Hoe nauwkeurig is Fitbit?

Inhoudsopgave:

Hoe nauwkeurig is Fitbit?
Hoe nauwkeurig is Fitbit?
Anonim

Fitbit is 's werelds populairste activity tracker, die je dagelijkse activiteit berekent en je motiveert om de hele dag door te bewegen. Maar hoe nauwkeurig is een Fitbit? Ontdek hoe Fitbit je stappen berekent en hoe goed het de genomen stappen, verbrande calorieën en slaap bijhoudt.

Hoe werkt Fitbit om je stappen bij te houden?

Fitbit gebruikt een versnellingsmeter met drie assen die bewegingen in elke richting kan detecteren. Wanneer het op het lichaam wordt gedragen, analyseert een gepatenteerd algoritme dat zoekt naar specifieke bewegingspatronen de gegevens die zijn vastgelegd door de Fitbit-versnellingsmeter.

Samen bepalen de gegevens van de versnellingsmeter en het telalgoritme het aantal genomen stappen, de afgelegde afstand, de verbruikte energie, de intensiteit van de inspanning en de slaap.

Hoe nauwkeurig is Fitbit?

Experts vinden Fitbits verrassend nauwkeurig, maar ze zijn niet perfect. Omdat beweging onderhevig is aan verschillende factoren, is het bekend dat ze soms stappen te weinig of te veel tellen. Lopen op een pluche tapijt of een winkelwagentje of kinderwagen duwen, kan ertoe leiden dat Fitbit stappen te laag telt. Als u over een hobbelige weg rijdt of op de fiets rijdt, kan dit ertoe leiden dat er te veel trappen worden geteld.

Image
Image

Volgens een onderzoek naar de nauwkeurigheid van Fitbit, gepubliceerd door de NCBI, ontdekten onderzoekers dat Fitbit-apparaten ongeveer 50% van de tijd "aanvaardbaar nauwkeurig" waren voor het tellen van stappen. Bovendien ontdekten ze dat de nauwkeurigheid toenam afhankelijk van waar het apparaat wordt gedragen:

  • Voor joggen was de plaatsing van de pols het meest nauwkeurig.
  • Voor wandelen op een normaal tempo biedt het dragen van de Fitbit op de romp de meest nauwkeurige metingen.
  • Voor langzaam of heel langzaam lopen, gaf het plaatsen op de enkel de beste nauwkeurigheid.

Ondertussen zijn Fitbits niet zo goed in het berekenen van het energieverbruik (d.w.z. verbrande calorieën en trainingsintensiteit). Ze hebben de neiging om activiteiten met een hogere intensiteit te overschatten, terwijl ze de afgelegde afstand met snel wandelen onderschatten. Maar voor het volgen van slaap waren Fitbit-apparaten vergelijkbaar met versnellingsmeters van onderzoekskwaliteit, met andere woorden, nauwkeurig.

Op basis van een onderzoek uit 2017 was de Fitbit Surge aanzienlijk nauwkeuriger in het tellen van calorieën dan de Apple Watch, Basis Peak, Microsoft Band, Mio Alpha 2, PulseOn en Samsung Gear S2.

Hoe u de nauwkeurigheid van uw Fitbit kunt vergroten

Als je je zorgen maakt dat je Fitbit je activiteit niet correct bijhoudt, of als je zeker wilt zijn van de meest nauwkeurige resultaten, volgen hier de stappen die je kunt nemen om de nauwkeurigheid van je Fitbit te vergroten.

Draag je apparaat op de juiste manier

Waar en hoe je je Fitbit draagt, kan de nauwkeurigheid beïnvloeden. Over het algemeen moet het apparaat tijdens het sporten in nauw contact met uw lichaam blijven (en niet aan een ketting, rugzak of losse kleding bungelen).

Dit is wat Fitbit aanbeveelt:

  • Voor Fitbits aan de pols: Draag je Fitbit-horloge om je pols, niet te strak of te los. Voor apparaten die de hartslag bijhouden, zorg ervoor dat het je huid raakt en draag het een beetje strakker om je pols tijdens het sporten.
  • Voor op clips gebaseerde Fitbits: draag de Fitbit dicht bij je lichaam met het scherm naar buiten gericht. Maak de clip stevig vast aan een deel van uw kleding. Experimenteer met verschillende locaties om te zien wat voor u het beste werkt (veiliger is beter).

Wijzig uw app-instellingen

Fitbit vertrouwt op de informatie die je in de app verstrekt om je stappen en dagelijkse activiteit nauwkeurig te berekenen.

Image
Image

Zorg ervoor dat de volgende instellingen correct zijn ingesteld in de app. Deze opties staan op het dashboard, ofwel onder Apparaatinstellingen of Persoonlijke informatie.

  • Polsoriëntatie: Fitbit is standaard ingesteld op uw linkerhand, d.w.z. de niet-dominante hand van de meeste mensen. Als je hem aan je rechterhand draagt, update deze instelling dan naar Rechts.
  • Hoogte: Fitbit gebruikt lengte om je loop- en hardlooppaslengtes in te schatten. Voer uw juiste lengte in inches of centimeters in om de meest nauwkeurige stappentelling te garanderen.
  • Stride Length: Fitbit gebruikt een standaard pasinstelling op basis van je lengte. Wijzig dit voor meer nauwkeurigheid en voer handmatig uw paslengte in. Zie Hoe volgt Fitbit stappen om te leren hoe u dit kunt doen.
  • Exercise App: Om de trainingsintensiteit beter te meten, gebruik je de Fitbit-oefenapp (alleen bepaalde modellen) om je trainingen bij te houden, vooral voor activiteiten zoals spinning of yoga. De app heeft Android-, iOS- en Windows-versies.
  • Gebruik de GPS: als je niet met je armen zwaait tijdens het lopen (bijvoorbeeld wanneer je een kinderwagen duwt), kun je de GPS-functie van Fitbit gebruiken om je dagelijkse activiteit te berekenen beter (alleen bepaalde modellen).

Verander waar je je Fitbit draagt

Op basis van het onderzoek kun je de nauwkeurigheid van je Fitbit mogelijk vergroten door de locatie waar je je Fitbit draagt tijdens bepaalde activiteiten te veranderen.

  • Als je in een gemiddeld tempo loopt, draag je de Fitbit op je bovenlichaam (clipmodellen).
  • Als je langzaam loopt, draag je de Fitbit om je enkel (modellen met clip).
  • Draag tijdens het joggen de Fitbit om je pols (polsmodellen).
  • Fitbit raadt aan om tijdens het slapen een klassieke polsband te dragen (polsmodellen).

Over het algemeen moet je de nauwkeurigheid van je Fitbit niet te veel in de gaten houden. Een Fitbit is nauwkeurig genoeg voor niet-medisch gebruik. dus een paar stappen of calorieën minder hebben, heeft geen merkbare invloed op het gebruik en genot van je apparaat.

Aanbevolen: