Apple tvOS-versiegids: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Apple tvOS-versiegids: alles wat u moet weten
Apple tvOS-versiegids: alles wat u moet weten
Anonim

tvOS is het besturingssysteem dat Apple gebruikt om zijn populaire Apple TV-hardware te gebruiken, net zoals iOS je iPhone en iPad bestuurt, macOS je MacBook en watchOS je Apple Watch.

tvOS 14

Released: 16 september 2020

De tvOS 14-update brengt een heleboel nieuwe functies, waaronder het delen van audio, de beeld-in-beeld-modus, nieuwe screensavers en de mogelijkheid om foto's en video's van je iPhone naar de Apple TV 4K te streamen.

Je kunt nu twee sets AirPods- of Beats-producten aansluiten op een Apple TV en samen met een vriend naar een film of programma kijken. Bovendien krijg je aparte volumeregelaars. Met Picture-in-Picture kun je multitasken, zoals het weer controleren terwijl je een film kijkt of een videogame spelen terwijl je gamevideo's bekijkt.

Gamers krijgen ook ondersteuning voor meerdere gebruikers en meer compatibele gamecontrollers, waaronder Xbox Adaptive Controllers.

Ten slotte, als je smart home-producten hebt, kun je een melding krijgen wanneer je deurbel gaat en zien wie er is vanaf je Apple TV.

tvOS 13

Released: 24 september 2019

Definitieve versie: tvOS 13.4.8

Image
Image

Apple's tvOS 13 brengt een aantal coole nieuwe functies voor je Apple TV. Er is een nieuw startscherm met video op volledig scherm van apps, een nieuw Control Center om u de tijd, datum, Now Playing en AirPlay-bedieningselementen te tonen, ondersteuning voor meerdere gebruikers om u te helpen uw eigen Apple TV-ruimte te creëren (met persoonlijke Apple TV-ruimte). ook muziekmogelijkheden), Apple Arcade, de premium gaming-service op abonnementsbasis van het bedrijf (met ondersteuning voor Xbox- en PlayStation-controllers), nieuwe draadloze audiosynchronisatie om die vervelende vertraging tussen je tv en luidsprekers gemakkelijker op te lossen, nieuw beeld-in-beeld ondersteuning en (natuurlijk) nieuwe screensavers.

tvOS 12

Image
Image

Eerste versie: 17 september 2018

Definitieve versie: tvOS 12..4.1

In 2018 bracht Apple nog een grote software-update uit voor Apple TV: tvOS 12. De nieuwe software voegde aanvankelijk ondersteuning toe voor Dolby Atmos-geluid op Apple TV 4K met maximaal 7.1.4 surround sound-kanalen. Apple bracht ook een nieuwe zero sign-on-ervaring voor tv-apps die dit ondersteunen; niet meer inloggen bij verschillende kabelaanbieders om hun app op de Apple TV te gebruiken. Het besturingssysteem bevatte ook wachtwoord Automatisch aanvullen zolang je een iPhone of iPad had met iOS 12, samen met verschillende nieuwe luchtscreensavers. Ten slotte bracht tvOS 12 meer ondersteuning voor ontwikkelaars voor thuisbesturingssystemen zoals Control4, Crestron en Savant, evenals ondersteuning voor afstandsbedieningen van derden om Siri op te nemen.

Nu, bij versie 12.3, heeft tvOS een opnieuw ontworpen tv-app die de secties Nu kijken, Films, Tv-programma's, Sport, Kinderen, Bibliotheek en Zoeken bevat om het navigeren en vinden van wat je wilt kijken veel gemakkelijker te maken. De eerste versie van de app (voor het eerst gezien in 2016) had alleen de gebieden Nu kijken, Sport, Bibliotheek, Winkel en Zoeken. Het zal uiteindelijk worden geïntegreerd met de verwachte streamingdienst van Apple, Apple TV+, die in de herfst van 2019 wordt gelanceerd.

Belangrijke nieuwe functies

  • Ondersteuning voor Dolby Atmos
  • Zero sign-in voor kabel-apps
  • AutoFill vanaf iOS-apparaten
  • Op de ruimte gebaseerde screensavers
  • Ondersteuning voor meer huisbedieningssystemen van derden en Siri-afstandsbedieningen
  • Vernieuwde tv-app
  • Vertel Siri waar je je video's en muziek moet afspelen
  • Zoek een Mac- of iOS-apparaat

tvOS 11

Image
Image

Eerste versie: 19 september 2017

Definitieve versie: tvOS 11.4.1, 9 juli 2018

Dezelfde 4e generatie Apple TV ontving in 2017 nog een software-update, en hoewel het niet zo gehyped was als de vorige versies, waren er verschillende functies voor het televisieapparaat van Apple. Met tvOS 11 konden gebruikers de donkere modus plannen op basis van het tijdstip van de dag, hun startscherm synchroniseren met meerdere Apple TV-apparaten (via iCloud) en hun AirPods automatisch instellen zoals op iOS. De update omvatte uiteindelijk ook betere ondersteuning voor live sport met de tv-app (inclusief Siri-ondersteuning) en de mogelijkheid om meldingen op het scherm te krijgen voor verschillende games en teams. AirPlay 2 bracht audio in meerdere kamers naar HomePod, terwijl luidsprekers die op de Apple TV waren aangesloten in HomeKit verschenen.

Op hetzelfde moment dat tvOS 11 uitkwam, bracht Apple ook een 4K Apple TV uit, die ook HDR-ondersteuning bevat. Dit wordt ook wel de 5e generatie Apple TV genoemd.

Belangrijke nieuwe functies

  • Automatische planning van de donkere modus
  • Startschermsynchronisatie
  • Automatische AirPod-koppeling
  • Betere Siri-ondersteuning voor sport

tvOS 10

Image
Image

Eerste versie: 13 juni 2016

Definitieve versie: tvOS 10.2.2, 19 juli 2017

Het jaar daarop bracht Apple de volgende versie van zijn Apple TV OS uit, tvOS 10. Het bevatte een gloednieuwe Remote-app voor iPhone en iPad, een systeem voor eenmalige aanmelding voor eenvoudigere toegang tot apps en media inhoud, HomeKit-ondersteuning en een donkere modus. Al deze functies waren beschikbaar voor de 4e generatie Apple TV via een software-update.

Belangrijke nieuwe functies

  • iOS Remote app-ondersteuning
  • Single sign-on voor kabelaanbieders
  • HomeKit-ondersteuning
  • Donkere modus

tvOS 9

Image
Image

Eerste versie: 9 september 2015

Definitieve versie: tvOS 9.2.2, 18 juli 2016

Geïntroduceerd in 2015 naast de eerste versie van iPad Pro en iPhone 6S, bracht tvOS 9 nieuwe functies naar het 4e generatie apparaat van Apple TV, waaronder een ingebouwde software development kit (SDK) voor ontwikkelaars om apps voor het apparaat te maken en een Apple TV App Store om die apps aan consumenten te verkopen. Je kunt er ook apps mee doorzoeken met Siri, via de opnieuw ontworpen Siri Remote, die een touchpad en een microfoon bevatte.

Belangrijke nieuwe functies

  • Ingebouwde SDK
  • tvOS App Store
  • Siri zoeken in apps
  • Ondersteuning voor nieuwe Siri Remote

Een korte geschiedenis van Apple TV

De originele Apple TV werd voor het eerst onthuld in 2006; pre-orders begon het volgende jaar. Aanvankelijk heette het iTV (later veranderd om een rechtszaak van het Britse ITV te voorkomen), maar deze eerste generatie Apple TV werd geleverd met een harde schijf van 40 GB. Een model van 160 GB werd uitgebracht in 2009. Het besturingssysteem, gebaseerd op Mac-software Front Row, kreeg in 2008 een software-update zodat Apple TV zelfstandig kan werken zonder dat een computer met iTunes ernaar hoeft te streamen. Deze eerste iteratie werd stopgezet in 2015, en de iTunes-functie werd in 2018 verwijderd vanwege veiligheidsproblemen.

De Apple TV van de tweede generatie kwam uit in 2010; het was de eerste met een iOS-gebaseerd besturingssysteem, wat de weg vrijmaakte voor de tvOS van vandaag. Pas bij de 4e generatie Apple TV van 2015 werd tvOS 9 het eerste besturingssysteem met de naam. De meest recente tvOS is versie 12, met tvOS 13 aangekondigd door Tim Cook en Apple op de laatste WWDC.

Aanbevolen: