Hoe oude websites te vinden en Google-pagina's in cache te doorzoeken

Inhoudsopgave:

Hoe oude websites te vinden en Google-pagina's in cache te doorzoeken
Hoe oude websites te vinden en Google-pagina's in cache te doorzoeken
Anonim

Wat te weten

  • Methode 1: Zoek naar een woord of website. Klik in de zoekresultaten op de driehoek boven de paginatitel en selecteer In cache in het menu.
  • Methode 2: Typ cache:[site name] in het zoekveld in kleine letters zonder spaties en druk op Enter.

Er zijn twee manieren om de gecachte versie van een pagina op Google te bekijken. Voer regelmatig een zoekopdracht uit op de desktopsite en open vervolgens de gecachte versie vanaf daar, of voeg een woord toe aan uw Google-zoekopdracht op de desktop of mobiele sites om de gecachte versie onmiddellijk te openen.

Voer een normale Google-zoekopdracht uit

Het gebruik van een normale Google-zoekopdracht om de gecachte pagina te vinden is net zo eenvoudig als het uitvoeren van een normale zoekopdracht en vervolgens op een link in de zoekresultaten te klikken om de gecachte pagina te openen.

  1. Zoek naar een woord, zin of hele website.
  2. Zoek de specifieke pagina in de resultaten waarvoor u een gecachte versie wilt.
  3. Klik op de driehoek boven de paginatitel en selecteer vervolgens In cache.

    Image
    Image

Klikken op de Cached link toont u vaak de pagina zoals deze voor het laatst is geïndexeerd op Google, maar met uw zoektermen gemarkeerd. Deze methode is uitermate handig als u een bepaald stuk informatie wilt vinden zonder de hele pagina te hoeven scannen.

Als uw zoekterm niet is gemarkeerd, gebruikt u de Ctrl+ F (Windows) of Command +F (Mac) sneltoets om de woorden te vinden.

Ga rechtstreeks naar de cache

Je kunt in plaats daarvan doorgaan en direct naar de gecachte pagina gaan door cache: toe te voegen net voor de Google-zoekopdracht.

  1. Open een nieuw Google-zoekveld en typ cache: (inclusief de dubbele punt).
  2. Typ de URL van de pagina waarvan u de gecachte versie wilt zien. Typ bijvoorbeeld cache:lifewire.com in kleine letters en zonder spaties. Laat de standaard "http" of "https" aan het begin van URL's weg.

    Image
    Image
  3. Druk op Enter om de pagina in het cachegeheugen onmiddellijk te openen.

Terwijl Google webpagina's indexeert, bewaart het snapshots van de inhoud van de pagina's, ook wel gecachte pagina's genoemd. URL's worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe afbeeldingen in de cache. Gebruik deze Google Power Search-truc om een afbeelding van de pagina in het cachegeheugen te openen en de informatie te vinden die je nodig hebt.

Beperkingen van caches

Houd er rekening mee dat de cache toont wanneer de pagina voor het laatst is geïndexeerd, dus soms worden afbeeldingen niet weergegeven en is de informatie verouderd. Afhankelijk van wat u zoekt, hoeft dat echter geen probleem te zijn.

Sommige pagina's instrueren Google door het gebruik van een protocol genaamd robots.txt om historische pagina's niet beschikbaar te maken. Ontwerpers van websites kunnen er ook voor kiezen om pagina's privé te houden voor Google-zoekopdrachten door ze uit de site-index te verwijderen (ook wel 'niet-indexeren' genoemd).

Google slaat alleen de meest recente cache van de pagina op, dus als je probeert toegang te krijgen tot een echt oude pagina, misschien een pagina die veel is veranderd of lange tijd offline is geweest, probeer dan de Wayback Machine.

Aanbevolen: