The Roll-app van EyeEm

Inhoudsopgave:

The Roll-app van EyeEm
The Roll-app van EyeEm
Anonim

Van het foto-sociale netwerk EyeEm komt The Roll App.

Als je net als ik graag foto's maakt met je mobiele apparaat, dan heb je waarschijnlijk honderden tot duizenden foto's in je filmrol. Veel daarvan moet je doorbladeren om de edelstenen te vinden die je leuk vindt. De Roll-app helpt je door al je foto's te filteren om bij die edelstenen te komen.

Momenteel is The Roll alleen voor iOS, maar het is gepland voor release op Android binnenkort, Laten we het hebben over deze app en natuurlijk waar deze vandaan komt. EyeEm is geen onbekende in mobiele fotografie en heeft zich altijd gericht op individuen en gemeenschappen om de grenzen van dit geweldige genre te verleggen.

Mobiele fotografen: dit is een app die je in je filmrol moet hebben!

Ten eerste, wat is EyeEm?

Image
Image

EyeEm is een wereldwijde community en marktplaats voor fotografie. Ik geloof dat dit de eerste app voor sociale netwerken voor foto's is - zelfs vóór Instagram (met een paar maanden). De oprichter, Flo Meissner, kwam op het idee nadat zijn camera was gestolen in New York City. Hij kreeg een iPhone en nadat hij er foto's mee had gemaakt, realiseerde hij zich het potentieel en de opkomst van mobiele fotografie. EyeEm werd een idee om te verwezenlijken op basis van dit verhaal.

De EyeEm-community omvat meer dan 17 miljoen fotografen en 70 miljoen afbeeldingen. Het platform is absoluut anders dan Instagram, maar vergelijkbaar wat betreft de sociale aspecten. Op Instagram zul je moeilijk worden ingedrukt om geweldige afbeeldingen te vinden, omdat je beroemdheden en memes zou moeten doorzoeken. De focus van EyeEm was vanaf het begin om de kwaliteit van het werk en de fotografen te laten zien. EyeEm werkt sinds het begin samen met veel fotografiegemeenschappen. Deze partnerschappen worden gevoed door missies die fotografen moeten voltooien. EyeEm blijft ook tentoonstellingen van werk over de hele wereld tonen op basis van de missies en wedstrijden die ze hebben. Om het nog verder op te voeren, heeft EyeEm ook de Market. De markt is waar het individu foto's op hun EyeEm-raster kan aanwijzen om te verkopen. Merken, individuen en anderen die het werk leuk vinden, kunnen de afbeeldingen via EyeEm in licentie geven. Ten slotte lanceerde EyeEm EyeEm Vision in 2015. Vision is technologie die helpt bij het rangschikken, categoriseren en zichtbaar maken van inhoud door middel van algoritmen.

Wat is The Roll?

Image
Image

Ga naar de Roll-app

Volgens hun persbericht:

"The Roll is bedoeld om je bestaande camerarol te vervangen en eindeloos scrollen te elimineren", zegt medeoprichter en productleider van EyeEm Lorenz Aschoff. "Het is net zo eenvoudig als één tik om snel duizenden van je afbeeldingen te ordenen en je beste te vinden."

The Roll tagt je afbeeldingen, groepeert ze op onderwerp, locatie en evenementen, met de beste foto op basis van die categorieën. Als je bijvoorbeeld foto's hebt die je in volgorde hebt gemaakt, stapelt The Roll ze op en scoort ze vervolgens op basis van esthetiek. U kunt de score (1-100), trefwoorden en metagegevens zien.

Hoe vervang je je standaard camera-app?

Image
Image

De Roll-app is ingesteld om je standaard camerarol te vervangen vanwege zijn behoorlijk geweldige technologie. Zodra u de app opent, wordt u gevraagd om toegang te krijgen tot uw foto's. Zodra dat is voltooid, begint het te taggen, categoriseren en rangschikken. De tijd die nodig is om alleen door de standaard camerarol te filteren, is overweldigend voor iedereen en in het bijzonder voor die fotografen die op hoge volumes fotograferen. Deze app helpt je dat te verlichten door je beste foto's en ook je beste foto's binnen categorieën en tags te vinden. Ik was echt verbaasd over hoe vol de tagging-technologie is. Als u naar de afbeelding aan de linkerkant kijkt, ziet u dat deze foto is getagd met meer dan 27 trefwoorden. De database van EyeEm bevat 20.000 trefwoorden, dus ik ben er vrij zeker van dat al uw foto's en de mijne zullen worden gedekt.

Mijn gedachten over de rol

Image
Image

Gebaseerd op EyeEm Vision, de vision-technologie van het bedrijf, behandelt The Roll de basis van fotografie en geeft je een esthetische score. Dit is best gaaf. Voor mij is het idee van kritiek tegenwoordig cruciaal om je imago te verbeteren. Dit scoren en rangschikken is vergelijkbaar met het laten doen door uw collega's. Soort van! Het percentage dat u op uw individuele afbeeldingen ontvangt, kan u trots maken of u helemaal afschrikken van het hele idee. Ik zeg: "Probeer het eens."

Hoewel je het altijd oneens kunt zijn met de technologie, geloof ik dat dit je zal helpen betere foto's te maken. Foto's die onder- of overbelicht zijn, ruis, enz. worden allemaal gefilterd en dienovereenkomstig gescoord. Uw beste afbeelding van elke reeks wordt naar de top gebracht. Dit kan je helpen beslissen wat je wilt delen en posten en ook verwijderen en ruimte besparen.

Toen ik door mijn foto's ging via de app, had ik die "Ja, je hebt gelijk, app." Ik vind die foto mooi en heb hard gewerkt aan de compositie, belichting en zelfs het onderwerp. Ik denk dat ik die score wel verdien. Het had beter kunnen zijn of zoals te zien is in de laatste twee afbeeldingen, raakte ik bijna 100%. Nu weet ik dat zonsondergangen hoge scores krijgen voor esthetiek. Ik bedoel echt, wie houdt er niet van een zonsondergangfoto?!?

Hetzelfde geldt voor de foto's waar ik niet goed op scoorde. Een overbelichte foto, een foto bij weinig licht met te veel ruis, of een andere foto hier waar ik de camera gewoon niet stil genoeg kon houden - de Roll-app kwam door en gaf me hele lage scores.

Ik denk dat je het neemt voor wat het waard is. Je wilt betere foto's maken. Gebruik het rangschikkings- en scoresysteem om dat op de een of andere manier te doen.

Het komt erop neer dat je eropuit gaat en schiet en er beter in wordt!

Mijn laatste gedachten

Image
Image

Als fotograaf, als fotograaf die graag foto's maakt met mijn smartphones, denk ik dat de Roll-app een must-have is. Ik hou van het idee hoe goed het mijn afbeeldingen categoriseert en labelt. Dit bespaart tijd en geeft me echt vertrouwen in wat EyeEm doet. Ze houden van fotografie.

Het ranking- en scoresysteem is goed. Ik zou denken dat de volgende iteraties en updates de app alleen maar beter zullen maken.

De Roll-app is eenvoudig om naar te kijken, maar achter de schermen doet de Vision al het werk voor u. Dat is iets geweldigs.

Download nu zowel EyeEm (iOS / Android) als de Roll-app!

Aanbevolen: