Windows Remote Desktop uitschakelen om aanvallen te voorkomen

Inhoudsopgave:

Windows Remote Desktop uitschakelen om aanvallen te voorkomen
Windows Remote Desktop uitschakelen om aanvallen te voorkomen
Anonim

Met Windows Remote Desktop kunnen u of anderen op afstand verbinding maken met uw computer via een netwerkverbinding, waardoor u effectief toegang krijgt tot alles op uw computer alsof u er rechtstreeks mee verbonden bent.

Toegang op afstand is een handige functie wanneer u vanaf een andere locatie toegang tot uw computer nodig heeft, bijvoorbeeld wanneer u verbinding moet maken met uw thuiscomputer wanneer u op het werk bent. Een externe verbinding is ook handig in ondersteuningssituaties waarin u anderen helpt door verbinding te maken met hun computers of wanneer u technische hulp nodig heeft en ondersteuningspersoneel wilt toestaan verbinding met uw computer te maken.

Remote Desktop is compatibel met Windows 10 Pro en Enterprise, Windows 8 Enterprise en Professional, en Windows 7 Professional, Enterprise en Ultimate. Het werkt niet met Home- of Starter-edities van deze besturingssystemen.

Image
Image

Extern bureaublad uitschakelen in Windows 10

Als u de Windows Remote Desktop-functie niet nodig hebt, schakelt u deze uit om uw computer tegen hackers te beschermen.

  1. Typ "externe instellingen" in het Cortana-zoekvak en selecteer Externe toegang tot uw computer toestaan. Deze actie lijkt contra-intuïtief, maar het opent het dialoogvenster Configuratiescherm voor Remote System Properties.

    Image
    Image
  2. Deselecteer Verbinding met hulp op afstand met deze computer toestaan.

    Image
    Image

Extern bureaublad uitschakelen in Windows 8.1 en 8

In Windows 8.1 werd de sectie Extern bureaublad verwijderd van het tabblad Extern. Om deze functionaliteit terug te krijgen, download je de Remote Desktop-app uit de Windows Store en installeer je deze op je Windows 8.1-computer. Nadat het is geïnstalleerd en ingesteld, om het uit te schakelen:

  1. Druk op Windows+ X en selecteer System in de lijst.
  2. Klik op Geavanceerde systeeminstellingen in de linkerzijbalk.
  3. Selecteer het tabblad Remote en vink Geen externe verbindingen met deze computer toe. aan

Extern bureaublad uitschakelen in Windows 8 en Windows 7

Extern bureaublad uitschakelen in Windows 8 en Windows 7:

  1. Klik op de knop Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Open Systeem en beveiliging.
  3. Kies System in het rechterdeelvenster.
  4. Selecteer Remote-instellingen in het linkerdeelvenster om het Systeemeigenschappen dialoogvenster te openen voor de Remotetab.
  5. Klik op Sta geen verbindingen met deze computer toe en klik vervolgens op OK.

De risico's van het uitvoeren van Remote Desktop

Hoewel Windows Remote Desktop nuttig is, kunnen hackers het misbruiken om controle over uw systeem te krijgen om malware te installeren of persoonlijke informatie te stelen. Het is een goed idee om de functie uitgeschakeld te laten, tenzij u deze nodig heeft. U kunt het eenvoudig uitschakelen - en dat zou u moeten doen, tenzij u de service nodig heeft. Maak in dit geval sterke wachtwoorden, werk de software indien mogelijk bij, beperk het aantal gebruikers dat kan inloggen en gebruik firewalls.

Een ander Windows-hulpprogramma, Windows Remote Assistance, werkt op dezelfde manier als Remote Desktop, maar is specifiek gericht op technische ondersteuning op afstand en is anders geconfigureerd met verschillende vereisten. Misschien wilt u dit ook uitschakelen, met hetzelfde dialoogvenster Systeemeigenschappen als Extern bureaublad.

Alternatieven voor Windows Remote Desktop

Windows Remote Desktop is niet de enige software voor externe computerverbindingen. Andere opties voor toegang op afstand zijn beschikbaar. Alternatieven voor externe desktopverbindingen zijn onder meer:

  • LogMeIn geeft u externe toegang tot uw pc of Mac vanaf een desktop, mobiel apparaat of browser. De premiumfuncties van LogMeIn omvatten het delen van bestanden, bestandsoverdracht en afdrukken op afstand. LogMeIn vereist een accountabonnement op uw computer.
  • TeamViewer bestuurt een andere pc op afstand. De gratis TeamViewer is ontworpen voor samenwerking en informatie-uitwisseling en legt de nadruk op privégegevens, gesprekken en vergaderingen.
  • AnyDesk stelt u in staat om een externe desktopverbinding te maken om overal toegang te krijgen tot uw programma's en bestanden zonder ze op een cloudservice te hoeven zetten. AnyDesk is gratis voor persoonlijk gebruik; zakelijk gebruik vereist een abonnement.
  • Chrome Remote Desktop is platformonafhankelijke software voor Windows-, macOS- en Linux-computers waarmee gebruikers op afstand toegang kunnen krijgen tot een andere computer via de Chrome-browser of de meeste apparaten, waaronder Chromebooks. Chrome Remote Desktop is gratis.
  • VNC Connect software voor externe toegang en controle stelt u in staat om overal op internet te communiceren met een desktop of mobiel apparaat. De twee computers hoeven niet van hetzelfde type te zijn, dus je kunt VNC Connect gebruiken om een Windows-desktop op kantoor te bekijken vanaf een Mac- of Linux-computer. Een beperkte niet-commerciële versie van VNC Connect is gratis. Professionele versies zijn beschikbaar tegen betaling.

Aanbevolen: