Politieplan om ringcamera's te gebruiken roept privacyproblemen op

Inhoudsopgave:

Politieplan om ringcamera's te gebruiken roept privacyproblemen op
Politieplan om ringcamera's te gebruiken roept privacyproblemen op
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De politie van Jackson, Mississippi test een programma om de Amazon Ring-beveiligingscamera's van bewoners te streamen in een poging de misdaad te bestrijden.
  • Bewoners moeten toestemming geven om hun camerabeelden te bekijken.
  • Het surveillanceprogramma roept privacyproblemen op, zeggen experts.
Image
Image

Een plan van de politie in Jackson, Mississippi om de beveiligingscamera's van Amazon Ring te bekijken, roept bezorgdheid op over de privacy.

Met de test van 45 dagen kunnen mensen ervoor kiezen om hun camera's door de politie te laten bewaken. De politie zegt dat het programma bedoeld is om de misdaad te beteugelen. Maar de verhuizing draagt bij aan de groeiende bezorgdheid over de privacy over het wijdverbreide gebruik van beveiligingscamera's, zeggen experts.

"Ring's partnerschappen met wetshandhavers versnellen het pad van de VS om een bewakingsstaat te worden", zei Larry Pang, hoofd bedrijfsontwikkeling bij IoTeX, een bedrijf dat veilige apparaten produceert, in een e-mailinterview.

"De mogelijkheid voor meer dan 1000 politiediensten om zonder huiszoekingsbevel bulkbeelden van Ring-eigenaren op te vragen, is al problematisch, maar deze nieuwe push voor 24/7 toegang tot livestreambeelden van onze huizen en buurten is een privacy ramp."

Delen met toestemming

Burgemeester Chokwe Antar Lumumba zei dat de stad alleen toegang tot de apparaten zou hebben als er misdaden plaatsvinden op plaatsen waar bewoners toestemming hebben gegeven."Wat er uiteindelijk zal gebeuren, is dat inwoners en bedrijven een verklaring van afstand kunnen ondertekenen als ze willen dat hun camera toegankelijk is vanuit het Real Time Crime Center", vertelde hij aan een lokaal nieuwscentrum. "Het zou ons behoeden voor het moeten kopen van een camera voor elke plaats in de stad."

Als er een misdaad wordt gemeld, kan de politie camera's in het gebied bekijken om ontsnappingsroutes te bepalen en naar vluchtvoertuigen te zoeken, zei Lumumba. "We kunnen een locatie bepalen, er een cirkel omheen tekenen en elke camera binnen een bepaalde straal omhoog trekken om te zien of iemand uit een gebouw rent", voegde hij eraan toe. "We kunnen ze volgen en traceren."

Problematischer dan de camera's zelf is de software die mogelijk kan worden gebruikt voor de bewakingsmogelijkheden van de Ring, zei Pang. "Gezichtsherkenning en persoonsidentificatietechnologieën, zoals ClearviewAI, worden al controversieel gebruikt door openbare instellingen in ons land", voegde hij eraan toe.

"Het koppelen van deze software aan een steeds groter wordende voetafdruk van camera's die eigendom zijn van de consument is de snelst mogelijke weg naar een bewakingsstaat. Het 'land van de vrijen' zal binnenkort het 'land van de bewaakte' worden als we dat doen mensen niet opleiden en deze agressieve aanval op onze collectieve privacy inperken."

Image
Image

Amazon heeft naar verluidt overwogen om gezichtsherkenningssoftware in zijn Ring-lijn van videocamera's te plaatsen. Het bedrijf zei echter op zijn webpagina dat "Ring geen gezichtsherkenningstechnologie gebruikt in zijn apparaten of diensten, en gezichtsherkenningstechnologie niet zal verkopen of aanbieden aan wetshandhavers."

The Electronic Frontier Foundation, een privacy-advocacy-groep, zei dat het een verklaring van Amazon ontving waarin stond dat het niet betrokken was bij het Jackson-programma. "De bedrijven, de politie en de stad die in het artikel aan de orde kwamen, hebben geen toegang tot de systemen van Ring of de Buren-app. Ring-klanten hebben controle over en eigendom van hun apparaten en video's en kunnen ervoor kiezen om toegang te verlenen zoals ze willen."

Binnen de wet

Politieafdelingen hebben het wettelijk recht om Ring-beelden te bekijken, zegt privacyadvocaat Ryan R. Johnson. "Er is geen redelijke verwachting van privacy in openbare ruimtes, bijvoorbeeld een veranda of iets dat zichtbaar is vanaf een openbare weg", zei hij in een e-mailinterview.

Maar door de mogelijkheid om privé-beveiligingscamera's te bekijken, kan de politie niet alleen criminelen maar ook alledaagse activiteiten in de gaten houden, zeggen privacyadvocaten. "Door gebruik te maken van consumentenapparatuur, verminderen de politiediensten niet alleen hun uitgaven aan bewakingsapparatuur, maar creëren ze ook met succes een allesomvattend CCTV-netwerk dat in staat is om burgers 24/7 te monitoren terwijl ze zich door een buurt verplaatsen", zei Digital Privacy Expert Ray Walsh van ProPrivacy in een e-mailinterview.

Ring's partnerschappen met wetshandhavers versnellen het pad van de VS om een bewakingsstaat te worden.

Vals alarm is ook een probleem als het gaat om videobewaking, zegt David Mead, oprichter van smart home tech blog LinkdHOME. "Mensen hebben de neiging om hun vooroordelen toe te passen op de volkomen onschuldige activiteiten van andere mensen, en we hebben al situaties gehad via de Ring Neighbours-app waar bewoners de neiging hebben om alarm te slaan voor volledig onschuldige scenario's", zei hij in een e-mailinterview.

"Iemand die ze niet leuk vinden om gewoon over straat te lopen, kan argwaan wekken als ze door de lens van een bewakingscamera worden bekeken."

Het aantal homevideocamera's en slimme deurbellen zal alleen maar groeien. Zal er op een dag een stigma hangen aan het niet toestaan dat de politie je camera's in de gaten houdt?

Aanbevolen: