Hoe de samenvoegfunctie in Google Spreadsheets te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de samenvoegfunctie in Google Spreadsheets te gebruiken
Hoe de samenvoegfunctie in Google Spreadsheets te gebruiken
Anonim

In Google Spreadsheets combineert concatenatie de inhoud van twee of meer cellen in een werkblad in een derde afzonderlijke cel met behulp van de CONCATENATE-functie of de nieuwere versie, CONCAT. Dit is wat de CONCATENATE-functie doet en hoe deze te gebruiken.

Deze instructies gebruiken de Google Spreadsheets-app voor iOS. De desktopversie kan verschillen hebben.

CONCAT en CONCATENATE doen vergelijkbare functies. De oudere versie ondersteunt bereiken en meer cellen. In een CONCAT-functie kun je maar twee cellen combineren, maar de opmaak is hetzelfde.

Een functie schrijven in Google Spreadsheets

Een functie in Google Spreadsheets (of andere spreadsheetprogramma's zoals Microsoft Excel) bestaat uit drie delen, in deze volgorde:

  1. Een gelijkteken (=). Dit vertelt het programma dat je een functie invoert.
  2. De naam van de functie. Dit is meestal in hoofdletters, maar dat is niet nodig. Enkele voorbeelden zijn SUM, ROUNDUP en PRODUCT.
  3. Een reeks haakjes. Als de functie werk aan een reeks getallen in de spreadsheet omvat, staan deze getallen tussen haakjes om het programma te vertellen welke gegevens in de formule moeten worden gebruikt. Sommige functies, zoals NU, die de huidige datum en tijd retourneert, hebben haakjes, maar deze zijn leeg.
Image
Image

Een CONCATENATE-functie schrijven

CONCATENATE volgt het bovenstaande formaat, maar het heeft enkele specifieke kenmerken. De algemene indeling is:

=CONCATENATE(string 1, [string2, …])

De tekenreeksen verwijzen naar specifieke gegevens in de spreadsheet. Deze tekenreeksen kunnen afzonderlijke cellen of celbereiken zijn, zoals hele rijen of kolommen. De regels voor een geldige functie zijn dat u ten minste één gegevenspunt (of argument) presenteert en elk punt of bereik wordt gescheiden door een komma.

Een geldige CONCATENATE-functie kan er als volgt uitzien:

=CONCATENATE(A1, B2:B5, A2)

Wanneer Spreadsheets de functie uitvoert, geeft het resultaat elk item in de cellen weer die de formule vermeldt, gerangschikt in volgorde.

Als een functie een bereik heeft dat meerdere rijen en kolommen bevat, wordt de inhoud weergegeven in volgorde van links naar rechts en van boven naar beneden, zoals u de rijen en kolommen zou lezen.

Spaties toevoegen aan een CONCATENATE-functie

Aaneenschakeling laat geen spatie tussen woorden. U kunt echter spaties in de formule inbouwen. Waar u ook maar een spatie wilt, plaats een set dubbele aanhalingstekens met een spatie tussen de aanhalingstekens. De voorbeeldfunctie hierboven, met een spatie tussen de eerste twee strings, zou er als volgt uitzien:

=CONCATENATE(A1, " ", B2:B5, A2)

Bottom Line

Google Spreadsheets maakt het resultaat van een CONCATENATE-functie op als tekst. Als uw invoer uit tekst bestaat, heeft dit geen invloed. Maar als u getallen gebruikt, kunt u het resultaat niet opnemen in wiskundige functies zoals SOM en GEMIDDELDE. Dat komt omdat wiskundige functies de tekst negeren.

Hoe de CONCATENATE-functie te openen

Google Spreadsheets gebruikt geen dialoogvensters zoals die van Excel om de functieargumenten in te voeren. In plaats daarvan heeft het een automatisch suggestievak dat verschijnt wanneer u de naam van de functie in een cel typt.

  1. Voer de informatie in die u wilt samenvoegen en selecteer vervolgens de cel waar u de gecombineerde gegevens wilt laten verschijnen.

    Image
    Image
  2. Typ het gelijkteken (=) en typ vervolgens CONCATENATE.

    Suggesties verschijnen boven het toetsenbord terwijl u typt, dus u hoeft niet het hele woord in te voeren.

    Image
    Image
  3. Tik op de cellen in de volgorde waarin u de cellen wilt combineren. Of sleep en selecteer een bereik. Google Spreadsheets voert automatisch komma's in om gegevensreeksen te scheiden.

    In het eindresultaat verschijnen strings in de volgorde waarin je de cellen hebt geselecteerd.

  4. Om een spatie toe te voegen, plaatst u de cursor tussen de twee items die u wilt scheiden en typt u vervolgens twee dubbele aanhalingstekens met een spatie ertussen. Met dit element kun je elke gewenste tekst aan de functie toevoegen.

    De aanhalingstekens op het standaard iOS-toetsenbord werken niet voor deze functie. Gebruik de desktopversie of voeg de spatie toe aan de termen die u aaneenvoegt, indien mogelijk.

    Image
    Image
  5. Tik op Return of het vinkje om de functie uit te voeren.

    Image
    Image
  6. De aaneengeschakelde gegevens verschijnen in de cel.

    Image
    Image
  7. Herhaal het proces voor alle cellen die u wilt samenvoegen.

    Als u absolute waarden met dollartekens in de formule gebruikt, kunt u automatisch aanvullen gebruiken voor specifieke rijen en kolommen.

    Image
    Image
  8. Als u de tekst in een van de cellen in uw formule wijzigt, wordt het aaneenschakelingsresultaat bijgewerkt.

U kunt CONCATENATE ook openen via de Function-knop naast het tekstvak op iOS of in de rechterbovenhoek van het scherm op het bureaublad. De mobiele versie ziet eruit als de letters fx en de desktopversie ziet eruit als de Griekse letter sigma (). CONCATENATE staat onder de kop Text in het menu Function.

Aanbevolen: