Hoe Mijnenveger te spelen op Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe Mijnenveger te spelen op Windows 10
Hoe Mijnenveger te spelen op Windows 10
Anonim

Mijnenveger is een van de beroemdste tijdverspillers die Windows-gebruikers kennen. Het werd standaard geleverd met het Windows-besturingssysteem, maar dat is niet meer het geval sinds Windows 8. Windows 10-gebruikers die liever logische puzzels oplossen dan werken, kunnen nog steeds hun Mijnenveger-oplossing krijgen. Ze moeten nog een paar stappen doorlopen. Zo speel je Microsoft Minesweeper op Windows 10.

Download de mijnenveger uit de Microsoft Store

Microsoft heeft nog steeds een "officiële" versie van Mijnenveger in zijn digitale etalage. Hier leest u hoe u het kunt vinden en installeren.

  1. Open de Microsoft Store.

    Image
    Image
  2. Zoek naar " Mijnenveger" met behulp van het zoekvak.

    Image
    Image
  3. Er bestaan veel versies van Mijnenveger. Om de officiële Microsoft-editie te downloaden, selecteert u Microsoft Minesweeper.
  4. Selecteer Get.

    Image
    Image

    Mijnenveger is gratis te downloaden en te spelen. U kunt ervoor kiezen om een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding te betalen om advertenties te verwijderen.

  5. Mijnenveger wordt gedownload naar uw computer.

    Image
    Image
  6. Om Mijnenveger te spelen nadat het is gedownload, open je Start Menu en vind je het onder Recent toegevoegd.

    Image
    Image
  7. Mijnenveger wordt geopend en je kunt beginnen met spelen.

Hoe speel je Mijnenveger gratis online

Als je een computer gebruikt waarop je geen games of programma's kunt downloaden (bijvoorbeeld als je werkgever dit niet toestaat), kun je Mijnenveger nog steeds spelen tijdens je downtime.

Een snelle zoekopdracht op internet zal tal van sites opleveren waar je het gratis kunt spelen. Sommige online versies hebben misschien zelfs de klassieke afbeeldingen in plaats van de meer gepolijste, bijgewerkte versie van de Microsoft Store.

Image
Image

Gebruik je gezond verstand als je naar onbekende websites gaat. Installeer nooit een programma van een onbekende bron. Je zou Mijnenveger online moeten kunnen spelen zonder iets naar je computer te downloaden.

Basisregels van Mijnenveger

Als je nieuw bent in het spelen van dit klassieke spel (of een opfriscursus wilt voordat je er weer aan begint), volgt hier een kort overzicht van hoe je Mijnenveger speelt.

  1. Elk spel begint met een leeg raster van vierkanten die in grootte variëren op basis van de moeilijkheidsgraad die je hebt geselecteerd.

    • Eenvoudig: 9x9
    • Medium: 16x16
    • Expert: 30x16
    Image
    Image

    Je kunt ook een aangepast bordformaat en aantal mijnen instellen.

  2. Het getal bovenaan geeft aan hoeveel mijnen er in het bord verborgen zijn. Je doel is om af te leiden waar ze zijn.

    Image
    Image
  3. Selecteer een willekeurig vakje om te beginnen met spelen. Het bord zal informatie onthullen op basis van waar je hebt geklikt.

    • Als het vakje dat je selecteert niet aan een mijn grenst, onthult het bord alle vierkanten eromheen die ook niet naast mijnen liggen.
    • Als het vakje dat je hebt geselecteerd naast een mijn staat, zal het bord een getal onthullen dat aangeeft hoeveel mijnen er in de omliggende vierkanten zijn (inclusief diagonalen).
    • Als het eerste vak dat je hebt geselecteerd een mijn bevat, markeert het spel deze automatisch en onthult het andere vierkanten volgens de vorige twee regels.
    Image
    Image

    Je eerste beurt is altijd veilig. Als je in toekomstige rondes een doos met een mijn selecteert, verlies je.

  4. Op basis van de cijfers die je kunt zien, kun je afleiden waar de mijnen zijn. Op dit bord bevatten de twee blauwe vierkanten in de middelste rij bijvoorbeeld zeker mijnen omdat alle vakken eromheen enen bevatten.

    Image
    Image
  5. Zodra je zeker weet waar een mijn is, klik je met de rechtermuisknop op het vak om een vlag te planten.

    Image
    Image

    De mijnteller aan de bovenkant van het scherm neemt af met elke vlag die je plaatst, zelfs als je gissingen onjuist zijn.

  6. Blijf vierkanten selecteren en mijnen markeren totdat je elk deel van het raster hebt onthuld of een mijn hebt geselecteerd. Wat het eerst komt.

Aanbevolen: