Apple Watch-camera roept de vraag op, waarom?

Inhoudsopgave:

Apple Watch-camera roept de vraag op, waarom?
Apple Watch-camera roept de vraag op, waarom?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met de Wristcam van $ 299 kun je foto's en video's maken met je Apple Watch voor een groot deel.
  • De camera maakt deel uit van een vervangende polsband die op het horloge klikt.
  • De Wristcam heeft alleen 1080p-video en staat geen continue videochats toe.
Image
Image

Als je ooit foto's wilde maken met je Apple Watch tijdens het joggen, is dit je kans met de release van een camera die integreert met je uurwerk, maar verwacht er niet te veel van.

De Wristcam van $ 299 is een omvangrijk ogende polsband met een 8-megapixel camera aan de buitenkant en een 2-megapixel selfie-camera aan de voorkant. Een eerdere versie van de camera werd geplaagd door jarenlange ontwikkelingsvertragingen en is nooit op de markt gekomen. Nu er eindelijk een camera voor je horloge is, zijn sommige waarnemers geïntrigeerd maar niet enthousiast.

Mark Vena, een senior analist bij het technische adviesbureau Moor Insights & Strategy, bestelde gretig een CMRA (de oorspronkelijke naam van het product, nu genaamd Wristcam) toen het meer dan drie jaar geleden voor het eerst werd aangekondigd, maar nooit ontvangen een.

"Hoewel ik mijn eerste bestelling nog steeds niet heb ontvangen, ben ik er minder van overtuigd dat de camera een nuttige oplossing zal zijn voor de meeste consumenten", zei Vena in een e-mailinterview.

"De meeste consumenten verwachten nu een zeer goede videokwaliteit en de Wristcam heeft alleen een 8-megapixelcamera met 1080p-video, wat niet slecht is, maar niet bijzonder aantrekkelijk in de 4K-wereld waarin we ons nu bevinden."

Verbindt via Bluetooth, maar niet veel anders

De Wristcam heeft het felbegeerde label "made for Apple Watch" verdiend dat door Apple is uitgedeeld aan vertrouwde producten. Maar gebruikers kunnen teleurgesteld zijn om te ontdekken dat er niet veel integratie is met het Watch OS zelf.

Het maakt verbinding via Bluetooth. Er zit een grote knop op de band die je indrukt om een foto te maken of lang indrukt voor video. De foto's die u maakt, worden vervolgens weergegeven in de Wristcam-app van uw horloge.

"De telefoon is niet altijd binnen handbereik, en het is fijn om een camera bij de hand te hebben als je uitgaat met je vrienden, of gaat hardlopen of wandelen met alleen een Apple Watch", mede-oprichter van Wristcam en CEO Ari Roisman vertelde Forbes.

…het kan handig zijn voor bepaalde nichesegmenten… waar het gemak van een camera om je pols in bepaalde scenario's van pas kan komen.

Hoewel de Wristcam omvangrijk is, heeft hij een indrukwekkende batterijduur met een gebruiksduur van acht uur. Vena zei echter dat hij minder dan drie uur verwacht bij continu gebruik, "hoewel het waarschijnlijk niet voor zo'n lange tijd zal worden gebruikt (om nog maar te zwijgen van het feit dat het weer een ander product zal zijn om op te laden)."

Als je het niet erg vindt om eruit te zien alsof je een deel van een videocamera om je pols hebt vastgemaakt, zul je opgelucht zijn te weten dat de Wristcam in ieder geval niet zwaar is met slechts ongeveer 23 gram. Voor de modeliefhebbers zijn de eenheden momenteel verkrijgbaar in vier kleuren - noir, blanc, grijs en salie - met optionele banden beschikbaar in twilight, grape crush of henna voor een extra $ 49. Het heeft 8 GB geheugen aan boord, wat genoeg zou moeten zijn om ongeveer een uur video en duizenden foto's op te slaan.

Videochat, onderbroken

Dus, waar is de Wristcam goed voor? Het doet een primitieve vorm van live videochat. Je kunt live video's verzenden en ontvangen, maar niet tegelijkertijd. In het Zoom-tijdperk lijkt dit een merkwaardig retro-eigenaardigheidje.

Image
Image

Nog problematischer is misschien het feit dat je voorlopig alleen video's kunt uitwisselen tussen gebruikers van Wristcam. De fabrikant zegt echter van plan te zijn een update uit te brengen waarmee video's kunnen worden uitgewisseld tussen Apple Watch en iPhones en op een bepaald moment ook Android-apparaten.

"Het gebruiksmodel is nog steeds niet bijzonder aantrekkelijk, aangezien de meeste consumenten hun smartphones zullen gebruiken voor een betere videoconferentie-ervaring", zei Vena. "Dat gezegd hebbende, kan het nuttig zijn voor bepaalde nichesegmenten, zoals hulpverleners en wetshandhavers, waar het gemak van een camera om je pols in bepaalde scenario's van pas kan komen."

Hoe zit het met minder hartige scenario's, zoals stiekem foto's maken? De Wristcam heeft LED-lampjes die oplichten wanneer de camera wordt geactiveerd. Natuurlijk zal niet iedereen weten wat die lampjes betekenen.

Het is moeilijk voor te stellen waar je een Wristcam voor zou kunnen gebruiken, aangezien bijna iedereen tegenwoordig een krachtige camera in de vorm van een smartphone bij zich heeft. Maar als je aan het joggen bent met alleen je Apple Watch en een mobiele verbinding, kan de Wristcam er voor je zijn als je de behoefte voelt om een videoboodschap voor je moeder op te nemen.

Aanbevolen: