Hoe te openen, bewerken, & CSH-bestanden converteren

Inhoudsopgave:

Hoe te openen, bewerken, & CSH-bestanden converteren
Hoe te openen, bewerken, & CSH-bestanden converteren
Anonim

Wat te weten

  • Een CSH-bestand is hoogstwaarschijnlijk een Adobe Photoshop Custom Shapes-bestand.
  • Open er een met Photoshop of Photoshop Elements.
  • De bestandsextensie wordt ook gebruikt voor Cubase Waveform-bestanden en C-shellscripts.

Dit artikel beschrijft de verschillende formaten die de CSH-bestandsextensie gebruiken en hoe ze elk in hun respectievelijke programma's kunnen worden geopend.

Wat is een CSH-bestand?

Een bestand met de CSH-bestandsextensie kan een Adobe Photoshop Custom Shapes-bestand zijn waarmee u vormen die in Photoshop zijn gemaakt, kunt opslaan en delen.

Image
Image

Cubase Waveform-bestanden die worden gebruikt door de Cubase-audioproductiesoftware gebruiken deze bestandsextensie ook, maar voor projectbestanden die informatie over audiogegevens bevatten. Merk op dat de audiobestanden zelf niet in een CSH-bestand worden opgeslagen, maar alleen informatie over die gegevens.

Als je bestand geen van beide formaten heeft, is het hoogstwaarschijnlijk een C-shell-script zonder opmaak.

Hoe een CSH-bestand te openen

CSH-bestanden kunnen worden geopend met Adobe's Photoshop en Photoshop Elements, evenals met de gratis online afbeeldingseditor Photopea.

Als dubbelklikken het bestand niet opent in Photoshop, ga dan naar de Bewerken > Presets > Preset Manager menu. Kies Custom Shapes als het vooraf ingestelde type en selecteer vervolgens Load om het CSH-bestand te kiezen. De stappen zouden vergelijkbaar moeten zijn in Photoshop Elements.

Steinberg Cubase wordt gebruikt om CSH-bestanden te openen die Cubase Waveform-bestanden zijn. Deze bestanden worden normaal gesproken geproduceerd wanneer een project wordt opgeslagen, dus u kunt er een zien opgeslagen samen met Cubase Project-bestanden met de bestandsextensie. CPR.

Een teksteditor, zoals Notepad++ of MacVim, of een van onze lijst met beste gratis teksteditors, kan een C-shellscript openen. Aangezien dit tekstbestanden zijn, zou elk programma dat tekstdocumenten kan bekijken ze moeten kunnen openen. Dit betekent dat u het. CSH-bestand zelfs kunt hernoemen als een. TXT-bestand en het kunt openen met de ingebouwde Kladblok-toepassing in Windows.

Een C-shellscriptbestand is een uitvoerbaar bestandsformaat, dus u moet extra voorzichtig zijn wanneer u er een opent - ze kunnen schadelijke programmeercode opslaan en uitvoeren.

Het hernoemen van een bestand om een andere bestandsextensie te hebben, converteert het bestand niet echt naar een nieuwe indeling. In dit voorbeeld zou het hernoemen naar. TXT ervoor zorgen dat Kladblok het bestand kan herkennen zodat het het kan openen. Aangezien Kladblok platte tekstbestanden kan lezen, zou het geen enkel probleem hebben met het CSH-bestand.

Een CSH-bestand converteren

Het CSH-formaat dat door de producten van Adobe wordt gebruikt, moet in dat formaat blijven. Er is geen andere software die dat formaat kan gebruiken. En als het bestand zou kunnen worden geconverteerd naar een ander formaat, zou het waarschijnlijk worden gedaan in Photoshop of Photoshop Elements, maar geen van beide ondersteunt het opslaan naar een ander formaat.

Cubase-bestanden kunnen mogelijk worden opgeslagen in een nieuw formaat, maar we hebben het niet getest. Het is waarschijnlijk dat als het mogelijk is, je dit kunt doen binnen het Cubase-programma. De mogelijkheid om bestanden te converteren is meestal een optie onder het menu Bestand of een soort van exportoptie.

Wat betreft C-shellscripts, je kunt ze zeker converteren naar een ander op tekst gebaseerd formaat, maar dit zou ze onbruikbaar maken in de context waarin ze zouden moeten worden gebruikt. Bijvoorbeeld, CSH converteren naar platte tekst TXT bestand zou je de inhoud van het bestand in een teksteditor laten lezen, maar alle software die afhankelijk is van het bestand met de extensie. CSH zou niet langer weten hoe het te gebruiken.

Meestal kan een gratis bestandsconverter worden gebruikt om een bestand naar een nieuw formaat te converteren, maar voor zover wij weten bestaat er geen voor de hier genoemde formaten.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Het is mogelijk dat je de extensie verkeerd leest. Sommige bestanden delen een vergelijkbare bestandsextensie als CSH-bestanden, ook al openen ze niet op dezelfde manier, zoals CSI-, CSO-, CSR- en CSV-bestanden.

Er zijn waarschijnlijk vele andere bestandstypen die gemakkelijk kunnen worden verward met CSH-bestanden. Wat u op dit moment moet doen, als uw bestand niet in een van de formaten staat die op deze pagina worden vermeld, is onderzoek doen naar de bestandsextensie die het gebruikt, zodat u hopelijk meer kunt leren over het formaat en uiteindelijk het programma kunt vinden. (s) die het kunnen openen.

Aanbevolen: