Orvibo's Smart Home-apparaat is cool, maar heb je het echt nodig?

Inhoudsopgave:

Orvibo's Smart Home-apparaat is cool, maar heb je het echt nodig?
Orvibo's Smart Home-apparaat is cool, maar heb je het echt nodig?
Anonim

Als ik denk aan slimme apparaten voor thuis, waagt mijn geest zich automatisch aan robots die mijn keuken en wasgoed schoonmaken en een geautomatiseerde taak worden, maar misschien denk ik te ver in de toekomst.

Image
Image

Dat zijn enkele van de gedachten die ik had tijdens het verkennen van Orvibo's Magic Cube, een apparaat dat verbinding maakt met en regelt tech en andere slimme items in je huis die meestal een afstandsbediening gebruiken. Dit omvat tv's, dvd-spelers, ventilatoren, airconditioningsystemen en meer.

Hoewel het apparaat vrij gemakkelijk te leren kennen was, kon ik er niet veel mee doen, omdat ik eigenlijk alleen afstandsbedieningen voor mijn tv gebruik. Omdat de magische kubus verbinding maakt met een mobiele app, wilde ik het toch proberen.

Nu, volledige disclaimer: ik ben geen smart home-enthousiasteling; Het apparaat van Orvibo is eigenlijk het eerste in zijn soort dat ik heb uitgeprobeerd. Ik heb ervoor gekozen om met dit apparaat te spelen omdat het een vrij goedkope greep is op Amazon, en het bedrijf heeft een behoorlijk uitgebreide reeks slimme thuissystemen en oplossingen waar ik meer over wil weten. Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat ik al geruime tijd een Amazon Echo op mijn verlanglijstje had staan, dus ik hoopte dat Orvibo's Magic Cube me een echt voorproefje zou geven van het slimme thuisleven.

Orvibo kan erg handig zijn

Tot mijn verbazing was het opzetten van Orvibo's Magic Cube snel en vrij eenvoudig voor mij. Het apparaat werd geleverd in een kleine doos met een handleiding van 20 pagina's die bijna al mijn vragen beantwoordde. Het kostte me maar een goede 15 minuten om het in gebruik te nemen en verbonden te maken met de eerste afstandsbediening. Toen ik de kubus eenmaal had aangesloten, heb ik de bijbehorende iOS-app gedownload, een snel profiel gemaakt en ik was klaar om te gaan.

Ter vergelijking: het is een klein beetje kleiner dan een standaard Rubik's Cube.

De app is erg intuïtief, met een korte stapsgewijze handleiding over hoe je snel door dingen kunt navigeren. Ik moest mijn magische kubus verbinden met de app, daarna kon ik mijn afstandsbediening verbinden met de magische kubus. Binnen de app kan ik alles bedienen wat ik besluit te verbinden, en er is zelfs ruimte voor Siri om sommige dingen te begeleiden, aangezien mijn telefoon is verbonden met de kubus.

Ik besloot eerst mijn Roku TV-afstandsbediening op mijn kantoor aan te sluiten. Ik had twee opties om het aan te sluiten, ofwel de afstandsbediening op het apparaat richten, of gewoon naar Roku zoeken onder de afstandsbedieningen die in de app worden vermeld. Ik ging door en zocht gewoon naar de afstandsbediening en binnen enkele seconden zette ik mijn tv aan vanuit de app.

Dit lijkt cool, maar voor mij gebruikte ik nog steeds gewoon een afstandsbediening, alleen digitaal. Wat ik echter het leukst vind aan het gebruik van de kubus, is dat ik technisch gezien mijn afstandsbedieningen zou kunnen weggooien en alles vanuit de app van stroom zou kunnen voorzien. Ik heb dit getest door de batterijen uit mijn afstandsbediening te halen en ik kon mijn tv nog steeds bedienen vanuit de Orvibo-app.

Image
Image

Helaas voor mij heb ik niet veel dingen in mijn huis die technologisch zijn ingeschakeld, maar met de magische kubus kun je andere door technologie aangedreven dingen bedienen, zoals ventilatoren, lichten, verwarmingen, projectoren en audioapparaten.

Orvibo kan worden verbeterd

De Magic Cube werkt niet op batterijen, dus hij moet via de USB-poort op een stroombron worden aangesloten en ergens stationair blijven. Dit betekent ook dat je telefoon constant binnen het bereik van het apparaat moet zijn om het te kunnen gebruiken, en het kan maar in één kamer tegelijk werken.

Ik heb bijvoorbeeld mijn Magic Cube opgesteld in mijn kantoor en ik heb geprobeerd mijn tv van stroom te voorzien vanuit mijn slaapkamer, die ongeveer 10 meter verderop is, maar het zou niet werken. Ik hoopte dat, aangezien al mijn tv's konden worden gevoed met één enkele Roku-afstandsbediening, de app hetzelfde zou functioneren, zelfs zonder de kubus binnen bereik, maar dat was niet het geval.

Ik was ook geschokt door de totale grootte en het uiterlijk van het apparaat, omdat ik verwachtte dat het veel groter zou zijn. Ter vergelijking: het is een klein beetje kleiner dan een standaard Rubik's Cube.

Image
Image

En ik weet dat dit niet altijd het geval is, maar de smart home-apparaten die ik gewend ben te zien, zijn meestal uitgerust met hun eigen luidsprekers en knoppen. Orvibo's Magic Cube heeft dat allemaal niet; er zijn helemaal geen knoppen en als ik ermee wil praten, moet ik dat doen via mijn iPhone.

Ik was het meest opgewonden om een aantal Siri-commando's aangesloten te krijgen, maar het grootste minpunt voor mij met dit apparaat is dat ik dat niet kon doen. Ik volgde de instructies correct, voegde een korte Siri-opdracht toe om te proberen mijn tv aan en uit te zetten, en het zou gewoon niet werken. In de handleiding staat dat je Siri kunt gebruiken om de kanalen te wijzigen, wat goed voor me zou zijn omdat ik Xfinity Stream gebruik, maar het instellen ervan was niet zo eenvoudig en duidelijk. Ik zal er zeker meer mee spelen, maar voor nu gebruik ik gewoon een digitale afstandsbediening.

Hoewel het apparaat vrij gemakkelijk te leren kennen was, kon ik er niet veel mee doen, aangezien ik eigenlijk alleen afstandsbedieningen voor mijn tv gebruik.

Nog iets: als je apparaten nog niet onder de apparaten in de app staan, moet je ze handmatig toevoegen (en ze moeten infraroodvriendelijk zijn). Soms is dat kleine infraroodlicht verborgen in het apparaat of achter donker plastic, dus het kan moeilijk zijn om ze aan te sluiten.

Buiten het feit dat Orvibo cool is en me mijn eerste kennismaking met smart home-producten geeft, denk ik niet dat het echt een toegevoegde waarde heeft voor mijn plek voor de apparaten die ik nu heb. Ik ben geïnteresseerd om het aan te sluiten op sfeerverlichting als ik ooit besluit om in de toekomst in sommige te investeren. Dat zou nu een game changer zijn. Maar tot die tijd gaat het in de rommellade.

Aanbevolen: