Netwerkverbindingen in Windows in- of uitschakelen

Inhoudsopgave:

Netwerkverbindingen in Windows in- of uitschakelen
Netwerkverbindingen in Windows in- of uitschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Uitschakelen: Configuratiescherm > Netwerk en internet > Netwerkcentrum > Adapterinstellingen wijzigen.
  • Klik met de rechtermuisknop op het netwerk > Uitschakelen.
  • Inschakelen: Klik vanuit hetzelfde Netwerkverbindingen-scherm met de rechtermuisknop op het netwerk en kies Inschakelen.

Als je internet niet werkt, schakel dan de verbinding uit en weer in om de netwerkspecifieke functionaliteit te resetten zonder de computer opnieuw op te starten. Deze reset kan specifieke netwerkproblemen oplossen, zoals een volledige herstart zou doen. Deze handleiding laat zien hoe u een netwerkverbinding kunt in- en uitschakelen op elk apparaat met Windows 10, 8, 7, Vista of XP.

Een netwerkverbinding uitschakelen

Het uitschakelen en opnieuw inschakelen van netwerkverbindingen gebeurt via het Configuratiescherm.

  1. Open Configuratiescherm.
  2. Selecteer in Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista Netwerk en internet. U kunt ook met de rechtermuisknop op het internetpictogram in de taakbalk (naast de klok) klikken en Open Netwerk- en internetinstellingen. selecteren

    In Windows XP, ga naar Categorie weergave, selecteer Netwerk- en internetverbindingen > Netwerkverbindingen, ga dan verder met stap 4.

    Als uw Configuratiescherm er niet uitziet als de onderstaande schermafbeelding, maar in plaats daarvan een aantal pictogrammen heeft, probeer dan te zoeken naar Netwerkcentrum; als je het vindt, kun je direct doorgaan naar stap 4.

    Image
    Image
  3. Selecteer Netwerkcentrum.

    Image
    Image
  4. Selecteer Adapterinstellingen wijzigen. Kies in Windows Vista Netwerkverbindingen beheren.

    Image
    Image
  5. Klik in het Netwerkverbindingen-scherm met de rechtermuisknop of tik en houd vast op de verbinding die u wilt uitschakelen, en selecteer vervolgens Uitschakelen. Het pictogram voor de verbinding wordt grijs om aan te geven dat deze is uitgeschakeld.

    Image
    Image

    Als Disable niet in het menu verschijnt, is de verbinding uitgeschakeld.

  6. Bevestig de actie als daarom wordt gevraagd of voer een beheerderswachtwoord in als u niet bent aangemeld als beheerder.
  7. De internetverbinding is uitgeschakeld.

Een netwerkverbinding inschakelen

Het inschakelen van een netwerkverbinding is vergelijkbaar, maar u gebruikt in plaats daarvan de Enable optie.

  1. Herhaal stap 1, 2 en 3 (van boven) om toegang te krijgen tot het Netwerkverbindingen scherm.
  2. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd de verbinding die u wilt inschakelen, en kies Enable.

    Image
    Image
  3. Voer een beheerderswachtwoord in als daarom wordt gevraagd of bevestig de actie.
  4. Het pictogram is niet langer grijs, wat aangeeft dat de verbinding is ingeschakeld.

Tips

  • Als je een netwerkadapter uitschakelt, verlies je de netwerkverbinding totdat je de adapter weer inschakelt. Hetzelfde geldt voor een bekabelde verbinding. Voordat u een netwerkverbinding uitschakelt, moet u alle geopende webgebaseerde bestanden opslaan, zodat u uw werk niet kwijtraakt.
  • Apparaatbeheer beheert netwerkverbindingen als alternatief voor het Configuratiescherm. Om een apparaat in Apparaatbeheer uit te schakelen, opent u Apparaatbeheer, vouwt u het gedeelte Netwerkadapters uit en klikt of tikt u met de rechtermuisknop op het item dat overeenkomt met de netwerkadapter om dete vinden Disable optie (apparaten inschakelen is vergelijkbaar). Verwijder verbindingen die u niet nodig hebt om uw netwerkbeveiliging aan te scherpen en maak bronnen vrij.
  • Windows XP ondersteunt een Repair optie voor draadloze verbindingen. Deze functie schakelt de Wi-Fi-verbinding in één stap uit en weer in. Hoewel deze functie niet bestaat in nieuwere versies van Windows, bieden de wizards voor probleemoplossing in nieuwere versies van Windows vergelijkbare functionaliteit.

Aanbevolen: