Hoe Autocorrectie op Android uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Autocorrectie op Android uit te schakelen
Hoe Autocorrectie op Android uit te schakelen
Anonim

Wat u moet weten

  • Ga naar Instellingen > Systeem > Talen en invoer > Virtueel toetsenbord. Kies het toetsenbord. Tik op Tekstcorrectie en schakel Autocorrectie uit.
  • Sommige instellingen kunnen specifiek zijn voor andere toetsenborden. Het algemene idee blijft echter hetzelfde.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u autocorrectie op Android uitschakelt met het standaard Gboard-toetsenbord, maar het is ook van toepassing op andere toetsenborden. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Android 8.0 en hoger, maar ze zouden op dezelfde manier moeten werken op Android 7.0 en eerder, met kleine verschillen.

Autocorrectie uitschakelen op Android

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik Systeem > Talen en invoer > Virtueel toetsenbord.
  3. Je ziet een lijst met alle geïnstalleerde toetsenborden, inclusief standaardinstallaties. Tik op Gboard, of het toetsenbord waarvoor je autocorrectie wilt uitschakelen.

    Image
    Image
  4. Tik op Tekstcorrectie.
  5. Scroll omlaag naar het gedeelte Correcties en tik op Auto-correctie om het uit te schakelen.

    Image
    Image

Als autocorrectie is uitgeschakeld, biedt het standaard Android-toetsenbord (Gboard) nog steeds correctiesuggesties bovenaan het toetsenbord. Het verwisselt een voorspelde correctie niet wanneer u een spatie na een woord toevoegt. In plaats daarvan laat het het woord achter zoals je het hebt getypt.

De voordelen van het uitschakelen van autocorrectie

Er zijn een aantal gevallen waarin autocorrectie wordt uitgeschakeld. Als u veel eigennamen typt of de nieuwste volkstaal gebruikt die het ingebouwde Android-woordenboek nog niet heeft ingehaald, kan autocorrectie meer kwaad dan goed doen.

Autocorrectie uitschakelen helpt ook als je tweetalig bent en vaak tussen talen schakelt tijdens het typen.

Aanbevolen: