  7. Hernoem dit blad. Klik met de rechtermuisknop op het blad, selecteer Rename en typ February.

    Image
    Image
  8. Herhaal het bovenstaande proces voor de resterende 10 maanden.

    Image
    Image
  9. Nu is het tijd om de datumnummers voor elke maand na de sjabloonmaand januari aan te passen. Begin met februari en spreid de begindatum van de maand naar de dag van de week die volgt op de laatste dag van januari. Doe hetzelfde voor de rest van het kalenderjaar.

    Vergeet niet om niet-bestaande datums te verwijderen uit de maanden die niet 31 dagen lang zijn. Deze omvatten: februari (28 dagen-29 dagen in een schrikkeljaar), april, juni, september en november (30 dagen).

    Image
    Image
  10. Als laatste stap kun je elke maand een label geven door bovenaan elk blad een rij toe te voegen. Voeg een bovenste rij in door met de rechtermuisknop op de bovenste rij te klikken en Insert te selecteren. Selecteer alle zeven cellen boven de dagen van de week, selecteer het Home menu, en selecteer vervolgens Samenvoegen en centreren op het lint. Typ de naam van de maand in de enkele cel en formatteer de lettergrootte naar 16Herhaal het proces voor de rest van het kalenderjaar.

    Image
    Image

Zodra u klaar bent met het nummeren van maanden, heeft u een nauwkeurige kalender in Excel voor het volledige jaar.

U kunt elke maand afdrukken door alle kalendercellen te selecteren en File > Print te selecteren. Verander de oriëntatie in Landschap. Selecteer Pagina-instelling, selecteer het tabblad Blad en schakel vervolgens Rasterlijnen in onder het gedeelte Afdrukken.

Image
Image

Selecteer OK en dan Print om uw maandelijkse kalenderblad naar de printer te sturen.

Een aangepaste weekkalender maken in Excel

Een andere geweldige manier om georganiseerd te blijven, is door een wekelijkse kalender te maken met blokken van uur tot uur. U kunt een volledige 24-uurskalender maken of deze beperken tot een typisch werkschema.

  1. Open een leeg Excel-blad en maak de koprij aan. Laat de eerste kolom leeg en voeg het uur toe waarop u normaal gesproken uw dag begint in de eerste rij. Werk je een weg door de koprij en voeg een uur toe totdat je dag compleet is. Maak de hele rij vet als je klaar bent.

    Image
    Image
  2. Laat de eerste rij leeg en typ de dagen van de week in de eerste kolom. Maak de hele kolom vet als je klaar bent.

    Image
    Image
  3. Markeer alle rijen die de dagen van de week bevatten. Zodra ze allemaal zijn gemarkeerd, wijzigt u het formaat van één rij naar een grootte waarmee u in uw dagelijkse/uurlijke agenda kunt schrijven.

    Image
    Image
  4. Markeer alle kolommen die de uren van elke dag bevatten. Zodra ze allemaal zijn gemarkeerd, wijzigt u het formaat van één kolom naar een grootte waarmee u in uw dagelijkse/uurlijke agenda kunt schrijven.

    Image
    Image
  5. Om uw nieuwe dagelijkse agenda af te drukken, markeert u alle cellen van de agenda. Selecteer File > Print Verander de oriëntatie in Landscape Selecteer Page Setup, selecteer het tabblad Blad en schakel vervolgens Gridlines in onder het gedeelte Afdrukken. Wijzig de schaal in Alle kolommen op één pagina passen Hiermee past de dagelijkse agenda op één pagina. Als uw printer dit ondersteunt, wijzigt u het paginaformaat in Tabloid (11" x 17")

    Image
    Image

Een aangepaste jaarkalender maken in Excel

Voor sommige mensen is een jaarkalender meer dan genoeg om het hele jaar bij te blijven. Dit ontwerp betreft de datum en maand, in plaats van de dag van de week.

  1. Open een leeg Excel-blad en, laat de eerste kolom zwart, voeg januari toe aan de eerste rij. Werk je een weg door de koprij tot je december bereikt. Maak de hele rij vet als je klaar bent.

    Image
    Image
  2. Laat de eerste rij leeg en typ de dagen van de maand in de eerste kolom. Maak de hele kolom vet als je klaar bent.

    Vergeet niet om niet-bestaande datums te verwijderen uit de maanden die niet 31 dagen lang zijn. Deze omvatten: februari (28 dagen-29 dagen in een schrikkeljaar), april, juni, september en november (30 dagen).

    Image
    Image
  3. Markeer alle rijen die de dagen van de maand bevatten. Zodra ze allemaal zijn gemarkeerd, wijzigt u het formaat van één rij naar een grootte waarmee u in uw dagelijkse agenda kunt schrijven.

    Image
    Image
  4. Markeer alle kolommen die de maanden van het jaar bevatten. Zodra ze allemaal zijn gemarkeerd, wijzigt u het formaat van één kolom naar een grootte waarmee u in uw dagelijkse agenda kunt schrijven.

    Image
    Image
  5. Om uw nieuwe jaaragenda af te drukken, markeert u alle cellen van de agenda. Selecteer File > Print Verander de oriëntatie in Landscape Selecteer Page Setup, selecteer het tabblad Blad en schakel vervolgens Gridlines in onder het gedeelte Afdrukken. Wijzig de schaal in Alle kolommen op één pagina passen Hiermee past de agenda op één pagina.

    Image
    Image

Aanbevolen: