Roku verbinden met wifi zonder afstandsbediening

Inhoudsopgave:

Roku verbinden met wifi zonder afstandsbediening
Roku verbinden met wifi zonder afstandsbediening
Anonim

Wat te weten

  • Download de Roku-app en gebruik de Remote functie.
  • Ga naar Instellingen > Netwerk > Stel verbinding in en de instructies op het scherm helpen u om het werkend te krijgen.

Als je merkt dat je Roku geen verbinding maakt met je wifi-netwerk, en je kunt ook je afstandsbediening niet vinden, dan voel je je misschien helemaal verloren wat je moet doen. Er is echter een oplossing. Zolang je een smartphone hebt, bedien je je Roku door de Roku-app te downloaden.

Hoe verbind ik mijn Roku met wifi zonder afstandsbediening?

Roku heeft een app in zowel de iOS App Store als Android Google Play waarmee je je smartphone als afstandsbediening kunt gebruiken. Op deze manier kun je nog steeds je Roku-apparaat gebruiken om verbinding te maken met wifi.

  1. Download en open de Roku-app.
  2. Tik in het midden onderaan het scherm in het menu op Remote.
  3. Zorg ervoor dat de afstandsbediening is aangesloten op het juiste Roku-apparaat. Je zou de naam van de Roku bovenaan moeten zien, met een groene stip als deze is aangesloten.
  4. Tik op het Home-pictogram en gebruik vervolgens de richtingstoetsen op de app om naar Instellingen > Netwerk > Verbinding instellen op uw Roku.

    Image
    Image
  5. Volg de instructies op het scherm om je wifi-verbinding in te stellen.

Hoe vind ik mijn Roku IP-adres zonder wifi of afstandsbediening?

Ten eerste moet u weten dat als uw Roku niet is verbonden met een Wi-Fi-netwerk, deze geen IP-adres heeft. Zodra u uw Roku via de bovenstaande stappen zonder afstandsbediening met wifi kunt verbinden, kunt u het IP-adres vinden.

  1. Ga met de Roku-app naar Remote en tik op de knop Home.
  2. Gebruik de pendelknop om te navigeren naar Instellingen > Netwerk > Over.
  3. Je zou de naam moeten zien van het netwerk waarmee je Roku is verbonden, en dan onder de netwerknaam, zie je het IP-adres.

Kunt u Roku rechtstreeks op de router aansluiten?

Als je geen geluk hebt om je Roku draadloos met je netwerk te verbinden, wil je misschien kiezen voor een bekabelde verbinding. Dit is echter alleen mogelijk als je bepaalde Roku-apparaten hebt, zoals de Roku Ultra, aangezien slechts enkele van hen een Ethernet-kabelpoort hebben.

Om te zien of u uw Roku kunt aansluiten met een Ethernet-kabel, zoekt u op de achterkant van het apparaat naar een poort met het label Ethernet. Als je dit ziet, gebruik dan een Ethernet-kabel en sluit de Roku aan op je router.

Als je een Roku Streambar hebt, kun je ook een USB Ethernet-adapter kopen en deze op die manier aansluiten op je router. Een Roku-tv heeft mogelijk ook een Ethernet-poort, dus kijk op de achterkant van de tv als je die hebt.

Nadat u een Roku-apparaat op uw router hebt aangesloten, doet u het volgende:

  1. Navigeer naar het Home scherm op je Roku.
  2. Ga naar Instellingen > Netwerk > Verbinding instellen.
  3. Selecteer Bekabelde verbinding.
  4. De Roku zou je netwerk automatisch moeten detecteren.

FAQ

    Waarom blijft mijn Roku niet verbonden met wifi?

    Als je Roku de verbinding met wifi blijft verbreken, is DCHP mogelijk uitgeschakeld op je router of is er mogelijk een probleem met de signaalsterkte. Om het probleem op te lossen, controleert u uw routerinstellingen en zorgt u ervoor dat DCHP is ingeschakeld. Als dat niet werkt, probeer dan je Roku TV of TV en Roku-apparaat opnieuw op te starten. Als de wifi-signaalsterkte het probleem is, overweeg dan een wifi-extender.

    Hoe koppel ik een Roku-afstandsbediening?

    Als je een Roku-afstandsbediening wilt koppelen, moet je uitzoeken of je een IR-afstandsbediening, Point Anywhere Standard of Enhanced Remote hebt. Voor een IR-afstandsbediening, plaats de batterijen en je bent klaar om te gaan; koppelen is niet nodig. Voor andere Roku-afstandsbedieningen plaatst u de batterijen en wacht u tot de Roku-tv of het apparaat de afstandsbediening detecteert en automatisch koppelt.

    Hoe reset ik een Roku-afstandsbediening?

    Als je je Roku-afstandsbediening moet resetten, verwijder dan de batterijen van de afstandsbediening en koppel de Roku los van de stroom. Sluit de Roku opnieuw aan op de stroom; wanneer het startscherm wordt weergegeven, plaatst u de batterijen van de afstandsbediening opnieuw. Houd de koppelingsknop van de afstandsbediening drie tot vijf seconden ingedrukt. Binnen ongeveer 30 seconden wordt de afstandsbediening gereset en opnieuw gekoppeld met de Roku-tv of het apparaat.

Aanbevolen: