De 10 beste games van het halve decennium, 2010 tot en met 2014

Inhoudsopgave:

De 10 beste games van het halve decennium, 2010 tot en met 2014
De 10 beste games van het halve decennium, 2010 tot en met 2014
Anonim

Het decennium van de jaren 2010 begon belachelijk sterk in videogamekwaliteit. Meer dan een derde van onze top tien games kwam uit in 2011 toen de PlayStation 3 een hoogtepunt bereikte op het gebied van creativiteit en technisch potentieel. De PlayStation 4 heeft zijn creatieve hoogtepunt nog niet bereikt, voelen we. Hier is een blik op de beste van 2010 tot 2014.

"Uncharted 3: Drake's Deception" (2011)

Image
Image

De meest filmische game van het begin van het decennium heeft er echt voor gezorgd dat een geweldige videogame dezelfde gevoelens kan nabootsen die we krijgen van een geweldige zomerkaskraker. Er zijn maar weinig games die ooit het soort achtbaanadrenaline hebben voortgebracht dat we krijgen van onze favoriete films zoals "Uncharted 3", met zijn geweldige actiescènes, intrigerend verhaal en prachtige graphics.

"Batman: Arkham City" (2011)

Image
Image

Het beste superheldenspel ooit gemaakt. Jonge gamers realiseren zich misschien niet eens hoe laag de kwaliteit van op superhelden gebaseerde videogames in het verleden was dankzij de games die ze leuk vonden, zoals de LEGO-superheldengames en dit paradepaardje.

"Batman: Arkham City" is een geweldige mix van setting, verhaal en gameplay. "Arkham City" is de zeldzame game die zowel spelers aanspreekt die van open-world games houden als degenen die de voorkeur geven aan filmische games. De makers van "Arkham City" hebben een geweldig filmisch avontuur gemaakt, met een script dat mede is geschreven door Batman-icoon Paul Dini, maar de gamer heeft nog steeds veel vrijheid binnen deze stijl van spelen. Je zult urenlang Arkham City doorkruisen op zoek naar geheimen en verzamelobjecten terwijl je geniet van een geweldig verhaal.

"Bioshock Infinite" (2013)

Image
Image

Er is enige vijandigheid geweest over de derde Bioshock-game van Ken Levine en de mensen van Irrational Games. Het is een zeer ambitieus en bekwaam spel in termen van wereldcreatie. Vanaf de openingsact van 'Infinite' worden we naar een andere wereld getransporteerd, niet als passieve waarnemers, maar als actieve reizigers.

Het verhaal is belangrijk voor uitstekende games, en deze vinkt dit vakje aan. Het is een verhaal van spijt en de zeldzame kans om te boeten voor fouten uit het verleden. De gameplay is verslavend en snel zonder ooit in herhaling te vallen.

"The Elder Scrolls V: Skyrim" (2011)

Image
Image

Dit kan gemakkelijk worden beschouwd als de beste RPG van de eerste helft van het decennium van 2010. Het is een spel dat tientallen uren verbruikt door te verkennen. Het is indrukwekkend hoe levend "Skyrim" voelt van de ene hoek naar de andere.

Wat geweldig is aan "Skyrim" is de duidelijke, baanbrekende indruk dat er dingen gebeuren in deze wereld die verder gaan dan je personage. In het verleden had men het gevoel dat RPG-werelden wachtten op de komst van de speler om daadwerkelijk te bestaan. Skyrim is echter zo gedetailleerd, zorgvuldig overwogen en levend dat het onafhankelijk lijkt van je karakter. Je bent een gast in deze wereld. En dat is het soort opmerkelijke doorbraak dat invloed heeft op games in de PS4-generatie en daarna.

"The Walking Dead" (2012)

Image
Image

Bij het overwegen van deze lijst werd de nadruk gelegd op de games die nog steeds de markt beïnvloeden. Dat is het belangrijkste verschil tussen de nummer twee (aan het einde van de lijst) en de top tien. Op de lange termijn is er misschien geen game die meer invloed heeft in dit half decennium dan de bewerking van Telltale Games van 'The Walking Dead'. Het tartte de verwachtingen van gamers in een tijdperk dat werd gedomineerd door shooters door een verhaal te vertellen waarin besluitvorming de adrenaline-trigger was, met gameplay waarin de keuzes die je maakt ertoe doen en een impact hebben op leven en dood in het spel.

Telltale gebruikte deze game om hun baanbrekende verhalen voort te zetten in de huidige seizoenen van 'Game of Thrones' en 'Tales From the Borderlands'. Ze zijn net zo vooruitstrevend als elk ander bedrijf, en het begon hier.

"Red Dead Redemption" (2010)

Image
Image

Het is een tijdje geleden dat deze titel werd uitgebracht, maar de wereld van "RDR" blijft je bij. Het is een driedimensionale, levendige wereld en zeker een van de meest memorabele van het halve decennium. Voeg daar een verhaal aan toe dat een emotionele snaar raakt, terwijl het aansluit bij de Amerikaanse mythologie en legendes van westerns, en je hebt een spel dat sinds de release door velen wordt aanbeden, maar nog steeds wordt onderschat.

"Borderlands 2" (2012)

Image
Image

"Borderlands 2" is verbluffend verslavend, vooral als je de geweldige lijst met downloadbare content (DLC's) toevoegt die voor de titel is uitgebracht. Zelfs een jaar nadat het uitkwam, keerden we terug naar "Borderlands 2" en de wereld van de Vault Hunters. En toch was er het gevoel dat we nog maar het oppervlak hadden bekrast van wat deze game te bieden heeft. De verhalende kwaliteit van het spel is waarschijnlijk het zwakste spel in deze top tien lijst, maar het biedt puur plezier.

"Reis" (2012)

Image
Image

Deze game laat je nadenken over wat we kunnen verwachten als we een controller in handen hebben. Je zou kunnen zeggen dat de korte speelduur ervan zou moeten meetellen in de ranglijst, maar wij zijn van mening dat "Journey" een doorbraakspel is.

Het is niet alleen leuk of goed gemaakt; het herdefinieert wat games kunnen zijn, en maakt gebruik van een emotionele ader die verder gaat dan eenvoudige handmatige coördinatie. Het richt zich op gamers op een heel andere manier. Als de industrie zichzelf wil verbeteren na zaken als Gamergate en de algemene uitputting van de repetitieve, gewelddadige kwaliteit van games, moet ze de bedoeling van videogames opnieuw bekijken. Bekijk welke kwaliteitsgames moeten streven door 'Reis' te spelen.

"Mass Effect 2" (2011)

Image
Image

Zo hoort een sci-fi-RPG te zijn. In feite is dit wat games moeten nastreven. Er is nog nooit een betere mix geweest van gameplay en verhalen vertellen. "Mass Effect 2" balanceert beide perfect, waardoor de gamer volledig de controle heeft over zijn eigen lot zonder de artistieke visie van de makers te verliezen.

"The Last of Us" (2013)

Image
Image

Bereid je voor om emotioneel geïnvesteerd te worden in twee personages die je nog nooit in een game bent tegengekomen, wanneer je de sage van Joel en Ellie betreedt in Sony's exclusieve 2013 'The Last of Us'. Het creëert een levendige, geloofwaardige setting met ongelooflijke productie en karakterontwerp. Het vult deze wereld met een verhaal dat zo resonerend is dat het je uit de proloog grijpt en niet meer loslaat tot de laatste scène. De gameplay is verslavend en gedenkwaardig zonder rommelig te worden of afbreuk te doen aan het verhaal.

Runners-up

Deze spellen hebben bijna de lijst gehaald en zijn het vermelden waard omdat de concurrentie hevig was, en deze zijn zeker de moeite van het bekijken waard.

  • "Battlefield: Bad Company 2" (2010)
  • "Dragon Age: Inquisition" (2014)
  • "Far Cry 3" (2012)
  • "God of War III" (2010)
  • "Grand Theft Auto V" (2013)
  • "Mass Effect 3" (2012)
  • "Portal 2" (2011)
  • "Rayman Legends" (2013)
  • "Tomb Raider" (2013)
  • "XCOM: Enemy Unknown" (2012)

Aanbevolen: