Gmail gebruiken met DropBox-add-on

Inhoudsopgave:

Gmail gebruiken met DropBox-add-on
Gmail gebruiken met DropBox-add-on
Anonim

Dropbox is een online, persoonlijke cloudopslagservice waarmee je bestanden, inclusief documenten en foto's, kunt opslaan en delen. Dropbox heeft ook een Gmail-add-on die het hele proces van het opslaan en delen van bestanden via e-mail veel sneller en eenvoudiger maakt door je rechtstreeks vanuit je Gmail-inbox toegang te geven tot je Dropbox-bestanden. Je kunt bijlagen ook snel rechtstreeks in Dropbox opslaan, zonder van venster of app te wisselen.

De Dropbox Gmail-add-on gebruiken

Het grote voordeel van het delen van bestanden via Dropbox, in plaats van Google Docs, is dat je met Dropbox een link deelt in plaats van de bijlage toe te voegen. Door bijlagen te verwijderen, bespaart u waardevolle ruimte in uw Google-account.

Je kunt de Dropbox Gmail-add-on gebruiken, of je nu op een Windows-, Macintosh- of Linux-besturingssysteem werkt. Je hebt ook toegang tot de Dropbox Gmail-add-on in de Gmail-app op zowel Android- als iOS-apparaten.

De Dropbox voor Gmail-add-on inschakelen

Zo begin je. We beginnen met het activeren van de Dropbox voor Gmail-add-on.

  1. Op je computer, open Gmail, klik op + in de rechterzijbalk, halverwege het scherm in je inbox. Klik op Invoegtoepassingen ophalen.

    Image
    Image
  2. Er verschijnt een pop-upvenster met beschikbare add-ons. Als Dropbox niet meteen verschijnt, gebruik dan de knop Zoeken om Dropbox te vinden. Klik op Dropbox om de installatie te starten.

    Image
    Image
  3. Selecteer Installeren. Je wordt gevraagd om in te loggen op je Dropbox-account.
  4. Zodra de add-on is ingeschakeld, ziet u het Dropbox-logo aan de rechterkant van uw Gmail-inboxscherm, halverwege, net boven de +.

    Image
    Image

Een bijlage opslaan in Dropbox met de Gmail Dropbox-add-on

Nu je de Dropbox voor Gmail-add-on hebt geïnstalleerd, kun je de add-on gaan gebruiken om bestanden aan je e-mails toe te voegen. Hier is hoe het te doen.

  1. Open een e-mail met een (een) bestandsbijlage(n) in uw Gmail-account. Klik op het Dropbox-pictogram in de rechterzijbalk.
  2. De applicatie zal de e-mail snel scannen om de bijlage te vinden. Zodra het pop-upvenster verschijnt, ziet u aan de rechterkant van het venster de bijlage, inclusief details en de naam van het bestand. Selecteer welk(e) bestand(en) je wilt opslaan in Dropbox.

    Image
    Image
  3. Zodra je op de bijlage hebt geklikt, verschijnen je Dropbox-bestanden en -mappen. Klik op de maplocatie waar u het bestand wilt opslaan. Of maak een nieuwe map door te klikken op +.
  4. Klik op Opslaan.

    Image
    Image
  5. Zodra je bestanden zijn opgeslagen, kun je ze vinden door je Dropbox-account in je browser te openen. Van daaruit kunt u uw bestanden verplaatsen, delen, verwijderen en beheren, en ook uw opslaglimieten controleren, die we later zullen bespreken.

Bestanden delen via Dropbox met de Gmail-add-on

Je kunt ook bestanden delen vanuit je Dropbox-account wanneer je een Gmail-bericht opstelt.

  1. Klik in de inbox van uw Gmail-account op Compose in de linkerbovenhoek van de pagina om te beginnen met het schrijven van uw e-mail.

    Image
    Image
  2. In het opstelvenster ziet u het Dropbox-pictogram onderaan de e-mail.

    Image
    Image
  3. Klik op het Dropbox-pictogram om een pop-upvenster met je Dropbox-bestanden en -mappen te zien.

    Image
    Image
  4. Selecteer de file die u wilt delen en klik op Link invoegen.

Bestanden opslaan met de mobiele versie van Dropbox Gmail Add-On

Zodra je Dropbox en Gmail op je bureaublad hebt geïntegreerd, verschijnt het Dropbox-pictogram in de Gmail-app op zowel Android- als iOS-apparaten. De eerste keer dat u uw Gmail-inbox opent op uw mobiele apparaat, ziet u het Dropbox-pictogram onder aan uw scherm als een beschikbare add-on. Tik op het Dropbox-pictogram om in te loggen op je Dropbox-account.

Een Gmail-bijlage opslaan in Dropbox op Android

Hier leest u hoe u een Gmail-bijlage opslaat in Dropbox met behulp van de Android-app.

  1. Om een bijlage in een Gmail-bericht op te slaan in Dropbox, open je het e-mailbericht en tik je op het Dropbox-pictogram onder aan het bericht.
  2. Tik op het bestand dat u wilt opslaan
  3. Kies de map waarin u het bestand wilt opslaan en tik vervolgens op Opslaan.

    Image
    Image

Een Dropbox-bestand verzenden vanuit de Gmail-app op Android

Hier leest u hoe u een Dropbox-bestand verzendt vanuit de Android Gmail-app.

  1. Tik op het compose pencil rechtsonder in de Gmail-app.
  2. Tik op het More menupictogram (drie verticale stippen) en kies vervolgens Invoegen uit Dropbox.
  3. Tik op het bestand dat u wilt bijvoegen of tik op het + pictogram ernaast.

    Image
    Image

Een Dropbox-bestand verzenden vanuit de Gmail-app op iOS

Hier leest u hoe u een Dropbox-bestand verzendt vanuit de iOS Gmail-app.

  1. Download de iOS Dropbox-app en log in op je account.
  2. Tik in de Dropbox-app op het bestand of de map die je wilt delen.
  3. Tik in het volgende scherm op Share, linksboven in het scherm.
  4. Er verschijnt een venster onder aan het scherm waarin u wordt gevraagd een e-mailadres, naam of groep in te voeren om het bestand te delen.

Beperking van wie kan bewerken en wie kan bekijken

Als je bestanden en mappen deelt met Dropbox, kun je aanpassen of ontvangers de mogelijkheid hebben om je bestanden te bewerken of te bekijken. Om machtigingen op uw computer in te stellen, opent u Dropbox en bladert u door de lijst met mappen. Terwijl je de muisaanwijzer over de naam van een map beweegt, verschijnt er een Share-knop aan de rechterkant van het scherm.

Klik op Share, klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu dat verschijnt, selecteer de ontvanger en kies Can Edit, Kan bekijken of Verwijderen.

Hoeveel kun je opslaan op Dropbox?

Een Dropbox Basic-account is gratis en bevat 2 GB aan ruimte. Je ruimte omvat je mappen en bestanden, samen met alle bestanden en mappen die met je zijn gedeeld door andere Dropbox-accounthouders. Wanneer bestanden met u worden gedeeld, tellen deze bestanden mee voor uw opslaglimiet.

Dropbox Plus is een betaald abonnement met 1 TB aan opslagruimte. De prijs hangt af van uw factureringsland en welk abonnement u kiest.

Controleer de hoeveelheid opslagruimte die je hebt gebruikt op je Dropbox-accountpagina. De balk onder je e-mailadres toont de resterende Dropbox-ruimte.

Verkeerslimieten

Naast opslagruimte legt Dropbox ook verkeerslimieten op. Gedeelde links en bestandsverzoeken worden automatisch verbannen als ze ongewoon veel verkeer genereren. Linkverkeer kan snel oplopen als u het bestand deelt met een groot aantal ontvangers die het bestand meerdere keren downloaden. Elke download telt mee voor de limiet, zelfs als deze door dezelfde ontvanger wordt gedaan. Als u de link op sociale media publiceert, kan het aantal downloads zeer snel exponentieel groeien.

De Dropbox Basic, gratis accountverkeerslimieten zijn:

  • 20 GB per dag: de totale hoeveelheid verkeer die al uw links en bestandsverzoeken gecombineerd kunnen genereren
  • 100.000 downloads per dag: het totale aantal downloads dat al uw links gecombineerd kunnen genereren.

Dropbox Plus-, Professional- en Business-accounts:

  • 200 GB per dag: de totale hoeveelheid verkeer die al uw links en bestandsverzoeken gecombineerd kunnen genereren
  • Er is geen dagelijkse limiet voor het aantal downloads dat uw links kunnen genereren

Zelfs als je links of bestandsverzoeken zijn verbannen, heb je nog steeds toegang tot je Dropbox-account en al je bestanden.

Veiligheidsmaatregelen voor verloren apparaten

In het geval dat je je apparaat verliest of als je Dropbox-account is gehackt, bevat Dropbox een Remote Wipe.

Aanbevolen: