Hoe vloeiende spraakherkenning snel, nauwkeurig en privé blijft

Inhoudsopgave:

Hoe vloeiende spraakherkenning snel, nauwkeurig en privé blijft
Hoe vloeiende spraakherkenning snel, nauwkeurig en privé blijft
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Fluent is een privacy respecterende, supersnelle spraakherkenningsengine die geen internetverbinding nodig heeft.
  • Het kan in bijna elk apparaat worden ingebed.
  • Het werkt in elke taal.
Image
Image

Fluent.ai is een virtuele spraakherkenningsengine die je commando's niet naar het internet stuurt, vrijwel onmiddellijk handelt, in elke taal kan werken en zo klein is dat het kan worden ingebouwd in zelfs goedkope, lage -power apparaten zoals een fitness horloge, bijvoorbeeld.

In tegenstelling tot Siri en Alexa is Fluent een zelfstandige assistent die je direct begrijpt en van je leert, zodat het beter wordt naarmate je het vaker gebruikt. Het heeft niet de diepte van gewone virtuele assistenten, maar dat is ook niet de bedoeling. In plaats daarvan is het sneller, nauwkeuriger en meer privé dan de inspanningen van Apple, Amazon en Google.

"Speech to text gebruikt natuurlijke taalverwerking en leidt vervolgens tot intentie", vertelde Fluent CEO Probal Lala aan Lifewire tijdens een Zoom-interview. "Het vereist veel gegevens en veel verwerkingskracht. Vloeiend gaat rechtstreeks van spraak naar intentie, neemt je stem en zet deze direct om in een actie."

Bottom Line

Fluent is spraakbesturingssoftware. Het werkt door naar je commando te luisteren en alle woorden te verwijderen die het niet nodig heeft, waardoor alleen essentiële zelfstandige naamwoorden en werkwoorden overblijven. "Doe de lichten uit", wordt gewoon uit en lichten op. De essentiële elementen worden ontdaan van een rommelige menselijke zin en omgezet in stappen. Het is bijna alsof je een computer programmeert, waarbij je een complex idee omzet in de eenvoudigste instructies.

Waarvoor kan het worden gebruikt?

Vloeiend kan voor alles worden gebruikt. De sleutel is dat het is getraind voor een specifieke situatie. Met een smartwatch kan het bijvoorbeeld worden getraind in commando's voor fitness, of voor domotica, het maken van kalenders en timers, enzovoort. Door de database te beperken, wordt alles gefocust en blijft het snel.

"De waarheid is dat je met wearables niet op zoek bent naar een gesprek", zei Lala, "ik wil misschien dat mijn favoriete trainingsroutine begint, en ik wil het heel snel."

Snelheid en nauwkeurigheid zijn het hele punt. Het in- en uitschakelen van de lichten duurt milliseconden, in plaats van te moeten wachten tot Siri je stem naar de cloud stuurt, wacht je tot deze is verwerkt en enkele seconden later gaan de lichten uit.

Deze smalle training houdt ook de grootte van de app laag. Vorig jaar leverde Google een downloadbare, offline versie van zijn assistent. Het was, zegt Lala, 85 Megabytes, werkte alleen in het Engels en het kostte zes maanden om het te trainen.

"We hebben één model dat werkt met 13.000 commando's en het werkt in 500 kilobytes," zei hij.

Bottom Line

Het andere voordeel van een offline spraakherkenningsengine is privacy. In het slimme horloge van een kind, bijvoorbeeld, "wil je niet dat de stem van een kind naar de cloud gaat", zegt Lala. Fluent kan zelfs werken op apparaten die nooit verbinding maken met internet. Dit is niet alleen goed voor de privacy, maar ook voor de veiligheid. Je zou een offline spraakherkenningsengine kunnen gebruiken in onderzoekslaboratoria, militaire installaties en andere plaatsen waar mobiele telefoons en camera's verboden zijn.

Grenzen

Natuurlijk zijn er enkele nadelen aan dit model. Een daarvan is dat opdrachten later niet kunnen worden toegevoegd. Zodra de initiële training is voltooid, is dat alles. Evenmin kan uw op Vloeiend gebaseerde assistent dingen op internet opzoeken voor u - sportuitslagen, de acteur die u in die film herkent, maar gewoon niet kunt plaatsen, enzovoort.

Image
Image

In plaats daarvan is het systeem slim genoeg om te herkennen wanneer het niet kan helpen en zal het het verzoek doorgeven aan iets dat dat wel kan. Als je je horloge om de weersvoorspelling vraagt, realiseert Fluent zich dat het het niet begrijpt. "Dan belt het een dienst die voorgeprogrammeerd is in het horloge, of het nu Amazon's Alexa of Google is, en belt dan naar de cloud", en geeft je onbewerkte spraakopdracht door om het antwoord te krijgen.

Deze hybride aanpak behoudt de snelheid van een lokale, offline assistent, met de kracht van Alexa of Google Assistant als back-up.

Kunt u vloeiende apparaten kopen?

Nog niet. Het bedrijf geeft licenties voor zijn technologie en doet de training voor andere bedrijven. Dankzij COVID zijn twee grote lanceringen uitgesteld naar volgend jaar. Maar je kunt verwachten dat het wordt weergegeven in horloges en andere fitnessapparaten, luidsprekers, hubs voor domotica, enzovoort.

Het zou geweldig zijn als dit ook rechtstreeks in smartphones zoals de iPhone zou worden geïntegreerd, waardoor dagelijkse taken sneller worden uitgevoerd en alleen Siri wordt ingeschakeld als dat nodig is. Dat zou de echte killer-app zijn.

Update: 22 oktober, 10:12 uur. Wijzigingen aangebracht om naar Fluent te verwijzen als een spraakherkenningsengine in plaats van een spraakassistent.

Aanbevolen: