Wat is een draadloze harde schijf?

Inhoudsopgave:

Wat is een draadloze harde schijf?
Wat is een draadloze harde schijf?
Anonim

Een interne harde schijf is essentieel voor uw pc of Mac. Hier worden het besturingssysteem, de software en andere bestanden opgeslagen. Naast een interne harde schijf is het vaak handig om een externe harde schijf te hebben die via USB kan worden aangesloten, zodat u een back-up van uw bestanden kunt maken als het originele apparaat defect raakt.

Als je kiest voor een draadloze externe harde schijf, heb je alle voordelen van een externe harde schijf zonder dat je het apparaat op je desktop of laptop hoeft aan te sluiten. Draadloze harde schijven zijn handig, veelzijdig en bieden een schone installatie.

Hier leest u hoe draadloze externe harde schijven werken, waarvoor deze schijven worden gebruikt en tips om er een te kopen.

Draadloze harde schijven werken met Windows-, Mac- en Linux-computers, evenals mobiele iOS- en Android-apparaten.

Image
Image

Wat is een draadloze externe harde schijf?

Een draadloze externe harde schijf lijkt op een gewone externe harde schijf. Het is een standaard harde schijf die in zijn eigen behuizing is geplaatst en veilig buiten de computer staat. Deze schijven hebben geen kabels of fysieke tethering nodig om verbinding te maken met een computer of apparaat.

Alle draadloze externe harde schijven worden geleverd met een stroomkabel. Sommige kunnen extra kabels bevatten voor aansluiting op een USB-aansluiting of voor aansluiting op een Wi-Fi-router via een Ethernet-kabel. Sommige draadloze externe harde schijven creëren hun eigen netwerk, zodat het volledig onafhankelijk van uw draadloze netwerk kan werken.

De kenmerken van een draadloze harde schijf zijn afhankelijk van het model en de fabrikant, zoals Western Digital of Seagate.

Draadloze externe harde schijven variëren in grootte, sommige meer draagbaar dan andere. Overweeg uw draagbaarheid en ruimtebehoeften voordat u er een aanschaft.

Hoewel een traditionele externe harde schijf beperkt is omdat je hem op je computer of een ander apparaat moet aansluiten, is een draadloze externe harde schijf flexibeler.

Plaats hem overal in je huis (mits verbonden met je wifi-netwerk) en gebruik hem vanaf al je apparaten. Net als de beste technologie, is het iets dat je kunt installeren en er niet teveel over hoeft na te denken.

Hoe werkt een draadloze harde schijf?

De harde schijf van een draadloze externe harde schijf werkt hetzelfde als de harde schijf in een computer. De manier waarop het is aangesloten, is het verschil.

Draadloze harde schijven maken ofwel rechtstreeks verbinding met een Wi-Fi-netwerk (bijvoorbeeld door ze op een router aan te sluiten) of door een eigen netwerk te creëren dat u met uw apparaten kunt verbinden.

In veel gevallen duurt het slechts een kwestie van minuten om een draadloze harde schijf in te stellen. Verbind het met andere apparaten zoals u met een gewoon wifi-netwerk zou doen, bijvoorbeeld door een wachtwoord in te voeren. Het wordt weergegeven als een aparte harde schijf op uw pc of Mac, zodat u gemakkelijk door uw bestanden kunt bladeren, net alsof het naast u is.

Sommige van de nieuwste draadloze externe harde schijven hebben ook ingebouwde NFC-technologie. Raak met uw NFC-ondersteunde smartphone of tablet de harde schijf aan en blader direct door uw bestanden zonder verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk.

Waarom een draadloze externe harde schijf gebruiken?

Een bedrade oplossing zoals een conventionele externe harde schijf is misschien goedkoper dan een draadloze externe harde schijf, maar dat betekent niet dat het beter is. Er zijn veel redenen waarom een draadloze externe harde schijf een goede optie kan zijn voor uw situatie.

Flexibiliteit

Als je een laptop hebt die je vaak in huis verplaatst, hoef je de externe harde schijf niet mee te nemen. De draadloze externe harde schijf blijft te allen tijde verbonden en u hoeft hem niet steeds opnieuw in te pluggen en los te koppelen.

Wereldwijd gebruik

Veel draadloze externe harde schijven zijn toegankelijk vanaf elk Wi-Fi-netwerk. Dit betekent dat u zich ergens anders in de wereld kunt bevinden, ver van huis, en u kunt inloggen op de harde schijf om toegang te krijgen tot belangrijke bestanden. Het is net uw eigen persoonlijke cloudservice, maar zonder zorgen zal het bedrijf uw gegevens sluiten of lekken.

Zorg ervoor dat uw beveiligingsinstellingen up-to-date en veilig zijn, zodat vreemden niet gemakkelijk toegang hebben tot uw gegevens.

Streaming-mogelijkheden

De meeste draadloze externe harde schijven bieden niet alleen netwerkmogelijkheden. Deze schijven bieden ook manieren om mediabestanden op verschillende apparaten te streamen. Afhankelijk van je thuisconfiguratie, kun je familiefoto's naar een slimme fotolijst streamen, je iTunes-bibliotheek streamen of je thuisfilms opslaan en vanaf elk apparaat toegang krijgen tot die films.

Meerdere computers kunnen het gebruiken

Zoals al het andere op een draadloos netwerk, kunnen meerdere mensen tegelijkertijd een draadloze externe harde schijf gebruiken. Maak een back-up van bestanden terwijl een gezinslid bijvoorbeeld een film streamt.

Het is ideaal voor een klein bedrijf

Veel grote bedrijven gebruiken NAS-apparaten om hun gegevens veilig en toch toegankelijk te houden voor alle computers op kantoor. Dergelijke units dienen als centrale locatie voor uw data, maar zijn vaak duur en complex. Voor een klein bedrijf is een draadloze externe harde schijf een goed, goedkoop alternatief dat eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Het houdt bedrijfsgegevens veilig en vergemakkelijkt de samenwerking.

Aankooptips voor draadloze harde schijven

Als u een draadloze harde schijf wilt kopen, denk dan aan uw huis- of zakelijke behoeften.

Capaciteit

Zorg ervoor dat je een draadloze externe harde schijf koopt met een grotere capaciteit dan je nodig hebt. Plan vooruit en maak toekomstbestendig hoeveel ruimte u nodig heeft.

Behoeften

Houd rekening met je unieke situatie. Heb je een draadloze externe harde schijf nodig voor muziekbestanden of back-ups van belangrijke documenten? Uw specifieke vereisten zijn van invloed op de capaciteit en draadloze snelheden die u nodig heeft.

Kenmerken

Hoewel het kopen van een grotere capaciteit altijd de moeite waard is, koop geen harde schijf met meer functies dan u nodig heeft. U hebt bijvoorbeeld geen streamingmogelijkheden en apps nodig wanneer u alleen regelmatig een back-up maakt van de harde schijf van uw laptop.

Beveiliging

Vergeet niet de beveiligingsfuncties correct in te stellen voordat u een draadloze externe harde schijf gaat gebruiken. Het grootste nadeel van een draadloze externe harde schijf is het risico dat iemand anders er toegang toe heeft. Met een sterk wachtwoord is dit minder waarschijnlijk.

Aanbevolen: