Ipconfig - Windows Command Line Utility

Inhoudsopgave:

Ipconfig - Windows Command Line Utility
Ipconfig - Windows Command Line Utility
Anonim

In Windows is ipconfig een consoletoepassing die is ontworpen om te worden uitgevoerd vanaf de Windows-opdrachtprompt. Met dit hulpprogramma kunt u de IP-adresgegevens van een Windows-computer ophalen. Het biedt ook enige controle over uw netwerkadapters, IP-adressen (specifiek aan DHCP toegewezen), zelfs uw DNS-cache. I pconfig heeft het oudere hulpprogramma winipcfg vervangen.

Ipconfig gebruiken

Vanaf de opdrachtprompt typt u ipconfig om het hulpprogramma met standaardopties uit te voeren. De uitvoer van de standaardopdracht bevat het IP-adres, netwerkmasker en gateway voor alle fysieke en virtuele netwerkadapters.

Image
Image

De ipconfig opdracht ondersteunt verschillende opdrachtregelopties. Het commando

ipconfig/?

geeft de reeks beschikbare opties weer.

Bottom Line

Deze optie geeft dezelfde IP-adresseringsinformatie weer voor elke adapter als de standaardoptie. Bovendien geeft het DNS- en WINS-instellingen voor elke adapter weer, evenals een hele reeks aanvullende informatie.

Ipconfig /release

Deze optie beëindigt alle actieve TCP/IP-verbindingen op alle netwerkadapters en geeft die IP-adressen vrij voor gebruik door andere toepassingen. Ipconfig/release kan worden gebruikt met specifieke Windows-verbindingsnamen. In dit geval heeft de opdracht alleen invloed op de opgegeven verbindingen, niet op alle verbindingen. De opdracht accepteert volledige verbindingsnamen of namen met jokertekens. Voorbeelden:

ipconfig /release "Local Area Connection 1"ipconfig /release Local

Ipconfig /renew

Deze optie herstelt de TCP/IP-verbindingen op alle netwerkadapters. Net als bij de release-optie, neemt ipconfig /renew een optionele verbindingsnaamspecificatie aan.

Zowel /renew als /release opties werken alleen op clients die zijn geconfigureerd voor dynamische (DHCP) adressering.

Aanbevolen: