Gebruik AirDrop met of zonder wifi-verbinding

Inhoudsopgave:

Gebruik AirDrop met of zonder wifi-verbinding
Gebruik AirDrop met of zonder wifi-verbinding
Anonim

Een van de Mac-functies die beschikbaar zijn sinds OS X Lion is AirDrop, een handige methode om gegevens te delen met elke Mac die is uitgerust met OS X Lion (of hoger) en een Wi-Fi-verbinding die PAN (Personal Area Networking) ondersteunt. PAN is een ietwat recente standaard die is toegevoegd aan de Wi-Fi-alfabetsoep van mogelijkheden. Het idee van PAN is dat twee of meer apparaten die binnen elkaars bereik komen, kunnen communiceren via een peer-to-peer verbindingsmethode.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs die zijn uitgebracht in 2008 of later, zoals gespecificeerd, en met OS X Lion (10.7) of later.

Image
Image

Apple's implementatie van AirDrop is afhankelijk van wifi-chipsets met ingebouwde PAN-ondersteuning. Deze afhankelijkheid van op hardware gebaseerde PAN-mogelijkheden in Wi-Fi-chipsets heeft de ongelukkige gevolgen van het beperken van het gebruik van AirDrop tot Macs die eind 2008 of later zijn uitgebracht. De beperkingen zijn ook van toepassing op draadloze producten van derden; ze moeten een ingebouwde Wi-Fi-chipset hebben die PAN ondersteunt.

Het voorkomt ook dat je AirDrop op andere soorten lokale netwerken kunt gebruiken, zoals ouderwets bekabeld Ethernet, dat thuis niet meer het favoriete netwerk van veel mensen is, maar zich nog steeds in veel kantoren kan bevinden.

Een anonieme tipgever meldde echter aan Macworld OS X Hints dat er een tijdelijke oplossing is die het gebruik van AirDrop niet alleen via niet-ondersteunde Wi-Fi-verbindingen mogelijk maakt, maar ook door Macs die zijn aangesloten op een bekabeld Ethernet-netwerk.

Hoe AirDrop werkt

AirDrop gebruikt de Bonjour-technologie van Apple om via een Wi-Fi-verbinding mee te luisteren naar een andere Mac om AirDrop-mogelijkheden aan te kondigen. AirDrop kondigt zichzelf aan via elke beschikbare netwerkverbinding, maar wanneer AirDrop luistert, let het alleen op wifi-verbindingen, zelfs als AirDrop-aankondigingen aanwezig zijn op andere netwerkinterfaces.

Het is niet duidelijk waarom Apple ervoor heeft gekozen AirDrop te beperken tot wifi, maar het lijkt erop dat Apple, in ieder geval tijdens het testen, AirDrop de mogelijkheid heeft gegeven om te luisteren naar AirDrop-aankondigingen via elke netwerkverbinding.

Selecteer het AirDrop-item in de zijbalk van het Finder-venster en alle Macs op het netwerk met AirDrop zijn zichtbaar. Als u een item naar een van de vermelde Macs sleept, wordt er een verzoek om een bestandsoverdracht gestart. De gebruiker van de doel-Mac moet de overdracht accepteren voordat het bestand wordt afgeleverd.

Wanneer de bestandsoverdracht is geaccepteerd, wordt het bestand naar de aangewezen Mac verzonden en wordt het weergegeven in de map met downloads van de ontvangende Mac.

Ondersteunde Mac-modellen

Macs die AirDrop ondersteunen zijn onder andere:

Model I. D. Jaar
MacBook MacBook5, 1 of hoger Eind 2008 of later
MacBook Pro MacBookPro5, 1 of hoger Eind 2008 of later
MacBook Air MacBookAir2, 1 of nieuwer Eind 2008 of later
MacPro MacPro3, 1, MacPro4, 1 met Airport Extreme-kaart Begin 2008 of later
MacPro MacPro5, 1 of hoger Mid 2010 of later
iMac iMac9, 1 of hoger Begin 2009 of later
Mac mini Macmini4, 1 of hoger Mid 2010 of later

AirDrop inschakelen via elke netwerkverbinding

Het inschakelen van AirDrop-mogelijkheden voor alle netwerken is relatief eenvoudig; het enige dat nodig is, is een beetje Terminal-magie om de wijzigingen aan te brengen.

  1. Launch Terminal, te vinden in /Applications/Utilities.
  2. Voer het volgende in bij de Terminal-opdrachtprompt:

    standaardwaarden schrijven com.apple. NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1

    De opdracht verschijnt allemaal op één regel zonder regeleinden. Uw webbrowser kan de opdracht op meerdere regels weergeven. Als je regeleinden ziet, negeer ze dan.

  3. Nadat u de opdracht in Terminal hebt getypt of gekopieerd/plakt, drukt u op Enter.

Schakel AirDrop uit op elk netwerk behalve uw wifi-verbinding

  1. Breng AirDrop terug naar zijn standaardgedrag door de volgende opdracht in Terminal uit te voeren:

    standaardwaarden schrijven com.apple. NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 0

  2. Druk op Enter nadat u de opdracht hebt getypt of gekopieerd/plakt.

Niet klaar voor primetime

Hoewel AirDrop goed werkt bij gebruik in de standaardconfiguratie via Wi-Fi, kunt u een paar problemen tegenkomen met deze niet door Apple goedgekeurde methode voor het gebruik van AirDrop via andere netwerkverbindingen.

  • Misschien moet u uw Mac opnieuw opstarten nadat u de Terminal-opdracht hebt uitgevoerd voordat de AirDrop-mogelijkheden worden toegepast. Dit omvat het in- of uitschakelen van de AirDrop-functie.
  • AirDrop geeft meestal Macs in de buurt weer met AirDrop-mogelijkheden. Van tijd tot tijd vallen AirDrop-compatibele Macs die zijn verbonden via bekabeld Ethernet, van de AirDrop-lijst af en verschijnen ze later weer.
  • Als u AirDrop via een netwerk inschakelt, lijkt het alsof gegevens in een niet-versleutelde indeling worden verzonden. Normaal gesproken worden AirDrop-gegevens versleuteld verzonden. Het is het beste om deze AirDrop-hack te beperken tot een klein thuisnetwerk waar alle gebruikers kunnen worden vertrouwd.
  • Als u AirDrop via een netwerk inschakelt, werkt AirDrop alleen voor Macs die zich op hetzelfde netwerk bevinden; ad-hoc verbindingen zijn niet toegestaan.
  • Het gebruik van het standaard bestandsdelingssysteem van OS X kan een stabielere methode zijn voor bestandsoverdracht op een bekabeld netwerk.

Aanbevolen: