Een geheim Facebook-gesprek starten

Inhoudsopgave:

Een geheim Facebook-gesprek starten
Een geheim Facebook-gesprek starten
Anonim

Wat u moet weten

  • Inschakelen: Open de app, tik op je profielfoto en ga naar Privacy > S ecret Conversations > OK > Geheime gesprekken > Inschakelen
  • Een gesprek beginnen: Ga naar Chats, tik op het pencil icoon, schuif de lockom het te vergrendelen, kies wie je een bericht wilt sturen, tik op de clock , stel een tijd in en Send.

Dit artikel legt uit hoe je een geheim gesprek start dat versleuteld is en zal verdwijnen nadat de ontvanger het heeft bekeken met de Facebook Messenger-app. Geheime gesprekken zijn alleen beschikbaar in de Facebook Messenger-app op iOS en Android.

Geheime gesprekken op Facebook inschakelen

Voordat u versleutelde berichten kunt verzenden, moet u ervoor zorgen dat de optie Geheime gesprekken van Facebook is ingeschakeld.

  1. Open de Facebook Messenger-app en tik op je profielfoto.
  2. Tik op Privacy.
  3. Tik op Geheime gesprekken.

    Image
    Image
  4. Tik op OK.
  5. Tik op de schuifregelaar onder Geheime gesprekken om het in te schakelen.
  6. Tik op Inschakelen.

    Image
    Image

Geheime Facebook-gesprekken kunnen afbeeldingen, video's en spraakopnamen bevatten. Ze ondersteunen geen groepsgesprekken of spraak- en videogesprekken, en je kunt geen geheime gesprekken gebruiken om betalingen te verzenden.

Een geheim gesprek starten in Facebook Messenger

Volg deze stappen als je een geheim bericht wilt verzenden op Facebook Messenger:

  1. Tik in het Chats-scherm op het potlood in de rechterbovenhoek.
  2. Schuif het lock-pictogram in de rechterbovenhoek naar de vergrendelde positie en selecteer vervolgens aan wie je een bericht wilt sturen.

    Op iOS, tik op Secret in de rechterbovenhoek.

  3. Tik op de clock om desgewenst een tijdslimiet voor het bericht in te stellen.

    Image
    Image

    Wanneer geactiveerd, verschijnt er een timer wanneer de ontvanger het bericht opent en telt de resterende tijd af voordat het bericht voorgoed verdwijnt.

  4. Kies een tijdslimiet voor je geheime bericht.
  5. Typ en verstuur je bericht. Het bericht wordt wazig weergegeven totdat de ontvanger erop tikt.

    Image
    Image

    Hoewel geheime Facebook-gesprekken zijn gecodeerd, kan de andere persoon nog steeds een screenshot van je gesprek maken en dit met anderen delen.

Hoe Facebook geheime gesprekken te verifiëren

Alle geheime Facebook-gesprekken zijn versleuteld. Facebook geeft je ook de mogelijkheid om de end-to-end-codering te verifiëren door apparaatsleutels te vergelijken. Beide partijen in het gesprek ontvangen apparaatsleutels, die u kunt vergelijken om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen. De apparaatsleutel van een gesprek bekijken in Android of iOS:

  1. Open een geheim gesprek met iemand en tik op het information (i) icoon bovenaan het scherm.

    Tik op iOS op de naam van de gebruiker bovenaan het scherm.

  2. Tik op Uw sleutels.
  3. Vergelijk de apparaatsleutel die onder de naam van je vriend verschijnt met de sleutel op hun apparaat om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen. Vergelijk apparaatsleutels persoonlijk of via screenshot.

    Image
    Image

Hoe geheime Facebook Messenger-gesprekken te verwijderen

Je kunt geheime Facebook-gesprekken op je apparaten verwijderen, maar je kunt geen geheime gesprekken op het apparaat van je ontvanger verwijderen.

  1. Open de Facebook Messenger-app en tik op je profielfoto.
  2. Tik op Privacy.
  3. Tik op Geheime gesprekken.

    Image
    Image
  4. Tap Verwijder alle geheime gesprekken.
  5. Tik op Verwijderen.

    Image
    Image

Toegang tot geheime gesprekken op meerdere apparaten

Je hebt alleen toegang tot een geheim gesprek op het apparaat waarop je het hebt aangemaakt. Je kunt geheime gesprekken verzenden vanaf een ander apparaat, maar je kunt geen eerdere berichten zien.

Als je op een nieuw apparaat inlogt bij Messenger, zie je de berichten van eerdere geheime gesprekken niet. U ontvangt een melding in eerdere geheime gesprekken, zodat u en de andere deelnemer weten dat u een nieuw apparaat gebruikt. Zodra het apparaat is toegevoegd, zie je nieuwe berichten in geheime gesprekken op alle actieve apparaten.

Aanbevolen: