Chrome Remote Desktop Review

Inhoudsopgave:

Chrome Remote Desktop Review
Chrome Remote Desktop Review
Anonim

Chrome Remote Desktop is een gratis extern bureaublad-programma van Google dat wordt uitgevoerd als een extensie die is gekoppeld aan de Chrome-webbrowser.

Je kunt het gebruiken om elke computer met de Chrome-browser in te stellen als een hostcomputer waarmee je op elk moment verbinding kunt maken, ongeacht of de gebruiker is ingelogd of niet, voor volledige onbeheerde toegang. Het is ook handig voor tijdelijke, on-demand, eenmalige toegang/ondersteuning.

Google raadt aan om Chrome te gebruiken voor zowel de client als de host, maar je kunt nog steeds geluk hebben als je tussen browsers gaat (bijvoorbeeld Firefox gebruiken om op afstand naar een computer te gaan waarop Chrome is ingesteld).

Meer over Chrome Remote Desktop

  • Windows-, Mac- en Linux-computers kunnen het installeren.
  • Werkt vanaf Android-apparaten die de app installeren via Google Play
  • iOS-gebruikers kunnen de mobiele app installeren vanuit iTunes
  • Zowel spontane ondersteuning als toegang zonder toezicht worden ondersteund
  • Klembordsynchronisatie kan worden ingeschakeld
  • Key mapping wordt ondersteund
  • U kunt bestanden uploaden en downloaden tussen uw computer en de externe
  • Ctrl+Alt+Del, PrtScr en F11 kunnen naar de externe computer worden verzonden met een druk op een menuknop
  • Hiermee kunt u kiezen tussen volledig scherm, passend maken en formaat aanpassen aan weergave-opties wanneer aangesloten op de externe computer

Chrome Remote Desktop: voors en tegens

Een aantal andere gratis tools voor externe toegang zijn robuuster, maar Chrome Remote Desktop is zeker gemakkelijk om mee aan de slag te gaan:

Voors:

  • Snelle installatie
  • Werkt tussen besturingssystemen
  • Ondersteunt meerdere monitoren
  • Updates vaak
  • Werkt zelfs wanneer de hostgebruiker is uitgelogd

Nadelen:

  • Kan externe bestanden niet afdrukken naar een lokale printer
  • Geen chatmogelijkheid

Hoe Chrome Remote Desktop te gebruiken

Zoals alle programma's voor externe toegang, werkt Chrome Remote Desktop met een client en host die aan elkaar zijn gekoppeld. De client maakt verbinding met de host om de computer te besturen.

Dit is wat de host moet doen (de computer die op afstand wordt aangesloten en bestuurd):

  1. Bezoek Chrome Remote Desktop vanuit de Chrome-browser.
  2. Selecteer Mijn scherm delen en log vervolgens in op uw Google-account als daarom wordt gevraagd. Als je al bent ingelogd, staat er mogelijk Dit scherm delen.
  3. Gebruik de downloadknop om de extensie in Chrome te installeren.

    Image
    Image
  4. Selecteer Accepteren en installeren wanneer je die knop ziet.
  5. Accepteer alle installatieprompts en wacht tot Chrome Remote Desktop Host klaar is met installeren. Als het niet automatisch start, zou er een map moeten zijn geopend om u de download te laten zien; dubbelklik erop om te beginnen.

    Je weet dat het klaar is als de webpagina niet langer de knop "Annuleren" toont.

  6. Selecteer Genereer code.

    Image
    Image
  7. Geef de code aan de klant (zie onderstaande instructies) en selecteer vervolgens Delen wanneer je de prompt ziet waarin je om toestemming wordt gevraagd om je scherm te delen.

    Image
    Image

    De andere persoon heeft vijf minuten om de code in te voeren voordat deze verloopt. Als dat gebeurt, ga dan gewoon terug naar de vorige stap en genereer een nieuwe.

Verbind met de host

Dit is wat de client moet doen om verbinding te maken met de host om deze op afstand te bedienen:

  1. Open de pagina Ondersteuning op afstand en log in op uw Google-account als daarom wordt gevraagd.
  2. Plak de code van de hostcomputer in de sectie Verbinden met een andere computer en selecteer vervolgens Connect.

    Image
    Image
  3. Wacht tot de hostcomputer Share selecteert. Je ziet hun scherm enkele ogenblikken daarna.

Wanneer de client verbinding maakt met de hostcomputer, wordt op de host een bericht weergegeven met de tekst 'Uw bureaublad wordt momenteel gedeeld met', zodat Chrome Remote Desktop niet discreet inlogt zoals sommige programma's voor externe toegang.

Permanente toegang instellen

Wilt u geen willekeurige codes gebruiken om verbinding te maken? Chrome Remote Desktop kan ook fungeren als een permanente manier om toegang te krijgen tot een andere computer, ideaal als het uw computer is.

  1. Op de computer die op afstand wordt geopend, opent u het gedeelte Externe toegang van Chrome Remote Desktop. Log in op uw Google-account als daarom wordt gevraagd.
  2. Selecteer Turn on als je het ziet, gebruik anders de downloadknop om de benodigde add-on te installeren.

    Image
    Image
  3. Geef uw computer een naam en selecteer vervolgens Volgende.
  4. Kies een veilige pincode die je nodig hebt elke keer dat je verbinding maakt met de computer. Voer het twee keer in en selecteer vervolgens Start.

    Image
    Image
  5. Om op afstand toegang te krijgen tot de computer, opent u de pagina Toegang op afstand, selecteert u de computer en voert u de door u gemaakte pincode in.

Gedachten over Chrome Remote Desktop

We vinden het erg leuk hoe gemakkelijk het is om Chrome Remote Desktop te gebruiken. Eenmaal geïnstalleerd, is het menu gemakkelijk toegankelijk met alle belangrijke acties die u kunt ondernemen, maar verder is het aan het zicht onttrokken om ruimte te maken voor het scherm.

Omdat Chrome Remote Desktop volledig vanuit de browser wordt uitgevoerd, is het geweldig dat in principe alle besturingssystemen het kunnen gebruiken. Dit betekent dat je nauwelijks beperkt bent tot wie je ondersteuning kunt bieden.

Aangezien het programma op de achtergrond is geïnstalleerd, hoeft de externe computer niet eens Chrome te gebruiken wanneer u er verbinding mee wilt maken, en hoeft de gebruiker ook niet ingelogd te zijn. toegang krijgen als u het computerwachtwoord kent (wat waarschijnlijk is als het uw eigen pc is). De client kan de externe computer zelfs opnieuw opstarten en weer inloggen zodra deze weer volledig is ingeschakeld, allemaal vanaf Chrome Remote Desktop.

Hoewel het jammer is dat er geen ingebouwde chatfunctie is, kun je altijd een tool van derden gebruiken om te communiceren terwijl je verbonden bent met de andere computer. Veel apps voor mobiele berichten kunnen ook vanaf computers worden gebruikt.

Aanbevolen: