Hoe YouTube op tv te kijken

Inhoudsopgave:

Hoe YouTube op tv te kijken
Hoe YouTube op tv te kijken
Anonim

YouTube is een geweldige manier om te genieten van door gebruikers geüploade video's over vrijwel elk onderwerp. Het wordt niet alleen bekeken op smartphones. Je hebt veel manieren om het op je tv te bekijken en te bekijken.

Waar je YouTube kunt vinden

YouTube is te vinden op bijna elk streamingapparaat, dus hoe je ook streamt, je kunt YouTube op je tv bekijken.

Smart TV's

Als je een smart-tv hebt, is de YouTube-app, op enkele uitzonderingen na, vooraf geïnstalleerd of beschikbaar om toe te voegen aan je kijklijst met behulp van de ingebouwde app-selectie of winkel van de tv.

Image
Image

Als je geen smart-tv hebt, maar je tv wel een HDMI-ingang heeft, kun je andere apparaten op je tv aansluiten om toegang te krijgen tot YouTube. Deze andere apparaten zijn onder meer mediastreamers, gameconsoles, DVR's, Blu-ray-spelers en computers.

Mediastreamers

Plug-in mediastreaming-apparaten, zoals Apple TV, Nvidia Shield en Roku, hebben de YouTube-app vooraf geïnstalleerd. Als het niet vooraf is geïnstalleerd, kunt u het downloaden en installeren via de app store van het apparaat. Een ander type mediastreamer dat op een tv kan worden aangesloten, Google Chromecast, vereist dat je YouTube naar je tv cast met de app op je smartphone geïnstalleerd.

Na een lang geschil kwam YouTube TV eind 2019 beschikbaar op verschillende Fire TV-apparaten, waaronder de Fire TV Stick (2e generatie), Fire TV Stick 4K, Fire TV Cube en Fire TV Stick Basic Edition, als evenals Fire TV Edition smart-tv's. Het is echter niet beschikbaar op alle Fire TV-apparaten.

Image
Image

Gameconsoles

Je kunt YouTube op je tv bekijken vanaf een Nintendo Switch, PlayStation 3/4 of Xbox-gameconsole. De YouTube-app kan vooraf zijn geïnstalleerd of toegankelijk zijn via een bijbehorende app-lijst of winkel.

Sluit uw laptop of pc aan op uw tv

YouTube is toegankelijk op elke computer die is verbonden met internet. Met een HDMI-kabel kunt u uw pc of laptop echter op uw tv aansluiten en YouTube op een groter scherm bekijken.

Selecteer DVR's

Hoewel hun primaire nadruk ligt op de ontvangst en opname van tv-programma's, hebben sommige DVR's, zoals de TiVo Edge en Channel Master Stream+, ingebouwde toegang tot bepaalde streaming-apps, zoals YouTube.

Hoewel bepaalde DVR's toegang bieden tot YouTube voor live-weergave, staan deze DVR's geen opname van YouTube (of andere streaming-apps) toe op hun ingebouwde harde schijven.

Blu-ray en Ultra HD Blu-ray-spelers

Bijna alle Blu-ray- en Ultra HD Blu-ray-spelers hebben toegang tot een groot aantal streaming-apps, waaronder in de meeste gevallen YouTube. Dit is een geweldige optie als je geen smart-tv of een add-on mediastreamingbox of stick hebt. De app is meestal vooraf geïnstalleerd en, net als bij de andere besproken opties, kun je deze toevoegen vanuit de app store van de speler.

Image
Image

Hoe YouTube te krijgen als het niet vooraf is geïnstalleerd

Er zijn variaties in het uiterlijk van app-selectiemenu's op smart-tv's, mediastreamers, geselecteerde DVR's, Blu-ray Disc-spelers en gameconsoles. Afhankelijk van het merk en model zijn dit het soort stappen dat je tegenkomt als je het moet toevoegen:

  1. Druk op Home of Start Menu voor je tv of een ander apparaat.
  2. Selecteer de App Store van de tv of het apparaat (kan ook worden aangeduid met More Apps, Channel Store (Roku) of een merknaam, zoals Samsung Apps).
  3. Zoek de YouTube-app. Als uw tv of apparaat een app-zoekfunctie heeft, typt u YouTube en het app-pictogram wordt weergegeven.
  4. Selecteer het YouTube app-pictogram en druk op Add of Install. Na installatie wordt de YouTube-app in je app-weergavemenu geplaatst.

Haal YouTube op je tv vanaf een smartphone

Er zijn twee manieren om je smartphone te gebruiken om YouTube aan je tv toe te voegen.

Image
Image

Screen Mirroring en Casting

Als de YouTube-app op uw smartphone of tablet is geïnstalleerd (u kunt deze toevoegen via iTunes voor iOS of de Google Play Store voor Android), gebruik dan screen mirroring (Miracast) of screencasting om YouTube draadloos naar een compatibele smart-tv rechtstreeks (een fysieke HDMI-verbinding of een ander type verbinding is niet vereist), of via een mediastreamer (zoals Chromecast), Blu-ray Disc-speler of gameconsole die een van deze functies ondersteunt met behulp van een HDMI-verbinding.

Image
Image

Gebruik link met tv-code

Naast de methoden voor schermspiegeling en screencasting, kun je een smartphone koppelen met je smart-tv of een compatibel apparaat dat op je tv is aangesloten met behulp van de YouTube-link met tv-codefunctie. Dit biedt een alternatieve manier om de YouTube-video van je smartphone te delen met de YouTube-app op je tv of apparaat. Hier is hoe:

  1. Ga naar Instellingen op het YouTube-startscherm op je tv of het compatibele apparaat dat op je tv is aangesloten en YouTube levert.

    Image
    Image
  2. Selecteer Link met tv-code en noteer de code aan de rechterkant van het scherm (vervaagd in dit voorbeeld voor de veiligheid).

    Image
    Image
  3. Open de YouTube app op je compatibele smartphone en tik op het Account icoon in de rechterbovenhoek. Tik op de accountpagina op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik in Instellingen op Kijk op tv.

    Image
    Image
  5. Tik op de tv of het apparaat dat is aangesloten op de tv die je wilt gebruiken en voer de tv-code in die je bij stap 2 hebt gekregen.

    Image
    Image
  6. Uw smartphone biedt mogelijk ook een automatische koppelingsoptie waarvoor u geen tv-code hoeft in te voeren, zoals hieronder weergegeven.

    Image
    Image
  7. Als je YouTube op je smartphone afspeelt, wordt het ook op je tv afgespeeld.

Je ziet mogelijk ook een alternatieve optie Link TV en Telefoon in de YouTube-instellingen op je tv of apparaat dat op je tv is aangesloten. Als het niet grijs wordt weergegeven, klikt u erop, bladert u naar Link met tv-code en voert u die code in de YouTube-app op uw smartphone in.

Toegang tot afspelen voor de volgende videoresoluties hangt af van welke werd gebruikt door de inhoudproducent en uw internetstreamingsnelheid. YouTube gebruikt standaard de dichtstbijzijnde resolutie waarmee de tv of het aangesloten apparaat compatibel is met betrekking tot de internetsnelheid.

Beeldschermresolutie Pixels
4320p (8K) 7680 x 4320
2160p (4K, Ultra HD) 3840 x 2160
1440p 2560 x 1440
1080p 1920 x 1080
720p 1280 x 720
480p 854 x 480
360p 640 x 360
240p 426 x 240

Andere YouTube-serviceopties

Naast de standaard gratis versie van YouTube, die advertenties bij geselecteerde inhoud bevat, vind je deze varianten:

  • YouTube Premium: de advertentievrije versie van YouTube (vereist een betaald abonnement).
  • YouTube Online Movie Rental Service: pay-per-view films bekijken van YouTube.
  • YouTube for Kids: een variant van YouTube met entertainment en educatieve inhoud voor kinderen. De YouTube for Kids-app is beschikbaar op smart-tv's van LG, Samsung, Sony en Android. De app ondersteunt de gratis en premium (advertentievrije) versies.
  • YouTube TV: deze service biedt online toegang tot meer dan 40 uitzendingen, kabel- en satellietkanalen, waaronder een mix van live- en premiumkanalen voor een vast maandelijks bedrag.

Aanbevolen: