Dropbox installeren en gebruiken op je Mac

Inhoudsopgave:

Dropbox installeren en gebruiken op je Mac
Dropbox installeren en gebruiken op je Mac
Anonim

Het installeren en gebruiken van Dropbox voor Mac is net zo eenvoudig als het downloaden en installeren van de app. Vanaf daar fungeert je Dropbox als een map op je computer, behalve dat deze zich in de cloud bevindt. Zo voeg je het toe aan je Mac.

We kijken hier vooral naar de Mac-versie, maar houd er rekening mee dat Dropbox ook beschikbaar is voor Windows, Linux en de meeste mobiele platforms, waaronder Android- en iOS-apparaten. Deze platformonafhankelijke functionaliteit geeft u toegang tot uw bestanden, ongeacht het apparaat of platform. Screenshots en prijzen zijn geldig vanaf februari 2020.

  1. Als je nog geen Dropbox-account hebt, maak er dan een aan op de Dropbox-website.

    Image
    Image

    De gratis Dropbox-accountoptie kan een beetje moeilijk te vinden zijn. Meld u gratis aan.

  2. Download het installatieprogramma.

    Image
    Image
  3. Zodra het downloaden is voltooid, zoekt u naar het installatieprogramma in uw map Downloads. De bestandsnaam is DropboxInstaller.dmg. Dubbelklik op Dropbox Installer.dmg.

    Image
    Image
  4. Dubbelklik in het geopende Dropbox-installatievenster op het Dropbox-pictogram.

    Er verschijnt een melding waarin je wordt gewaarschuwd dat Dropbox een app is die van internet is gedownload. Klik op Open om door te gaan. Dropbox downloadt vervolgens alle benodigde updates en start vervolgens het installatieproces. Er verschijnt een Dropbox-pictogram in je menubalk en de Dropbox-app wordt weergegeven in je /Applications-map en in de zijbalk.

    Image
    Image
  5. Nadat je je hebt aangemeld, wordt in het Dropbox-venster een felicitatiebericht weergegeven voor het succesvol voltooien van de installatie. Klik op Volgende.

    Image
    Image
  6. Neem even de tijd om de Aan de slag-gids te lezen die in je Dropbox-map is geïnstalleerd voor meer informatie.

    Image
    Image

Dropbox gebruiken

Dropbox installeert een inlogitem in en integreert zichzelf in de Finder. Je kunt deze configuratie op elk moment wijzigen in Dropbox. Voorkeuren Klik op het Dropbox-pictogram bovenaan je scherm en vervolgens op de pijl-omlaag naast je initialen. Selecteer Voorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

Image
Image

We raden aan om de Finder-integratieoptie te behouden, en de optie om Dropbox te starten wanneer je je Mac opstart. Samen zorgen deze ervoor dat Dropbox zich als een andere map op je Mac gedraagt.

Bottom Line

Alles wat je in de Dropbox-map op je Mac plaatst, wordt automatisch gekopieerd naar het cloudgebaseerde opslagsysteem en wordt gesynchroniseerd met alle andere apparaten die je gebruikt waarop ook Dropbox wordt uitgevoerd. Dit betekent dat je thuis op je Mac aan een document kunt werken, naar je werk kunt gaan en verder kunt gaan met wat je aan het doen was met het document, in de wetenschap dat het precies hetzelfde is als waar je was gebleven.

De Dropbox-map gebruiken

Je ziet een vlag naast elk bestand in je Mac Dropbox-map; het toont de huidige synchronisatiestatus van het item. Een groen vinkje geeft aan dat het item met succes is gesynchroniseerd met de cloud. Een blauwe ronde pijl geeft aan dat de synchronisatie bezig is.

Image
Image

Je hebt altijd toegang tot je gegevens vanaf de Dropbox-website, maar over het algemeen is het eenvoudiger om Dropbox te installeren op alle apparaten die je gebruikt.

Waarom Dropbox gebruiken?

Het gebruik van Dropbox op je Mac kan het delen van bestanden met andere apparaten en mensen vereenvoudigen. Je kunt bijvoorbeeld een groep foto's op je Dropbox zetten om te delen met familie, in plaats van ze te e-mailen of te rommelen met USB-sticks en dergelijke. Dropbox is ook handig voor op het werk: je kunt belangrijke bestanden in je Dropbox plaatsen om te delen met grote groepen, in plaats van de verwarring en inbox-rommel van een grote, lange e-mailthread aan te pakken. Om deze redenen is Dropbox een van de meest populaire cloudgebaseerde opslagsystemen.

Dropbox is niet de enige cloudgebaseerde opslag- en synchronisatieservice voor de Mac, maar het is momenteel wel een van de meest populaire. Het heeft echter behoorlijk stevige concurrentie, waaronder Microsoft's SkyDrive, Google's Google Drive, Box.net en SugarSync. Als Mac-gebruiker kun je ook gebruikmaken van de eigen cloudservice van Apple, iCloud. Het is een erg handige, gebruiksvriendelijke service die al met je Mac is geïntegreerd.

Dus, waarom zou je Dropbox overwegen? Hier zijn een paar redenen:

  • Het gebruik van meerdere cloudgebaseerde services helpt uw kosten voor het opslaan van gegevens in de cloud laag te houden; plus, redundantie zorgt ervoor dat u geen gegevens verliest.
  • Bijna alle cloudservices bieden een gratis niveau en Dropbox is daarop geen uitzondering.
  • Veel apps integreren zichzelf met verschillende cloudgebaseerde opslagservices om extra functies te bieden. Dropbox is een van de meest gebruikte cloudgebaseerde systemen die worden gebruikt door apps van derden.

Dropbox is beschikbaar in vier basistariefplannen; met de eerste drie kun je de hoeveelheid opslagruimte die je hebt uitbreiden door anderen naar de service te verwijzen. De gratis basisversie van Dropbox geeft je bijvoorbeeld 500 MB per verwijzing, tot een maximum van 18 GB gratis opslagruimte.

Dropbox-prijzen

Dropbox biedt gedifferentieerde prijzen, voornamelijk gebaseerd op je opslagbehoeften en, indien van toepassing, die van je team. Alle betaalde accounts bieden een gratis proefperiode van 14 dagen.

Plan Prijs per maand Opslag
Basis Gratis 2 GB
Plus $9,99 indien jaarlijks gefactureerd 2 TB
Professioneel $16,58 wanneer jaarlijks gefactureerd 3 TB
Standaard voor teams $12,50 per gebruiker 5 TB
Geavanceerd voor teams $20 per gebruiker Onbeperkt

Aanbevolen: