Hoe Periscope de weg vrijmaakte voor livestreaming

Inhoudsopgave:

Hoe Periscope de weg vrijmaakte voor livestreaming
Hoe Periscope de weg vrijmaakte voor livestreaming
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter's Periscope-app stopt in maart 2021 na een succesvolle periode van zes jaar.
  • Periscope liet de wereld kennismaken met de mogelijkheden van livestreaming voordat anderen zoals Facebook Live op het toneel verschenen.
  • Experts zeggen dat Periscope de technologie en het doel van livestreaming in de loop der jaren heeft laten evolueren.
Image
Image

Eerder deze week kondigde de Twitter-app voor livestreaming, Periscope, aan dat deze volgend jaar zou stoppen, waarmee het einde van een tijdperk inluidde voor de app die de wereld introduceerde voor livestreaming zoals we die nu kennen.

Periscope wordt officieel stopgezet in maart 2021 - precies zes jaar na de lancering - vanwege niet-duurzaam onderhoud en afnemend gebruik. Maar experts zeggen dat de deactivering niet betekent dat het een mislukking was.

"Ik begon met Periscope direct nadat het in maart 2015 werd gelanceerd en het was een complete game-changer", vertelde Kerry Shearer, een live streaming-communicatie-expert in Sacramento, aan Lifewire via de telefoon. "Hier was een service waarmee je vanaf een smartphone live naar de hele wereld kon gaan."

Ik denk dat [Periscope] mensen heeft blootgesteld aan veel verschillende gezichtspunten en nieuwe informatie die op een indrukwekkende manier werd geleverd.

Periscope's erfenis

Periscope's lancering was de eerste keer dat veel mensen toegang hadden tot livestreaming, en dus toegang tot verschillende delen van de wereld door de ogen van andere mensen in re altime. Van het breken van nieuwsberichten tot ondernemers die een publiek probeerden te cultiveren, Periscope's erfenis was het verbinden van mensen.

"Hoewel het tijd is om afscheid te nemen, zal de erfenis van Periscope voortleven tot ver buiten de grenzen van de app zelf", schreef Periscope in de aankondiging. "De capaciteiten en het ethos van het Periscope-team en de infrastructuur zijn al doordringend in Twitter, en we zijn ervan overtuigd dat livevideo nog steeds het potentieel heeft om een nog groter publiek binnen het Twitter-product te zien."

Shearer zei dat hij vanaf de eerste lancering kon zien hoe impactvol livestreaming zou zijn. Hij zei dat iedereen, van chocolatiers tot professionals in de geestelijke gezondheidszorg, een publiek en een bedrijf heeft opgebouwd.

"Online-ondernemers sprongen meteen in en begonnen les te geven, ongeacht hun expertisegebied, en bouwden een heel groot publiek op", zei hij.

Image
Image

Buiten ondernemers, voor de gemiddelde Twitter-gebruiker, zei hij dat Periscope mensen verbond met re altime nieuws, zoals de Democratische sit-in van 2016, en entertainment zoals het kijken naar een live concert op 2.000 mijl afstand.

"Ik denk dat [Periscope] mensen heeft blootgesteld aan veel verschillende gezichtspunten en nieuwe informatie die op een indrukwekkende manier werd geleverd," zei Shearer.

Hij zei dat enkele van de opvallende kenmerken van Periscope de mogelijkheid waren om volgers op te bouwen door automatisch een pushmelding te krijgen wanneer iemand live ging. Bovendien trok de imperfecte aard van live gaan het publiek op een nieuwe en zelfs betere manier dan professioneel geproduceerde video's.

"Als je mensen ziet en naar hen luistert, is het gewoon een heel andere manier om informatie te consumeren dan het lezen van een tweet of een blogpost," zei hij.

The Live Streaming World Today

Periscope maakte de weg vrij voor andere livestreamingplatforms zoals Facebook Live, Instagram Live, Twitch en meer, maar Shearer zei dat het de voorloper was van deze concurrenten omdat het de eerste succesvolle app voor livestreaming was.

"Periscope liet andere app-ontwikkelaars zien dat er een grote markt was voor het delen van inhoud via live video", zei hij.

Afgezien van de uitbreiding van de livestream-opties, is de technologie gegroeid sinds het eerste debuut van Periscope. "In het begin kon je met Periscope alleen verticale video's maken", zegt Shearer. "Nu kun je een hele tv-studio aansluiten en hoogwaardige livestreams doen met een enorm scala aan apparatuur."

Image
Image

De technologie zorgt er tegenwoordig voor dat professionele live-streamers (een branche die voor Periscope nooit bestond) audio van professionele kwaliteit, draagbare LED-verlichting en beugels hebben die een stabiele opname mogelijk maken. Maar voor degenen die hun tenen willen onderdompelen in de wereld van livestreaming, zei Shearer dat het niet perfect hoeft te zijn.

"Veel mensen zijn bang om live op video te gaan omdat ze zich zorgen maken over wat mensen zullen zeggen of denken", zei hij. "Het is een feit dat het niet perfect hoeft te zijn, en als je gepassioneerd bent over je onderwerp, dan zul je succesvol zijn met live video."

Wat betreft waar de toekomst van livestreaming verder gaat dan Periscope, zei Shearer dat het bedrijven ten goede zou komen, vooral in dit pandemische tijdperk waarin we leven.

"Ik denk dat livestreaming op dit moment een nog belangrijker hulpmiddel wordt voor bedrijven", zei hij. "Kleine bedrijven die weten hoe ze live video moeten gebruiken om regelmatig in contact te komen met hun klanten, hebben de mogelijkheid om meer contacten op te bouwen, en als resultaat, hopelijk, genoeg omzet om ze overeind te houden."

Aanbevolen: