Hoe volgt Fitbit stappen?

Inhoudsopgave:

Hoe volgt Fitbit stappen?
Hoe volgt Fitbit stappen?
Anonim

Heb je je ooit afgevraagd hoe een Fitbit je stappen en andere activiteiten bijhoudt? Het maakt gebruik van versnellingsmetertechnologie om uw voetstappen en andere bewegingen om te zetten in gegevens, waardoor u gedetailleerde informatie krijgt over uw trainingsgewoonten. Hier is een uitleg over hoe Fitbit-stappen worden gemeten.

Hoe volgt Fitbit stappen?

Fitbit gebruikt een accelerometer met 3 assen en een algoritme voor het tellen van stappen om je bewegingen bij te houden. Wanneer deze op uw lichaam wordt gedragen, zet de versnellingsmeter uw fysieke bewegingen om in digitale metingen. Door deze digitale metingen te analyseren, kan je Fitbit verrassend nauwkeurige informatie geven over de patronen en intensiteit van je trainingen, waaronder:

  • Het aantal genomen stappen.
  • De afgelegde afstand.
  • Het aantal verbrande calorieën.
  • De intensiteit van de training.
  • Als je fietst of zwemt (op bepaalde modellen).

Hoe werkt een versnellingsmeter?

Versnellingsmeters zijn kleine apparaten die de bewegingsrichting kunnen detecteren door veranderingen in de zwaartekracht waar te nemen. Ze zijn te vinden in een breed scala aan alledaagse technologie, waaronder smartphones en gamecontrollers. Wanneer het scherm met je meedraait wanneer je je telefoon zijwaarts draait, is dat een versnellingsmeter aan het werk.

Versnellingsmeters vertrouwen op een technologie genaamd MEMS (Micro Electro-Mechanical Systems). Een MEMS is een klein apparaatje dat beweging omzet in een elektronisch signaal dat wordt uitgelezen door een sensor. Om beweging in vele richtingen te kunnen volgen, moet de versnellingsmeter meerassige sensoren hebben. De versnellingsmeter van Fitbit heeft drie assen (niet slechts één, zoals oudere stappentellers), wat betekent dat hij bewegingen in elke richting kan volgen.

Hoe werkt het stappentelalgoritme van Fitbit?

Samen met een versnellingsmeter heeft Fitbit een fijn afgestemd algoritme voor het tellen van je stappen. Het zoekt naar bewegingspatronen die voldoen aan een bepaalde detectiedrempel en wijzen op lopen. Als het patroon en de grootte van de bewegingen voldoen aan de standaard die door het algoritme is ingesteld, worden ze als stappen geteld. Een kleine beweging, zoals met je hand op een bureau tikken, telt niet.

De gegevens die door de versnellingsmeter en het telalgoritme worden verzameld, worden gebruikt om verrassend gedetailleerde informatie over je training te berekenen, die vervolgens naar je app wordt geüpload wanneer je je Fitbit synchroniseert. Het algoritme is echter niet perfect. Fitbit telt soms te weinig stappen als je op een zacht oppervlak loopt, zoals een pluche tapijt, bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat er soms meer stappen worden geteld als je over een erg hobbelige weg rijdt.

Hoe u uw Fitbit uw stappen nauwkeuriger kunt laten tellen

Pluche tapijten terzijde, er zijn manieren om de nauwkeurigheid van de Fitbit te vergroten. Om te beginnen is het belangrijk om je paslengte handmatig in te voeren in de Fitbit-app, vooral als je pas langer of korter is dan gemiddeld. Anders gebruikt Fitbit standaardgegevens op basis van je lengte, die mogelijk helemaal niet overeenkomen met je werkelijke pas.

Hoe u uw paslengte kunt meten

Om uw paslengte te meten:

  1. Meet vooraf een gebied op (in inches of centimeters) waar u ten minste 20 stappen kunt zetten, zoals uw oprit of een lange gang.
  2. Tel je stappen terwijl je over de vooraf gemeten afstand loopt, waarbij je minstens 20 stappen loopt in een normaal tempo.
  3. Verdeel de totale lengte van de vooraf gemeten afstand (in inches of centimeters) door het aantal stappen dat je hebt genomen. Dit geeft uw paslengte in inches of centimeters weer.
  4. Ga in de Fitbit-app naar Instellingen > Persoonlijke info > Stride Length en voer je nieuwe paslengte in.

    Je kunt ook je hardlooppas berekenen. Ren gewoon, in plaats van te lopen, wanneer u uw paslengte meet. Zodra je je paslengte hebt, kun je de gegevens invoeren in het Persoonlijke Info-scherm van je Fitbit-app, zoals hieronder weergegeven. Zorg ervoor dat u Submit selecteert om de informatie op te slaan.

    Image
    Image

Aanbevolen: