Hoe de Verborgen Finder-padbalk in te schakelen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Verborgen Finder-padbalk in te schakelen en te gebruiken
Hoe de Verborgen Finder-padbalk in te schakelen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • De Finder-padbalk inschakelen: Open Finder en selecteer Toon padbalk in het menu Beeld.
  • Voeg het padpictogram toe aan de Finder-werkbalk: Selecteer View in de Finder-menubalk en kies Customize Toolbar.
  • De padbalk toont het pad van de map die u momenteel bekijkt naar de bovenkant van het bestandssysteem.

Dit artikel legt uit hoe je de Mac Finder-padbalk kunt weergeven. De informatie in dit artikel is van toepassing op macOS Catalina (10.15) tot en met OS X (10.5) Leopard.

Hoe de Finder-padbalk in te schakelen

De Finder-padbalk is standaard uitgeschakeld, maar het duurt maar een paar seconden om deze in te schakelen.

  1. Begin met het openen van een Finder-venster op je Mac. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door op het Finder-pictogram in het Dock te klikken.

    Image
    Image
  2. Met een Finder-venster open, selecteer Show Path Bar in het View menu.

    Image
    Image
  3. De padbalk wordt weergegeven onder aan al uw Finder-vensters en toont het pad naar elk bestand of elke map die u kiest.

    Image
    Image

Bottom Line

De Finder-padbalk is een klein paneel dat zich onderaan een Finder-venster bevindt, net onder de plaats waar bestanden en mappen worden vermeld. De padbalk toont u het pad van de map die u momenteel bekijkt naar de bovenkant van het bestandssysteem. Om het anders te zeggen, het toont je het pad dat je hebt gemaakt toen je door de Finder klikte om naar de huidige map te gaan.

Schakel de Finder-padbalk uit

Als je besluit dat je de voorkeur geeft aan het meer minimalistische Finder-venster, kun je de Padbalk net zo snel uitzetten als je hem aanzette.

  1. Open een Finder-venster.
  2. Selecteer Hide Path Bar in het View menu.

    Image
    Image

De padbalk verdwijnt.

De padbalk van de Finder gebruiken

Naast het voor de hand liggende gebruik als wegenkaart die laat zien waar je bent geweest en hoe je van daar naar hier bent gekomen, heeft de Path Bar ook andere handige functies.

  • Dubbelklik op een van de mappen in de padbalk om naar die map te gaan.
  • Verplaats bestanden en mappen naar elk item in de padbalk door ze te slepen en neer te zetten. Kopieer items door de Option-toets ingedrukt te houden terwijl u ze sleept of maak een alias naar een item door de Command + ingedrukt te houden Optie toetsen terwijl u sleept.
  • Verplaats mappen binnen de Padbalk. Dit is handig als u per ongeluk een map op het verkeerde niveau aanmaakt, en het zou beter zijn als deze een niveau omhoog of omlaag zou gaan in het bestaande pad. Sleep de map naar de locatie in het pad waar u deze wilt hebben.
  • Afgekapte mapnamen verschijnen vaak in de padbalk. Je kunt het Finder-venster uitvouwen om de volledige namen van de mappen te zien, maar dat werkt niet goed als je veel afgekapte mapnamen in de padbalk hebt. Een betere methode is om uw cursor op een map met een ingekorte naam te plaatsen. Na een seconde of twee wordt de map uitgevouwen en wordt de volledige naam weergegeven.
  • De padbalk werkt ook wanneer u een Finder-zoekopdracht uitvoert. Wanneer de resultaten van een zoekopdracht worden weergegeven in de Finder, kunt u ontdekken waar een item is opgeslagen door het item in de zoekresultaten te selecteren en vervolgens naar de padbalk te kijken.

Extra manieren om het pad te tonen

De padbalk is handig, maar er zijn andere manieren om het pad naar een item weer te geven. Een methode is om het padpictogram aan de werkbalk van de Finder toe te voegen door View te selecteren in de Finder-menubalk en Customize Toolbar. te kiezen

Image
Image

Sleep het Pad pictogram naar de bovenkant van het Finder-venster.

Image
Image

Het padpictogram toont het pad naar het momenteel geselecteerde item op dezelfde manier als de padbalk. Het verschil is dat de padbalk het pad in een horizontaal formaat weergeeft, terwijl het padpictogram een verticaal formaat gebruikt. Het andere verschil is dat de Pad-knop alleen het pad weergeeft wanneer op de knop wordt geklikt.

Toon de volledige padnaam

De laatste methode om het pad naar een item in een Finder-venster te tonen, maakt gebruik van de titelbalk van de Finder en het bijbehorende proxypictogram. Het proxypictogram van de Finder kan al een pad weergeven. Het enige dat u hoeft te doen, is met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken. Dit pad gebruikt een reeks pictogrammen om het pad naar het huidige Finder-venster te tonen. Met een beetje Terminal-magie kun je echter de titelbalk en het proxypictogram van de Finder wijzigen om de echte padnaam weer te geven, niet een aantal pictogrammen. Als u bijvoorbeeld een Finder-venster hebt geopend in uw map Downloads, is het standaard proxypictogram een mappictogram met de naam 'Downloads'. Na gebruik van deze Terminal-truc, toont de Finder in plaats daarvan een klein mappictogram gevolgd door /Users/YourUserName/Downloads.

Om de titelbalk van de Finder in staat te stellen de lange padnaam weer te geven, doe je het volgende:

  1. Launch Terminal, te vinden op /Applications/Utilities/.
  2. Voer het volgende in bij de Terminal-opdrachtprompt:

    standaardwaarden schrijven com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle -bool true

    U kunt hier driemaal op het Terminal-commando klikken om de hele tekstregel te selecteren en de regel vervolgens kopiëren/plakken in uw Terminal-venster.

  3. Druk op Enter of Return.
  4. Voer bij de Terminal-prompt in:

    killall Finder

  5. Druk op Enter of Return.

De Finder start opnieuw, waarna in elk Finder-venster de lange padnaam naar de huidige locatie van een map wordt weergegeven.

Disable weergave van de volledige padnaam

Als je besluit dat de Finder niet altijd de lange padnaam weergeeft, kun je de functie uitschakelen met de volgende Terminal-commando's:

  1. Voer het volgende in bij de Terminal-opdrachtprompt:

    standaardwaarden schrijven com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle -bool false

  2. Druk op Enter of Return.
  3. Voer bij de Terminal-prompt in:

    killall Finder

  4. Druk op Enter of Return.

De Finder-padbalk en de bijbehorende padfuncties van de Finder kunnen een handige snelkoppeling zijn bij het werken met bestanden en mappen. Probeer deze handige verborgen functie eens.

Aanbevolen: