Hoe tekstterugloop in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe tekstterugloop in PowerPoint
Hoe tekstterugloop in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de afbeelding waaraan u tekst wilt toevoegen. Ga naar Home > Arrange > Send to Back.
  • Maak een tekstvak over de afbeelding en voer uw tekst in. Gebruik de spatiebalk of tab om een visuele onderbreking op elke regel te maken.
  • Ga anders naar Insert > Object > Microsoft Word Document. Voeg uw afbeelding en tekst in, klik met de rechtermuisknop en kies Tekstterugloop > Tight.

Tekst rond afbeeldingen, vormen, tabellen, grafieken en andere pagina-elementen laten lopen, wordt niet ondersteund in PowerPoint. Toch zijn er tijdelijke methoden die u kunt gebruiken om het in een PowerPoint-presentatie na te bootsen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010, PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint Online.

Handmatig spaties in tekst invoegen om tekstterugloop na te bootsen

Als je een kleine afbeelding hebt en je wilt dat de tekst van links naar rechts wordt gelezen terwijl je de afbeelding in het midden overslaat, doe je dat als volgt:

  1. Selecteer de afbeelding waar u tekst omheen wilt laten lopen op een dia.

    Image
    Image
  2. Ga naar Home, selecteer Arrange en kies Send to Back. Of klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies Send to Back.

    Als Send to Back grijs wordt weergegeven, is de afbeelding er al.

    Image
    Image
  3. Maak een tekstvak over de afbeelding en typ of plak tekst in het tekstvak.

    Image
    Image
  4. Plaats de cursor in de tekst zodat deze zich in de linkerbovenhoek van het deel van de afbeelding bevindt waar u de tekst omheen wilt laten lopen. Gebruik de spatiebalk of het tabblad om een visuele onderbreking in de tekst te maken. Als elke regel tekst de linkerkant van het object nadert, gebruik je de spatiebalk of tab meerdere keren om de rest van de tekstregel naar de rechterkant van het object te verplaatsen.

    Image
    Image
  5. Herhaal voor elke regel tekst.

Bottom Line

Gebruik meerdere tekstvakken wanneer u tekst rond vierkante of rechthoekige vormen laat lopen. U kunt een breed tekstvak boven de vierkante vorm gebruiken, dan twee smallere tekstvakken, één aan elke kant van de vorm, en dan nog een breed tekstvak onder de vorm.

Ingepakte tekst importeren uit Microsoft Word

Als u PowerPoint 2019, PowerPoint 2016 of PowerPoint 2013 gebruikt, importeert u ingepakte tekst van Word naar PowerPoint.

  1. Open de PowerPoint-dia waar u tekstterugloop wilt gebruiken.
  2. Ga naar Insert en kies Object.

    Image
    Image
  3. Kies Microsoft Word Document uit de Object type lijst en selecteer OK om een Word-venster.

    Image
    Image
  4. Voer in het Word-venster een afbeelding in en typ of plak je tekst.

    Image
    Image
  5. Selecteer de afbeelding, ga naar Picture Tools Format, selecteer Wrap Text en kies Tight. Of klik met de rechtermuisknop op de afbeelding, wijs Wrap Text aan en kies Tight.

    Image
    Image
  6. Selecteer de PowerPoint-dia om de ingepakte tekst te zien. (Als u PowerPoint 2016 voor Mac gebruikt, sluit u het Word-bestand om de tekstverloop in PowerPoint te zien.) In PowerPoint bevinden de afbeelding en de omlopende tekst zich in een enkel vak dat kan worden verplaatst en vergroot of verkleind.

    Image
    Image
  7. Om de ingepakte tekst te bewerken, dubbelklikt u op het vak om Word opnieuw te openen en de wijzigingen daar aan te brengen.

Aanbevolen: