Hoe oude computers weg te gooien

Inhoudsopgave:

Hoe oude computers weg te gooien
Hoe oude computers weg te gooien
Anonim

Wat te weten

  • Als u wilt doneren aan Goodwill, gaat u naar Dell Reconnect website > Voer postcode > in Selecteer Driving Direction voor de dichtstbijzijnde locatie > persoonlijk.
  • Ga voor inruil naar de inruilwebsite van Best Buy > Selecteer computermerk > Specificeer componenten > Selecteer Mail-in of Inruil bij winkel.
  • Als je het wilt recyclen, kun je het inleveren bij een geregistreerd computerrecyclingbedrijf.

Er zijn meerdere manieren om van oude computers af te komen, van doneren tot ze in te ruilen. Deze gids laat je enkele veelvoorkomende en veilige manieren zien om oude computers weg te doen.

Kan ik een oude desktopcomputer weggooien?

Je moet oude computers niet (en in sommige gevallen niet) weggooien om twee belangrijke redenen.

  • Veel computeronderdelen bevatten zware metalen die schadelijk zijn voor het milieu.
  • De opslageenheid (HD of SSD) kan privé-informatie bevatten die correct moet worden behandeld, of het kan in verkeerde handen vallen.

We raden aan om je oude computer goed voor te bereiden voor verwijdering voordat je hem weggooit, zoals het wissen van de harde schijf.

Doneren aan uw lokale goodwill

Een andere optie om van een oude computer af te komen, is door hem te doneren aan een liefdadigheidsinstelling zoals Goodwill.

  1. Goodwill werkt samen met Dell om een wijdverbreide computerrecyclingservice te bieden. Ga eerst naar de recyclingpagina van Dell Technologies.
  2. Scroll naar beneden en selecteer welke recyclingservice je nodig hebt. Deze gids selecteert Thuis of thuiskantoor.

    Image
    Image
  3. Kies bij de volgende selecties PC's en laptops.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Donate-knop onder Donate to Dell Reconnect.

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden en selecteer Zoek een locatie.

    Image
    Image
  6. Typ in het volgende venster uw postcode in en selecteer de zoekradius.

    Image
    Image
  7. Nadat je hebt geselecteerd aan welke deelnemende Goodwill-locatie je wilt doneren, klik je op Driving Directions om je route te bekijken.

Inruil via Best Buy

Afhankelijk van het model computer dat je hebt, is het misschien de moeite waard om te kijken of je je oude computer kunt inruilen via een verkoopprogramma zoals Best Buy-aanbiedingen. Met inruil krijgt u wat geld voor een nieuwe machine.

  1. Ga naar de Best Buy Trade-in website.

    Image
    Image
  2. Scroll naar beneden naar Product Category en selecteer welk type computer je wilt inruilen. Deze gids kiest bijvoorbeeld een laptop.

    Image
    Image
  3. Selecteer het merk computer. In dit voorbeeld wordt Alienware gekozen.

    Image
    Image
  4. Selecteer de processor.

    Image
    Image
  5. Selecteer het besturingssysteem en hoeveel geheugen er in de computer zit en druk op Doorgaan.

    Image
    Image
  6. Selecteer in het volgende venster de generatie van uw processor. Er wordt een gids verstrekt om u te helpen erachter te komen wat het generatienummer is.

    Image
    Image
  7. Geef een beoordeling van de staat van uw computer en selecteer vervolgens of de batterij of voedingsadapter is meegeleverd. Hoe meer je hebt, hoe meer inruilwaarde je krijgt.

    Image
    Image
  8. Best Buy geeft je de geschatte inruilwaarde en selecteer vervolgens Toevoegen aan je winkelmandje.

    Image
    Image
  9. In het volgende venster krijgt u verschillende opties: een andere computer toevoegen, deze opsturen of ruilen in een winkel in de buurt.

    Image
    Image
  10. Als je ervoor kiest om het op te sturen, moet je je verzendgegevens invullen. Als u klaar bent, klikt u op Verzenden.

    Image
    Image
  11. Als u op Verzenden klikt, wordt de informatie omgezet in een verzendlabel dat u aan het inzendpakket kunt bevestigen.

    Image
    Image
  12. Zodra Best Buy de computer heeft ontvangen en geverifieerd, wordt er een eGift Card naar u gemaild.
  13. Als je Inruilen in de winkel hebt geselecteerd, moet je je contactgegevens invoeren.

    Image
    Image
  14. Klik in het volgende venster op Vind een winkel en zoek de dichtstbijzijnde locatie waar u een persoon kunt inruilen.

    Image
    Image

    Recycling

    Als je computer kapot is, kun je hem ook naar Best Buy brengen, waar ze hem zullen recyclen.

Wat doe je met een oude computer die niet werkt?

Het beste wat je met kapotte computers kunt doen, is ze online voor onderdelen verkopen of ze naar een recyclingprogramma brengen. De meeste inruil- of donatieprogramma's accepteren geen kapotte computers, maar sommige laten mensen hun oude machines recyclen.

Er zijn recyclingdiensten door het hele land, die u kunt vinden door te zoeken op websites zoals de Consumer Technology Association of door te zoeken naar de dichtstbijzijnde recyclingfabriek. Als je wat geld wilt verdienen met oude computers, zullen verschillende online bedrijven je apparaat kopen, zelfs als het kapot is.

FAQ

    Recyclet Staples computers?

    Ja. Staples recyclet oude elektronica, waaronder desktops, laptops, tablets, monitoren, digitale camera's en meer. Op de pagina Staples Recycling Services kunt u een volledige lijst met items bekijken.

    Wat kan ik doen met mijn oude computerscherm?

    Gebruik je oude computermonitor als secundair beeldscherm of een smart home-dashboard. Je kunt ook van je oude computer een emulator voor videogames maken of een streamingapparaat gebruiken om van je monitor een tv te maken.

    Wat kan ik doen met mijn oude computermuis?

    Als je je oude computermuis opnieuw wilt gebruiken, verander hem dan in een kerstversiering, zeephouder of valsmuntdetector. Als je technisch onderlegd bent, gebruik dan de muiskoffer om een drone te bouwen.

    Wat kan ik doen met mijn oude computertoetsenbord?

    De meeste plaatsen waar oude computers worden gebruikt, zullen ook oude toetsenborden verwijderen. Als het toetsenbord nog steeds werkt, overweeg dan om het te doneren. U kunt uw gebruikte elektronica altijd online verkopen.

Aanbevolen: