Hoe Facebook-reacties te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook-reacties te gebruiken
Hoe Facebook-reacties te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Op Facebook.com, beweeg de muis over het Like icoon. Er verschijnt een pop-upvenster met reacties erboven.
  • Druk in de mobiele app lang op het Like-pictogram om de reacties te activeren.
  • Als u een uitsplitsing van het aantal reacties voor elke reactie wilt zien, selecteert u het totale aantal reacties.

Dit artikel legt uit hoe je reacties op de Facebook-website en mobiele app kunt gebruiken.

Reacties gebruiken op Facebook.com

Zo pas je een reactie op een bericht toe:

  1. Kies een bericht waarop je wilt reageren.
  2. De originele Like reactie blijft onder elk bericht staan. Om meer reacties te activeren, beweegt u de muis over het Like-pictogram zonder erop te klikken. Er verschijnt een pop-upvenster met reacties erboven.

    Image
    Image
  3. Klik op een van de zeven reacties. (U kunt ook op de Like-reactie klikken zonder de muisaanwijzer erop te plaatsen om een bericht leuk te vinden.)
  4. Nadat je op een reactie hebt geklikt, wordt je reactie, alleen voor jou, onder het bericht weergegeven.

    Image
    Image

    Klik erop om je reactie ongedaan te maken. Het keert terug naar het originele Like-pictogram.

Reacties gebruiken in de mobiele Facebook-app

Als je dacht dat het leuk was om Facebook-reacties te gebruiken op de website, wacht dan tot je ze selecteert in de mobiele Facebook-app. Om een reactie in de app te selecteren:

  1. Kies een bericht waarop je wilt reageren.
  2. Houd het Like-pictogram ingedrukt om de reacties te activeren.
  3. Als je het pop-upvenster met de reacties ziet, til je je vinger op en tik je op de reactie van je keuze. Om je reactie te wijzigen, druk je op je reactie totdat alle reacties weer verschijnen en selecteer je een andere reactie.

    Image
    Image
  4. Elk bericht toont een verzameling reacties, plus het aantal mensen dat heeft gereageerd. Om een uitsplitsing van het aantal reacties voor elke reactie te zien, klikt of tikt u op het totale aantal reacties.

    Er verschijnt een pop-upvenster met het totale aantal voor elke reactie en een lijst met deelnemende gebruikers.

    Klik op de reaction van uw keuze om alle Facebook-gebruikers te zien die overeenkomstig hebben gereageerd.

    Image
    Image

Maak uzelf vertrouwd met de reacties van Facebook

Facebook-reacties komen in de vorm van een uitgebreide reeks bewegende emoticons die je helpen je emoties te uiten tijdens interactie op Facebook. Reacties variëren van Like tot Angry De laatste biedt een oplossing voor het aanhoudende verzoek van de Facebook-gemeenschap om een afkeerreactie.

Facebook heeft zeven reacties:

  • Like: De Like-reactie is beschikbaar voor gebruik op Facebook, ondanks dat het sinds het begin een beetje een make-over heeft gekregen. De Like-reactie is de eerste die wordt gezien onder alle berichten.
  • Love: Als je iets echt leuk vindt, waarom zou je er dan niet van houden? Volgens Zuckerberg was de liefdesreactie de meest gebruikte keuze toen de extra reeks reacties werd geïntroduceerd.
  • Care: De Zorgreactie werd op 17 april 2020 geïntroduceerd om een emotie van extra zorg en bezorgdheid te tonen. Geef een bericht of een persoon een virtuele knuffel met de Zorg-reactie omdat het een hart omhelst.
  • Haha: Mensen delen veel grappige dingen op sociale media. Met een speciale reactie voor lachen op Facebook, hoef je geen reeks lachende emoji's in de reacties toe te voegen. Dat kan, maar het hoeft niet.
  • Wow: Elke keer dat je geschrokken en verrast bent over iets, zorg er dan voor dat je vrienden net zo geschokt en verrast zijn, dus deel het op sociale media. Als je niet goed weet wat je over een bericht moet zeggen, gebruik dan de Wow-reactie.
  • Sad: Als het gaat om berichten op Facebook, kun je zowel het goede als het slechte in je leven delen. Je kunt de droevige reactie goed gebruiken wanneer een bericht je medelevende kant triggert.
  • Angry: Mensen kunnen niet anders dan controversiële verhalen, situaties en gebeurtenissen delen op sociale media. Geef uiting aan je afkeer van berichten die in deze categorie passen door de boze reactie te gebruiken.

Aanbevolen: