Netflix streamen in 4K

Inhoudsopgave:

Netflix streamen in 4K
Netflix streamen in 4K
Anonim

Wat te weten

  • Als je 4K-content wilt vinden, log je in op Netflix en scrol je naar het gedeelte 4K Ultra HD. Of bekijk deze lijst met 4K-titels op Netflix.
  • Als je Netflix in 4K wilt kijken, heb je een 4K-tv, een Netflix Premium-abonnement en een snelle en stabiele internetverbinding nodig.
  • Bijna elke 4K-tv sinds 2014 heeft de benodigde hardware om 4K te ondersteunen, maar je hebt downloadsnelheden van minimaal 25 Mbps nodig.

De beschikbaarheid van 4K Ultra HD-tv's is toegenomen, maar de beschikbaarheid van echte 4K-content om naar te kijken, is weliswaar toegenomen, maar is achtergebleven. In deze handleiding laten we je zien hoe je 4K-content op Netflix kunt vinden en bekijken, inclusief welke combinaties van abonnementen, tv's en internetdiensten compatibel zijn.

Zoeken en afspelen van Netflix 4K-content

In staat zijn om 4K-content van Netflix te streamen, betekent niet dat alles van Netflix in 4K is. Bovendien kondigt Netflix niet altijd aan wanneer er nieuwe 4K-content binnenkomt en worden titels elke maand in- en uitgewisseld. Voor een lijst van de meeste 4K-titels, bekijk de 4K-titels op Netflix-pagina van HD Report.

De beste manier om erachter te komen of er recentelijk nieuwe 4K-titels zijn toegevoegd, is door simpelweg in te loggen op je Netflix-account op je Smart 4K Ultra HD TV en naar beneden te scrollen in de 4K Ultra HD-contentregel of 4K te selecteren in de categorie menu.

  1. Zodra je de titels hebt gevonden die beschikbaar zijn in 4K, kun je gewoon op Play klikken en kijken. Onthoud dat je het juiste abonnement moet hebben dat eerder is besproken om 4K-selecties te kunnen spelen.
  2. Als de 4K-inhoudsregel of categorielijst niet wordt weergegeven op uw Netflix-accountpagina, kunt u mogelijk ook 4K-titels vinden door "4K" of "UHD" in de Netflix-zoekpagina te typen.

  3. Als Netflix de juiste tv, het abonnementstype en de internetsnelheid detecteert, wordt de inhoud afgespeeld in 4K zoals geadverteerd. Als echter niet aan een of meer van deze vereisten wordt voldaan, past Netflix automatisch de streamingkwaliteit (resolutie) dienovereenkomstig aan.
  4. Je kunt erachter komen of je tv de 4K-stream ontvangt door naar het info- of statusmenu van je tv te gaan (dit verschilt voor elk tv-merk - raadpleeg de gebruikershandleiding die nodig is). De info/status-functie moet de resolutie van het inkomende videosignaal weergeven. Als er 4K, UHD, 3840x2160 of 2160p staat, zit je goed. Als echter blijkt dat uw statusinformatie 1080p (1920x1080) of een lagere resolutie aangeeft, krijgt u geen toegang tot de 4K-streamingversie van uw geselecteerde inhoud.
  5. Als je 4K Netflix ontvangt via een compatibele externe mediastreamer en die streamer is aangesloten op je thuisbioscoopontvanger op weg naar de tv en je krijgt geen 4K-stream, kan de thuisbioscoopontvanger het probleem zijn. Om dit te testen, koppelt u de HDMI-uitgang van de mediastreamer los van de Home Theatre-ontvanger en sluit u deze rechtstreeks aan op de tv. Als dat het probleem oplost, heeft u voorlopig de tijdelijke oplossing gevonden.

  6. Als je 4K-content niet goed ontvangt en je denkt dat je aan alle bovenstaande vereisten voldoet, of je weet niet zeker of je dit wel doet, ga dan naar de Netflix-helppagina voor verdere hulp.
Image
Image

Netflix kijken op Ultra HD TV

OK, je bent enthousiast, je hebt een 4K Ultra HD-tv en abonneer je op Netflix, dus je bent bijna klaar. Om Netflix in 4K te kunnen kijken, moet je tv (en jij) aan verschillende vereisten voldoen.

  • Is uw tv slim? Uw 4K Ultra HD-tv moet een smart-tv zijn (in staat om verbinding te maken met internet.) De meeste zijn tegenwoordig, maar u moet controleer of je een oudere set hebt.
  • Je moet HEVC hebben: je tv moet niet alleen een smart-tv zijn, maar ook een ingebouwde HEVC-decoder. Hierdoor kan de tv het Netflix 4K-signaal correct decoderen.
  • Uw tv moet compatibel zijn met HDMI 2.0 en HDCP 2.2 : Dit is niet t een specifieke vereiste voor Netflix-streaming via de internetstreamingfunctie van de tv, maar 4K Ultra HD-tv's met ingebouwde HEVC-decoders beschikken ook over deze HDMI/HDCP-functie, zodat u externe 4K-bronnen op de tv kunt aansluiten. Deze bronnen kunnen van alles zijn, van Ultra HD Blu-ray Disc-spelers of kabel-/satellietboxen tot 4K-compatibele mediastreamers, zoals aanbiedingen van Roku en Amazon, die echte 4K-inhoud zullen bieden. Netflix biedt hier een regelmatig bijgewerkte lijst.

Welke tv's zijn compatibel?

Helaas hebben niet alle 4K Ultra HD-tv's de juiste HEVC-decoder of voldoen ze aan HDMI 2.0 of HDCP 2.2, met name sets die vóór 2014 uitkwamen.

Sinds die tijd is er echter een gestage stroom Ultra HD-tv's die voldoen aan de 4K-streamingvereisten van de meeste merken, waaronder LG, Samsung, Sony, TCL, Hisense, Vizio en meer.

Streaming op Netflix vereist een abonnement

Om Netflix 4K-content te streamen op specifieke Ultra HD-tv-modellen van elk van deze merken, moet de tv een model zijn dat in 2014 of later is uitgebracht en waarop de Netflix-app is geïnstalleerd, plus een abonnement waarmee u toegang krijgt tot de 4K-inhoudsbibliotheek van Netflix.

Image
Image

Als je niet zeker weet of je specifieke tv-model of Netflix-abonnement aan de vereisten voldoet, neem dan zeker contact op met de klantenservice/technische ondersteuning voor je merk tv, of neem contact op met de klantenservice van Netflix voor de laatste informatie.

Bottom Line

Het laatste dat je nodig hebt om Netflix 4K-content te streamen, is een snelle breedbandverbinding. Netflix beveelt ten zeerste aan dat je toegang hebt tot een internetstreaming-/downloadsnelheid van ongeveer 25 mbps. Het is mogelijk dat een iets lagere snelheid nog steeds werkt, maar u kunt buffer- of stallingproblemen ondervinden of Netflix zal uw streamingsignaal automatisch "down-rez" naar 1080p of een lagere resolutie, in reactie op uw beschikbare internetsnelheid (die ook betekent dat je die verbeterde beeldkwaliteit niet krijgt).

Ethernet versus wifi

In combinatie met een hoge breedbandsnelheid, moet u uw Smart Ultra HD TV ook via een fysieke Ethernet-verbinding met internet verbinden. Zelfs als uw tv over wifi beschikt, kan deze onstabiel zijn, wat resulteert in bufferen of vastlopen, wat de kijkervaring van films absoluut verpest. Als je momenteel echter wifi gebruikt en geen probleem hebt gehad, is het misschien nog steeds in orde. Onthoud dat 4K-video veel meer gegevens bevat, dus zelfs kleine interferentie kan problemen veroorzaken. Als u problemen ondervindt bij het gebruik van Wi-Fi, is Ethernet de beste optie.

Bottom Line

Let op uw maandelijkse ISP-datalimieten. Afhankelijk van uw ISP (Internet Service Provider), kunt u te maken krijgen met een maandelijkse datalimiet. Voor de meeste downloads en streaming blijven deze limieten vaak onopgemerkt, maar als je je op het 4K-gebied waagt, ga je elke maand meer gegevens gebruiken dan nu. Als je niet weet wat je maandelijkse datalimiet is, hoeveel het kost als je eroverheen gaat, of zelfs als je er een hebt, neem dan contact op met je ISP voor meer details.

De HDR-bonus

Een andere toegevoegde bonus is dat sommige 4K Netflix-inhoud HDR-gecodeerd is. Dit betekent dat als je een compatibele HDR-tv hebt, je ook verbeterde helderheid, contrast en kleur kunt ervaren die de kijkervaring een meer levensechte, natuurlijke uitstraling geven met geselecteerde titels.

Hoe ziet en klinkt 4K Netflix?

Als je eenmaal toegang hebt tot 4K-streaming via Netflix, is de vraag natuurlijk: "Hoe ziet het eruit?" Als je de vereiste breedbandsnelheid hebt, hangt het resultaat ook af van de kwaliteit en, eerlijk gezegd, de schermgrootte van je tv - 55-inch of groter is het beste om het verschil tussen 1080p en 4K te zien. De resultaten kunnen er behoorlijk indrukwekkend uitzien en kunnen er iets beter uitzien dan 1080p Blu-ray Disc, maar komen nog steeds niet helemaal overeen met de kwaliteit die u kunt krijgen van een fysieke 4K Ultra HD Blu-ray Disc.

Wat audio betreft, bieden de surround sound-indelingen die beschikbaar zijn op Blu-ray- en Ultra HD Blu-ray-schijven een betere luisterervaring dan de Dolby Digital/EX/Plus-indelingen die beschikbaar zijn via de streamingoptie voor de meeste inhoud. Er is enige ondersteuning voor Dolby Atmos (compatibele thuisbioscoopontvanger en luidsprekerconfiguratie zijn ook vereist).

Andere 4K TV-streamingopties

Hoewel Netflix de eerste contentprovider was die 4K-streaming aanbood, beginnen er meer opties (op basis van de meeste van de hierboven genoemde technische vereisten) beschikbaar te komen van contentbronnen rechtstreeks via sommige 4K Ultra HD-tv's, zoals Amazon Prime Instant Video (selecteer LG-, Samsung- en Vizio-tv's) en Fandango (selecteer Samsung-tv's), UltraFlix (selecteer Samsung-, Vizio- en Sony-tv's), Vudu (Roku 4K-tv's, selecteer LG- en Vizio-tv's), Comcast Xfinity TV (alleen beschikbaar via bepaalde LG- en Samsung-tv's), Sony Ultra (bepaalde Sony-tv's).

Aanbevolen: