Politie die uw autonome auto bestuurt, kan beveiligingsrisico's toevoegen, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Politie die uw autonome auto bestuurt, kan beveiligingsrisico's toevoegen, zeggen experts
Politie die uw autonome auto bestuurt, kan beveiligingsrisico's toevoegen, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De politie is onlangs gesignaleerd terwijl ze een autonome Cruise-taxi aan de kant zette omdat de koplampen naar verluidt niet aan waren.
  • Cruise test computervisie en geluidsdetectie-AI om zijn auto's te helpen reageren op hulpverleningsvoertuigen.
  • Beveiligingsexperts zeggen dat hackers kunnen profiteren van mechanismen die de politie gebruikt om autonome auto's te besturen.

Image
Image

Zelfrijdende auto's die de politie in noodgevallen op afstand kan besturen, kunnen veiligheidsrisico's opleveren, zeggen experts.

In een recent incident dat op Instagram werd gepost, werd de politie gezien terwijl ze een autonome Cruise-taxi aan de kant zette omdat de koplampen naar verluidt niet aan waren. In de video is te zien hoe de Cruise-auto tot stilstand komt, hoewel het onduidelijk is of er geautomatiseerde systemen zijn geactiveerd. Waarnemers zeggen dat het incident aantoont dat beleid voor politie-interacties moet worden vastgesteld naarmate autonome voertuigen steeds gebruikelijker worden.

"Niet alleen zou wetshandhavers geen afstandsbediening [mogelijkheden] moeten hebben omdat [het] uiteindelijk in verkeerde handen zal vallen, maar technologie die afstandsbediening mogelijk maakt, mag niet worden geïnstalleerd op productie-auto's, zelfs als het een uitgeschakelde functie is, " Brian Contos, de chief security officer van Phosphorus Cybersecurity, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

"Alleen al het hebben van deze technische mogelijkheden, zelfs als ze niet geactiveerd zijn, zou zichzelf kunnen lenen voor toekomstige uitbuiting door een snode actor, zoals het omleiden van het voertuig naar een andere bestemming, waardoor het voertuig onveilig werkt of het uitschakelen van deursloten."

Zelfpolitie?

In de video stopte een Cruise-auto aan de kant van de weg toen een agent hem voor een kruispunt opmerkte. De officier probeert het portier aan de bestuurderszijde te openen, maar het Cruise-voertuig begint de weg af te rijden voordat hij een tweede keer stopt.

Cruise schreef op Twitter over het incident en zei: "onze AV gaf toe aan het politievoertuig en stopte toen, zoals bedoeld, naar de dichtstbijzijnde veilige locatie voor de verkeersstop. Een officier nam contact op met Cruise-personeel en er was geen citaat uitgegeven."

Maar in de toekomst suggereerde Contos dat fabrikanten van autonome auto's door wetshandhavers zouden kunnen worden gedwongen om manieren te installeren waarop de politie hun auto's kan controleren. Hij haalde het geval aan waarin de FBI achterdeurtoegang tot de iPhone probeerde te krijgen om de robuuste codering van Apple te omzeilen, maar merkte op dat het probleem met deze aanpak is dat een achterdeur niet beperkt kan worden tot slechts één entiteit, zoals wetshandhaving.

"Het is eigenlijk een kwetsbaarheid die je opzettelijk aan je code toevoegt", zei Contos."Dus als je die achterdeur eenmaal in je software hebt ingebouwd, heb je een groot gapend gat in je beveiliging gemaakt waar andere actoren mogelijk misbruik van kunnen maken. Een achterdeur is een achterdeur, punt uit. Hetzelfde geldt voor een auto, het is gewoon een veel groter systeem."

Contos speculeerde dat aanvallers voertuigstoringen op de weg zouden kunnen veroorzaken, wat ertoe zou kunnen leiden dat voertuigen worden gegijzeld totdat de eigenaar of fabrikant losgeld heeft betaald.

Ken je rechten

Helaas heb je misschien geen juridische poot om op te staan als de politie je autonome auto wil controleren, vertelde burgerrechtenadvocaat Christopher Collins aan Lifewire via e-mail.

"Vanuit juridisch oogpunt heeft de politie al het recht om voertuigen aan de kant te zetten onder een zeer lage norm die redelijk vermoeden wordt genoemd, " legde Collins uit. "Ze kunnen bijna altijd een aantal objectieve criteria aanwijzen om te rechtvaardigen waarom ze vermoedden dat dit specifieke voertuig moest worden gestopt."

Image
Image

De FBI onderzoekt al hoe autonome auto's de politie zullen beïnvloeden. Het bureau schreef op zijn website dat politiebeheerders plannen moeten maken voor het toenemende aantal robotauto's dat hun werk zal beïnvloeden.

"In de overgang van door mensen bestuurde naar zelfrijdende voertuigen, zullen [autonome voertuigen] hoogstwaarschijnlijk worden geprogrammeerd om verkeerswetten te gehoorzamen en apparaten te bedienen, zoals stoplichten", schrijft de FBI. "Het lijkt ook waarschijnlijk dat [niveau] 4 en 5 [zelfrijdende] systemen nauwkeuriger aan die beperkingen zullen voldoen dan menselijke operators, waardoor de prioriteit van verkeershandhaving binnen een wetshandhavingsinstantie wordt verminderd."

Alleen al het hebben van deze technische mogelijkheden, zelfs als ze niet geactiveerd zijn, zou zichzelf kunnen lenen voor toekomstige exploitatie…

Maar Contos zei dat in het geval van autonome voertuigen zoals een straatveger, vuilniswagen of soortgelijk voertuig dat eigendom is van een stadsbestuur dat geen passagiers heeft, de politie op afstand moet kunnen bedienen."Die use case is volkomen logisch", voegde hij eraan toe.

Contos stelde ook voor dat als een autonoom voertuig uit de hand loopt, de politie dezelfde analoge maatregelen zou kunnen gebruiken die ze tegenwoordig gebruiken, zoals het platdrukken van de banden met spijkerstrips of het vastzetten van de autonome auto met politieauto's.

"Als een passagier een medisch noodgeval heeft, kunnen ze de auto aan de kant zetten en als de deuren op slot zijn, toegang krijgen tot de passagier met een Slim Jim of het raam breken," zei Contos.

Aanbevolen: