Een bureaublad verbinden met wifi zonder adapter

Inhoudsopgave:

Een bureaublad verbinden met wifi zonder adapter
Een bureaublad verbinden met wifi zonder adapter
Anonim

Wat te weten

  • Sluit je telefoon aan op je pc met een USB-kabel en stel USB-tethering in.
  • Op Android: Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot & Tethering en schakel in Tethering.
  • Op iPhone: Instellingen > Cellular > Persoonlijke hotspot en schakelin Persoonlijke hotspot.

Deze gids helpt je bij het verbinden van je desktop met je lokale wifi-netwerk zonder dat je een draadloze adapter of dongle nodig hebt.

Hoe verbind je een desktopcomputer met wifi?

De meeste desktopcomputers hebben een ingebouwde Ethernet-poort voor verbinding met uw lokale netwerk en internet via een Ethernet-kabel, maar niet allemaal met vooraf geïnstalleerde Wi-Fi-connectiviteit. Je kunt natuurlijk een wifi-adapter gebruiken, maar je kunt ook een desktop zonder adapter op wifi aansluiten.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de ingebouwde USB-tethering van uw smartphone te gebruiken.

Voor onze screenshots hieronder gebruiken we Android, maar we zullen de stappen die nodig zijn voor een iPhone toevoegen.

  1. Zorg ervoor dat uw pc en smartphone de nieuwste versies van hun respectieve besturingssystemen gebruiken.
  2. Zorg ervoor dat uw smartphone is verbonden met het door u gekozen Wi-Fi-netwerk.
  3. Sluit uw smartphone via een USB-kabel aan op uw pc. Het kan Micro-USB of USB-C zijn als je een Android-apparaat gebruikt of een bliksemkabel als het een iPhone is. Als uw smartphone daarom vraagt, geeft u de pc toestemming om er toegang toe te krijgen.

  4. Open het Instellingen menu van je telefoon.

    Image
    Image
  5. Ga op Android naar Netwerk en internet > Hotspot & Tethering en schakel Tethering in. Navigeer op de iPhone naar Cellular > Personal Hotspot en schakel Personal Hotspot. in

    Image
    Image

Uw pc zou via uw smartphone verbonden moeten zijn met uw lokale wifi-netwerk. U kunt de actieve netwerkverbinding bevestigen door de pijl van het taakbalkpictogram rechtsonder in uw scherm te selecteren en vervolgens het netwerkpictogram te selecteren. Het zal verschijnen als een rechthoekig scherm, niet als een Wi-Fi-symbool, aangezien de computer technisch via een draad met Wi-Fi is verbonden).

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Selecteer het netwerk waarmee u bent verbonden (in onze schermafbeelding Netwerk 5) om daar naar het Netwerkcentrum te gaan u ziet uw nieuw verbonden netwerk als Verbonden Als er Geen internet staat, bevestig dan dat uw smartphone verbinding heeft met het Wi-Fi-netwerk. Als dat zo is, maar je hebt nog steeds geen internet, volg dan de stappen voor het oplossen van problemen met de router om jezelf weer online te krijgen.

Hoe verbind ik mijn oude desktop met wifi via Internet Sharing?

Als je een oudere laptop hebt met een Ethernet-verbinding, is er een andere methode die je kunt gebruiken om je desktop-pc met wifi te verbinden: Internet Sharing. U moet uw laptop aansluiten op de door u gekozen Wi-Fi-verbinding en vervolgens aansluiten op uw desktop-pc met een Ethernet-kabel.

Als u klaar bent, volgt u deze stappen om uw internetverbinding te delen.

Kan een pc verbinding maken met wifi zonder Ethernet?

Ethernet is een bekabelde verbinding, dus als je verbinding wilt maken met een draadloos Wi-Fi-netwerk, heb je helemaal geen Ethernet nodig.

De beste manier om verbinding te maken met je wifi-netwerk is door een wifi-adapter te gebruiken. Sommige desktop-pc's en de meeste laptops hebben ze ingebouwd, maar er zijn ook add-ins die u kunt kopen. Ze zijn relatief betaalbaar en bieden de beste snelheden zonder te worden beperkt door de levensduur van de batterij. Als alternatief kunt u een smartphone en USB-tether gebruiken zoals in de bovenstaande instructies, maar u hebt de juiste USB-kabel nodig en u kunt uw smartphone niet loskoppelen als u die Wi-Fi-verbinding op uw PC.

Hoe kunt u een desktop-pc zonder intern WLAN verbinden met een draadloos netwerk?

Als uw desktop-pc geen ingebouwde Wi-Fi-adapter heeft, kunt u er het beste zelf een toevoegen. Ze zijn betaalbaar en eenvoudig te installeren en bieden de beste draadloze prestaties. Als alternatief kunt u USB-tethering gebruiken om uw smartphone aan te sluiten om u relatief snel op het wifi-netwerk te krijgen. Het enige nadeel is dat je je smartphone aangesloten moet laten om er gebruik van te kunnen maken.

FAQ

    Hoe maak ik verbinding met wifi op een Windows 7-bureaublad?

    Om een draadloos netwerk in Windows 7 te verbinden, gaat u naar Start > Configuratiescherm > Netwerk en internet > Netwerkcentrum Selecteer Verbinden met een netwerk, kies uw draadloze netwerk uit de lijst en selecteer Automatisch verbinding maken > Verbinden Voer het netwerkwachtwoord in als daarom wordt gevraagd.

    Hoe verbind ik een Dell desktop met wifi?

    Om toegang te krijgen tot Wi-Fi op uw Dell desktop, moet uw computer een ingebouwde draadloze netwerkadapter hebben, of u moet een externe Wi-Fi-adapter aansluiten. Om verbinding te maken met uw draadloze netwerk, gaat u naar de Windows-taakbalk en selecteert u het pictogram draadloos netwerk. Kies vervolgens uw Wi-Fi-netwerk > Connect > voer uw netwerkwachtwoord in en volg eventuele aanvullende aanwijzingen.

Aanbevolen: