Hoe Dropbox te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Dropbox te gebruiken
Hoe Dropbox te gebruiken
Anonim

Dropbox is een populair cloudopslagplatform waarmee je bestanden op afstand kunt uploaden en opslaan. Je kunt ze vervolgens vanaf elk apparaat openen via Dropbox.com of de Dropbox-app, plus delen en eraan samenwerken met anderen. Hier leest u hoe u Dropbox effectief kunt gebruiken.

Hoe werkt Dropbox?

Dropbox lost in feite veel van de problemen op die verband houden met lokale bestandsopslag.

Als je bepaalde bestanden op de harde schijf van je laptop opslaat, dan heb je er alleen lokaal toegang toe vanaf die computer. Als je je laptop kwijtraakt, zijn die bestanden weg en als je geen opslagruimte meer hebt, kun je geen bestanden meer op je computer opslaan totdat je er een paar verwijdert.

Door een cloudopslagplatform zoals Dropbox te gebruiken, worden je bestanden veilig opgeslagen op de externe servers van Dropbox, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onvoldoende lokale opslagruimte of dat je al je bestanden kwijtraakt als je breek een van je apparaten.

Alles wat je uploadt of bewerkt, wordt gesynchroniseerd met je Dropbox-account, waardoor het de handigste optie voor bestandsopslag is. Beter nog, het kan zelfs worden geïntegreerd met veel andere populaire platforms zoals Gmail, Google Docs, Slack, DocuSign, Asana, Trello en meer.

Aan de slag met Dropbox

Alles wat je nodig hebt om met Dropbox aan de slag te gaan, is een gratis account en toegang tot Dropbox via het web of de app. Maak eenvoudig uw account aan op Dropbox.com.

Met een gratis Basic-account krijg je 2 GB opslagruimte en kun je upgraden wanneer je maar wilt.

Je kunt gratis meer opslagruimte krijgen door anderen te verwijzen zich ook voor Dropbox aan te melden. Voor elke verwijzing krijgt u 500 MB extra ruimte tot 16 GB alleen door verwijzingen. Als je meteen meer ruimte nodig hebt, kun je je ook aanmelden voor een premium individueel abonnement om 2 of 3 TB aan ruimte te krijgen, of een premium businessplan om 3 TB of meer te krijgen, plus toegang tot geavanceerde samenwerkingstools.

Je kunt Dropbox gebruiken via:

  • Dropbox.com
  • De Dropbox-desktopclient voor Linux, macOS en Windows
  • De mobiele Dropbox-app voor iOS en Android

De volgende secties bevatten instructies voor het gebruik van de Dropbox-desktopclient voor macOS. Je kunt het volgen als je de desktopclient voor Linux of Windows gebruikt, hoewel je misschien een paar kleine verschillen opmerkt in de desktopclients voor deze besturingssystemen.

Bestanden uploaden naar Dropbox

  1. Open de Dropbox-desktopclient. Klik op een Mac op het Dropbox-pictogram in het menu rechtsboven. Selecteer het op een pc in de rechterbenedenhoek.

    Image
    Image
  2. Selecteer het folder icoon naast het zoekveld.

    Image
    Image

    Dit opent de hoofdmap van Dropbox voor je hele account.

    Image
    Image
  3. Het is een goed idee om mappen te maken om je bestanden te ordenen in plaats van simpelweg bestanden rechtstreeks naar je Dropbox-hoofdmap te uploaden. Om een map aan te maken, selecteer Create > Folder.

    Image
    Image
  4. Een nieuw mapveld wordt blauw gemarkeerd. Typ een naam voor de map in het gebied eronder.

    Image
    Image
  5. Dubbelklik op de nieuwe map om deze te openen. (Het zal leeg zijn.)

    Image
    Image

    U kunt ook mappen binnen mappen maken. Om een nieuwe map aan te maken binnen een bestaande map, selecteer je het folder icoon bovenaan.

  6. Open Finder op je Mac of Verkenner op je pc en zoek de bestanden die je wilt toevoegen aan je nieuw gemaakte Dropbox-map. Klik, sleep en zet het bestand/de bestanden neer in het vak waar staat "Sleep bestanden en mappen hierheen."

    Image
    Image

    Als je meerdere grote bestanden of mappen toevoegt, kan het even duren voordat Dropbox ze allemaal heeft geüpload.

  7. Je bestand(en) verschijnen in Dropbox. Je kunt op elk bestand dubbelklikken om het te openen en dit vanaf elk ander apparaat waarop je bent ingelogd op je Dropbox-account.

    Image
    Image

    Selecteer het thumbnail pictogram of list pictogram in de rechterbovenhoek om uw bestanden in twee verschillende stijlen te bekijken. De miniatuurweergave is ideaal voor foto's.

Bestanden delen vanuit Dropbox

Je kunt bestanden en mappen delen met anderen via Dropbox, een hyperlink of diensten zoals Slack en Zoom.

  1. Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot de deelopties van een bestand of map:

    • Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map.
    • Selecteer het bestand of de map en selecteer vervolgens de drie puntjes in de voorbeeldkolom aan de rechterkant.
    Image
    Image
  2. Als je het bestand of de map met andere Dropbox-gebruikers of per e-mail wilt delen, selecteer je Share.

    Image
    Image
  3. Typ in het venster dat verschijnt het e-mailadres of de naam van Dropbox-gebruikers (of een groep gebruikers) in het veld To. Selecteer het blauwe Share icoon als je klaar bent.

    Image
    Image
  4. Om het bestand of de map met anderen te delen via een geïntegreerde service zoals Slack of Zoom, herha alt u stap 1 en selecteert u vervolgens Delen in gevolgd door de service van uw keuze.

    Image
    Image

    Bekijk alle andere app-integraties die Dropbox biedt.

  5. Om een hyperlink naar het bestand of de map te delen, heb je drie opties:

    • Selecteer het bestand of de map en selecteer vervolgens het link/chain pictogram in de voorbeeldkolom aan de rechterkant om de link te kopiëren.
    • Selecteer het bestand of de map en selecteer vervolgens de drie puntjes.
    • Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map en selecteer Kopieer link in de vervolgkeuzelijst.
    Image
    Image
  6. Je kunt de link vervolgens in een e-mail, een Facebook-bericht, een sms of ergens anders plakken.

Hoe de Google Dropbox-integratie te gebruiken

Dropbox maakt het supereenvoudig om rechtstreeks in je account bestanden te maken met Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties.

  1. Navigeer naar een map naar keuze in Dropbox.
  2. Selecteer Create en kies vervolgens Google Docs, Google Spreadsheets of Google Presentaties.

    Image
    Image

    Voor deze specifieke tutorial gaan we Google Docs selecteren.

  3. Er wordt een nieuw tabblad of venster geopend in uw standaardwebbrowser, waarbij een nieuw Google-document wordt geladen via uw Google-account.

    Image
    Image

    Als u niet bent aangemeld bij uw Google-account, wordt u gevraagd eerst in te loggen.

  4. U kunt uw Google-document gaan gebruiken zoals u dat normaal zou doen, door het een titel in de linkerbovenhoek te geven en uw inhoud op de pagina te typen. Merk op dat in de adresbalk dropbox.com staat in plaats van het gebruikelijke docs.google.com wanneer je Google Docs normaal gebruikt.

    Houd er rekening mee dat Google-producten zoals Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties een functie voor automatisch opslaan hebben, zodat u uw werk nooit handmatig hoeft op te slaan. Alles wordt automatisch voor je opgeslagen in Dropbox.

  5. Op elk moment (en vanaf elk apparaat) toegang tot uw Google-document door naar de juiste map in uw Dropbox-account te gaan. Je zou de naam van het document daar moeten zien verschijnen zodra het is gemaakt.

Aanbevolen: