Hoe spamteksten te stoppen

Inhoudsopgave:

Hoe spamteksten te stoppen
Hoe spamteksten te stoppen
Anonim

Wat te weten

  • Op de iPhone opent u de spamtekst in Berichten. Tik op telefoonnummer > info > telefoonnummer > Blokkeer deze beller > Blokkeer Contact.
  • Ga op Android naar Berichten > Instellingen > Blokkeer nummers en berichten >Bloknummers > selecteer nummer > plustekenpictogram.
  • Als je zeker weet dat het een tekst is waarvoor je je hebt aangemeld, zoals een politieke campagne, reageer dan met stop of schrijf je uit.

Deze instructies gaan over het blokkeren van spam-teksten op iPhone en Android en leggen uit waarom u deze sms-berichten kunt ontvangen.

Spamteksten stoppen en blokkeren

Er zijn een paar manieren waarop je spamberichten kunt stoppen. Dit zijn de meest voorkomende en effectieve methoden, waaronder ingebouwde functies, apps van derden en meer.

Klik nooit op links in spamteksten; het kunnen sms-phishing-zwendel zijn, ook wel smishing genoemd.

  • Reageer met "Stop"-Maar wees voorzichtig! Je kunt je vaak afmelden voor sms-berichten door te antwoorden met "stop" of "unsubscribe". Maar wees heel voorzichtig; dit kan averechts werken. Een legitieme afzender, zoals een non-profitorganisatie, politieke campagne of bedrijf, zal dat verzoek respecteren. Als het een oplichter is, bevestigt een antwoord dat dit een actief telefoonnummer is om te blijven targeten.
  • Gebruik functies voor het blokkeren van spamtekst in uw telefoon: De iPhone en Android hebben ingebouwde functies voor het blokkeren van spamtekst. Gebruik die om jezelf te beschermen. Bekijk de stapsgewijze instructies verderop in dit artikel.
  • Gebruik apps van derden: De app store van je telefoon heeft veel apps die spamberichten en oproepen filteren of blokkeren. Als je niet tevreden bent met de ingebouwde functies van je telefoon, probeer die dan eens.
  • Stuur spamberichten door naar uw telefoonbedrijf: U kunt spamberichten aan uw telefoonbedrijf melden om hen te helpen dergelijke berichten in de toekomst te blokkeren. Stuur spamberichten gewoon door naar 7726 (dat is "spam" op het toetsenbord). Het is gemakkelijk om hier sms-berichten op Android door te sturen. U kunt ook een klacht over spamberichten indienen bij de FCC.
  • Gebruik een service van uw telefoonbedrijf: Veel telefoonbedrijven verkopen add-on-services die spamberichten en oproepen blokkeren. Deze zijn vaak meer gericht op oproepen dan op sms'en, maar neem contact op met uw telefoonmaatschappij om te zien wat zij te bieden hebben.

Spamteksten komen niet alleen via je telefoonnummer binnen. Vrijwel elke soort berichten-app kan spam bevatten. We hebben ook tips voor het blokkeren van spamberichten in berichten-apps zoals WhatsApp.

Hoe spamteksten op iPhone te blokkeren

Alle iPhones met iOS 10 en hoger hebben een functie om spam-sms-berichten te blokkeren in de vooraf geïnstalleerde Berichten-app. Volg deze stappen om spamberichten te blokkeren:

  1. Open de spamtekst in de Berichten-app.
  2. Tik op het telefoonnummer of pictogram bovenaan het scherm.
  3. Tik op info.
  4. Tik op het telefoonnummer.

    Image
    Image
  5. Tik op Blokkeer deze beller.
  6. Tik in het pop-upmenu op Contact blokkeren.
  7. Spamteksten van deze afzender worden geblokkeerd wanneer het menu verandert in Deblokkeer deze beller.

    Image
    Image

Met de iPhone kun je onbekende sms'jes uitfilteren in een speciale map om ze later te bekijken. Zet dit aan bij Instellingen > Berichten > Filter onbekende afzenders > verplaats de schuifregelaar naar aan/groen. Je kunt er ook voor kiezen om een tester of beller op de iPhone te deblokkeren.

Hoe spamteksten op Android te blokkeren

Als uw smartphone Android 10 of hoger gebruikt, volgt u deze stappen om de ingebouwde functies voor het blokkeren van spamtekst te gebruiken.

Afhankelijk van uw versie van Android en uw telefoonmaatschappij, heeft u mogelijk ook een Spam & Blocked optie in het menu met drie stippen. Als dat zo is, tikt u daarop, tikt u vervolgens op Spambeveiliging en verplaatst u de schuifregelaar Spambeveiliging inschakelen naar aan om spamfilters in te schakelen.

  1. Open de Berichten app.
  2. Tik op het verticale pictogram met drie stippen.
  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Blokkeer nummers en berichten.
  5. Tik op Bloknummers.
  6. Voer het telefoonnummer in dat je wilt blokkeren (of tik op Conversations en selecteer het gesprek dat je wilt blokkeren).

    Image
    Image
  7. Tik op + en het telefoonnummer wordt toegevoegd aan uw geblokkeerde lijst.

Waarom krijg je spamberichten?

Er zijn verschillende redenen waarom je spamberichten ontvangt, en soms is het helemaal geen spam. Dit zijn de meest voorkomende redenen dat u spamberichten ontvangt.

  • Je hebt je voor hen aangemeld: Wat eruitziet als een spamtekst, kan in werkelijkheid een communicatie zijn waarvoor je je hebt aangemeld zonder het te beseffen. In veel gevallen kan het kopen van iets online, het verkrijgen van informatie van een organisatie en anderszins online communiceren ervoor zorgen dat u sms'jes krijgt. Het loont altijd om de kleine lettertjes te lezen wanneer u uw contactgegevens deelt.
  • Spammers kochten uw informatie: Bedrijven die gegevensmakelaars zijn, verzamelen de informatie van mensen en verkopen deze vervolgens door aan andere bedrijven voor marketingdoeleinden. Hoewel dit erg vervelend is, is het niet per se snode. Veel gerenommeerde bedrijven verkopen klantgegevens aan makelaars. Het is heel goed mogelijk dat een bedrijf waarmee u zaken heeft gedaan op een bepaald moment uw contactgegevens heeft verkocht.
  • Spammers hebben uw nummer geraden: Spammers en oplichters hoeven geen telefoonnummers te kopen om u te spammen. Ze kunnen eenvoudig telefoonnummers raden. In de VS zijn er slechts 10 cijfers in een telefoonnummer, dus het is eenvoudig genoeg om een netnummer te kiezen en vervolgens een computerprogramma te gebruiken om elk mogelijk telefoonnummer in dat netnummer te spammen.

Aanbevolen: