Hoe een Fitbit-account te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe een Fitbit-account te verwijderen
Hoe een Fitbit-account te verwijderen
Anonim

Misschien heb je geen Fitbit meer of wil je de lei schoonvegen en een gloednieuw account aanmaken. Wat de reden ook is, hier is het nu om je Fitbit-account permanent te verwijderen via de Fitbit-app of via de Fitbit-website.

Wat gebeurt er als je je Fitbit-account verwijdert

Zodra je je Fitbit-account hebt verwijderd, worden je gegevens binnen 30 dagen verwijderd vanaf het moment dat je het verwijderingsverzoek via e-mail bevestigt. Als u uw account verwijdert, worden ook eventuele abonnementen verwijderd, zoals Coach Premium.

Volgens Fitbit kan het tot 90 dagen duren om al je persoonlijke gegevens te verwijderen vanwege de omvang en complexiteit van hun back-upsystemen. Ze stellen ook dat ze sommige gegevens om juridische of veiligheidsredenen kunnen bewaren. Raadpleeg het privacybeleid van Fitbit voor meer informatie.

Als je van gedachten verandert over het verwijderen van je account, heb je 7 dagen bedenktijd om je account te herstellen. Log binnen zeven dagen na bevestiging van de verwijdering in op uw account om uw account en gegevens te herstellen.

Fitbit-account verwijderen op iPhone of Android

Deze instructies zijn van toepassing op zowel iPhone als Android, die dezelfde app-menu-opties hebben voor het verwijderen van uw account.

  1. Tik op het Fitbit-pictogram op je startscherm om in te loggen op je account. Als u nog niet bent ingelogd, moet u uw inloggegevens invoeren.
  2. Tik op het gebruikersaccount pictogram in de linkerbovenhoek van de app om toegang te krijgen tot uw accountinstellingen.
  3. Scroll naar beneden en tik op Gegevens beheren.

    Image
    Image
  4. Tik in het scherm Gegevens beheren op Account verwijderen.
  5. Tik in het volgende scherm op Verwijder mijn account en gegevens. Hiermee wordt een bevestigingsmail verzonden die u moet verifiëren om het verwijderingsproces te voltooien.

    Image
    Image
  6. Controleer je e-mail en bevestig de verwijdering van Fitbit.

    Je hebt tot zeven dagen de tijd om het account te herstellen als je van gedachten verandert.

Hoe een Fitbit-account van de Fitbit-website te verwijderen

Hoewel de meeste mensen de Fitbit-app gebruiken via hun mobiele apparaat, kun je je Fitbit-account ook openen en verwijderen via de Fitbit-website.

  1. Ga naar de website fitbit.com en log in.

    Image
    Image
  2. Selecteer in uw persoonlijke dashboard het gear pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Instellingen.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar de onderkant van de pagina en selecteer vervolgens Account verwijderen.

    Image
    Image
  4. U wordt gevraagd om de verwijdering te bevestigen door uw accountwachtwoord in te voeren.

    Image
    Image
  5. Controleer je e-mail en bevestig de verwijdering van Fitbit om het proces te voltooien.

    Je hebt tot zeven dagen de tijd om het account te herstellen als je van gedachten verandert.

Fitbit-gegevens wissen zonder uw account te verwijderen

Als u de gegevens van uw tracker wilt wissen, bijvoorbeeld als u deze verkoopt of weggeeft, moet u er rekening mee houden dat u niet uw hele account hoeft te verwijderen om dit te doen.

Afhankelijk van het model Fitbit dat je hebt, kun je het apparaat uit je Fitbit-account verwijderen of de fabrieksinstellingen herstellen. Met deze opties kunt u de gegevens die aan uw tracker zijn gekoppeld wissen zonder dat u uw account hoeft te verwijderen. Dit kan u de tijd en energie besparen van het instellen van een nieuw account om in de toekomst met een ander apparaat te koppelen.

Fabrieksherstel is beschikbaar op de Ace 2, Inspire Series, Aria 2, Charge 3, Ionic en Versa Series en Flyer.

Aanbevolen: