De lijst met exclusieve games voor Xbox Series X

Inhoudsopgave:

De lijst met exclusieve games voor Xbox Series X
De lijst met exclusieve games voor Xbox Series X
Anonim

Microsoft pakt het anders aan met hun hardware voor videogames van de volgende generatie, aangezien veel Xbox Series X- en Xbox Series S-games elders speelbaar zullen zijn. Xbox gaat over op een breder platform voor Xbox One, Xbox Series X/S, pc en mobiel via Xbox Game Pass en cloudgaming.

Toch zijn een aantal nieuwe en aankomende titels exclusief voor het exosysteem van Microsoft, gelabeld als exclusieve Xbox-games die niet op de Sony PlayStation 5 of Nintendo Switch zullen verschijnen. Sommige van deze titels zijn exclusief (getimed) voor een beperkte tijd en worden als zodanig vermeld.

12 minuten (exclusief getimed)

Image
Image

In deze Groundhog Day-achtige thriller kruip je in de huid van een man die vastzit in een tijdlus. Er zijn slechts twaalf minuten om een klein appartement te verkennen en een mysterie om te ontdekken als een gewelddadige vreemdeling binnendringt.

Deze Annapurna Interactive-game heeft Hollywood-sterren James McAvoy, Daisy Ridley en Willem Dafoe als stemacteurs.

As Dusk Falls (exclusief getimed)

Image
Image

Interactief drama As Dusk Falls is een uitgestrekt maar intiem verhaal dat zich in de loop van drie decennia afspeelt in het kleine stadje Arizona. Maak keuzes in het verhaal die gevolgen zullen hebben voor de personages, terwijl je de unieke, met de hand getekende visuele stijl van de game observeert.

The Ascent (exclusief getimed)

Image
Image

Speel alleen of met maximaal drie vrienden in The Ascent, een actie-RPG die een cyberpunkwereld in totale chaos en wanorde uitbeeldt. Het bedrijf dat je tot slaaf maakte, is ingestort en je zult vechten om te overleven terwijl andere organisaties machtsspelletjes doen.

Spelers kunnen hun lichaam vergroten en verbeteren met cybernetica, en er is een overvloed aan buit door vijanden te verslaan.

Avowed (exclusief console)

Image
Image

RPG-veteraan Obsidian Entertainment creëert een fantastische wereld genaamd Eora, die spelers alleen op Xbox-consoles kunnen ervaren. Er is niet veel bekend over Avoved, behalve dat het een first-person RPG zal zijn die lijkt op The Elder Scrolls.

Het is nog lang niet vrijgegeven, dus er is genoeg tijd om je zwaard tot die tijd te slijpen.

Call of the Sea (exclusief getimed)

Image
Image

Call of the Sea is een helder en kleurrijk avontuur dat zich afspeelt in de jaren '30. Je speelt als Nora, een vrouw die op zoek is naar haar man, die vermist werd tijdens een expeditie.

Verwacht veel puzzels in overvloed terwijl je een eiland in de Stille Zuidzee vanuit een first-person perspectief verkent.

CrossfireX (exclusief console)

Image
Image

Alan Wake and Control-studio Remedy Entertainment maakte de campagne voor CrossfireX, een multiplayer-shooter van ontwikkelaar Smilegate. Het verhaal van CrossfireX toont een schermutseling tussen twee strijdende huurlingengroepen: Global Risk en Black List.

Dit is een exclusieve Xbox-update voor de originele CrossFire voor pc. Het beste van alles is dat de multiplayer gratis te spelen is.

Echo Generation (exclusief getimed)

Image
Image

Net als een roman van Stephen King of een seizoen van Stranger Things, is Echo Generation een periodestuk dat zich richt op een groep kinderen die het bovennatuurlijke ontmoeten.

De game speelt zich af in de zomer van 1993. Je onderzoekt een nabijgelegen meteorietcrash, die leidt tot een overvloed aan vreemde wezens en monsters die opduiken en verwoesting aanrichten. Je houdt ze onder controle door middel van turn-based gevechten.

Everwild (exclusief console)

Image
Image

De legendarische Britse studio Rare creëert opnieuw een originele wereld, met als laatste poging het fantasiespel Everwild. Rare heeft niet al te veel onthuld over de titel, maar de trailer toont magische menselijke personages die kleurrijke fantasielocaties verkennen en tegelijkertijd symbiotische relaties opbouwen met de natuur. Vermoedelijk kun je de dieren aaien.

Exo One (exclusief console)

Image
Image

De surrealistische sci-fi-game Exo One laat spelers een vliegende bol besturen die door de ruimte reist en de zwaartekracht manipuleert. Je zult verschillende planeten verkennen, de vreemdheid die ermee gepaard gaat in je opnemen, terwijl je een mysterieus verhaal ontdekt.

Er is hier geen bloed en lef te vinden. Toch is Exo One geschikt voor iedereen die op zoek is naar een sfeervolle en zintuiglijke ervaring.

ExoMecha (exclusief tijdgebonden)

Image
Image

Zoals de naam al aangeeft, zit ExoMecha vol met grootschalige mech-gevechten. Een unieke kijk op het Battle Royale-genre, deze gratis te spelen multiplayer-game speelt zich af op de fictieve planeet Omecha, waar een aantal soorten vechten om de controle over.

Wees getuige van een prachtig, natuurlijk landschap dat evolueert naar een geavanceerde beschaving, terwijl gigantische, vechtende robots er tegenaan gaan.

Fable (exclusief console)

Image
Image

Forza Horizon-ontwikkelaar Playground Games brengt de eigenzinnige wereld van Fable terug in een gloednieuwe ervaring van de volgende generatie. Microsoft heeft nog geen gameplay van de vierde Fable-game laten zien, maar een korte filmische trailer laat zien dat deze volgende inzending nog steeds een mix van fantastische omgevingen en ongekleurde humor zal hebben.

The Falconeer (Exclusief Timed)

Image
Image

The Falconeer speelt zich af in de fantasiewereld van de Grote Ursee en draait helemaal om luchtgevechten. Met deze open-wereldgame kun je een grote vogel besturen in een hondengevecht. Voer ontwijkende manoeuvres uit en voer spannende acrobatische trucs uit om andere valkeniers te bevechten, samen met gigantische monsters en draken.

Forza Motorsport (exclusief console)

Image
Image

De altijd betrouwbare Forza Motorsport-serie krijgt een nieuwe inzending voor Xbox Series X, waarbij studio Turn 10 terugkeert om deze racefranchise naar een nieuwe generatie hardware te brengen.

Zoals andere Forza Motorsport-games hebben gedaan voor de vorige Xbox-consoles, zullen de zeer gedetailleerde auto's en circuits in deze achtste inzending een showcase zijn voor de grafische betrouwbaarheid van de Xbox Series X.

The Gunk (exclusief getimed)

Image
Image

De makers van de SteamWorld-games stappen over van 2D naar 3D in dit third-person avonturenspel. De Gunk heeft misschien een gekke naam, maar de ruimtewereld van het spel is geen grap, met een parasiet die deze buitenaardse planeet verwoest. Je rent, springt en zuigt slijm op terwijl je door de visueel aantrekkelijke omgeving reist.

Halo Infinite (exclusief console)

Image
Image

Het zesde hoofddeel van de langlopende Halo first-person shooter-serie belooft terug te gaan naar de open wereld-roots van de eerste Halo-game. Master Chief en een menselijke piloot worden op een Halo-ring gegooid, waar ze zich een weg moeten vechten tegen de Banished met het gebruikelijke Halo-arsenaal.

Helaas voor Xbox-fans zal Halo Infinite niet op tijd uitkomen voor de Xbox Series X, en er moet nog veel gepoetst worden.

The Medium (exclusief getimed)

Image
Image

Horrorgamestudio Bloober Team werkt aan een high-concept scarefest voor de nieuwe Xbox. Met het medium heb je de controle, nou ja, een medium dat toegang heeft tot twee verschillende werelden. Schakel tussen de geestenwereld en de 'echte' wereld terwijl je een verlaten hotel verkent en ontdek het verhaal achter het visioen van een moord.

The Medium adverteert met een dubbele soundtrack van de componist van Silent Hill, wat deze titel wat extra horror-cred geeft.

Scorn (exclusief tijdgebonden)

Image
Image

Geïnspireerd door het artwork van H. R. Giger, het meest bekend om het visuele ontwerp van de Alien-films, stelt Scorn zich een gruwelijke en nachtmerrieachtige sci-fi-wereld voor. Gevuld met puzzels en groteske decorstukken, zal Scorn je zeker afschrikken als de donkere atmosfeer je niet al angst aanjaagt.

Senua's Saga: Hellblade II (exclusief console)

Image
Image

De populaire actiegame Hellblade: Senua's Sacrifice combineerde hack-and-slash-gevechten met een schrijnend verhaal over geestelijke gezondheid, waarbij de gelijknamige hoofdpersoon van Senua lijdt aan een vorm van psychose.

Hellblade krijgt een vervolg dat in IJsland zal plaatsvinden. Senua's Saga zal profiteren van de mogelijkheden van de Xbox Series X en de duistere, op Noors geïnspireerde wereldopbouw vanaf de eerste game voortzetten.

Stalker 2 (exclusief tijdgebonden)

Image
Image

Vindt plaats in een alternatieve realiteit waar een tweede explosie plaatsvond in Tsjernobyl, de S. T. A. L. K. E. R. games combineren first-person shooter-actie en psychologische horror.

S. T. A. L. K. E. R. is al lang in de maak - eerder geannuleerd, het project is nieuw leven ingeblazen. Het zal volledig profiteren van gloednieuwe hardware om een verlaten woestenij en strijdlustige mutanten te maken.

State of Decay 3 (exclusief console)

Image
Image

Een zombie-apocalyps is nooit gemakkelijk om door te leven, maar dat is precies het uitgangspunt van de State of Decay-serie. Ga op zoek naar items en werk samen met je vrienden om te overleven, allemaal met het doel een grotere gemeenschap op te bouwen.

De trailer toont een scène in een koud, gevaarlijk bos, bewoond door wezens zoals een ondood hert.

Tetris-effect: verbonden (exclusief getimed)

Image
Image

PlayStation 4- en pc-gebruikers hebben de prachtige en therapeutische droomlandschappen en de gedenkwaardige originele soundtrack van Tetris Effect al ervaren, wat een artistieke kijk is op het klassieke spel met vallende blokken.

Xbox-spelers krijgen de eerste prijs op een bijgewerkte versie van de game, Tetris Effect: Connected, met multiplayer en een verbeterde modus voor één speler. Sluit je koptelefoon aan en laat de Tetris-gameplay je overal mee naartoe nemen.

Warhammer 40.000: Darktide (exclusief getimed)

Image
Image

Volgend op Warhammer: Vermintide 2, zal Warhammer 40.000: Darktide de coöpactie voor vier spelers voortzetten waarin je het opneemt tegen schijnbaar eindeloze golven van monsters. Deze nieuwe Warhammer-game zal echter overschakelen van een donkere fantasie-setting naar een futuristische sci-fi setting. Maak je klaar om je zwaard en schild in te ruilen voor een plasmageweer.

Aanbevolen: