De 5 beste apps om gratis internationaal te bellen (2022)

Inhoudsopgave:

De 5 beste apps om gratis internationaal te bellen (2022)
De 5 beste apps om gratis internationaal te bellen (2022)
Anonim

Internationale telefoongesprekken zijn goedkoper en gemakkelijker te maken dan ooit. Terwijl het vroeger onbetaalbaar was om iemand in het buitenland te bellen, en je vaak te maken had met een onbetrouwbare verbinding, hebben mobiele apps en data-abonnementen dat veranderd. In veel gevallen kunt u gratis naar het buitenland bellen.

Deze apps bieden gratis internationale gesprekken naar ten minste één, zo niet veel, landen. De meeste van hen hebben ook chatfuncties, zodat u in contact kunt blijven met snelle berichten tussen oproepen door en foto's en video's kunt delen. Dit zijn onze vijf favoriete apps om internationaal te bellen.

Meest veilig: WhatsApp

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis spraak- en videogesprekken.
  • Groepsgesprekken beschikbaar.
  • End-to-end encryptie.

Wat we niet leuk vinden

  • Veelgebruik kan leiden tot gegevensoverschrijding.
  • Encryptie alleen van kracht als beide partijen de juiste versie van de app hebben.

WhatsApp is een berichten- en spraakoproep-app voor Android en iOS die data gebruikt, niet je mobiele abonnement. U kunt gratis spraak- en videogesprekken voeren met mensen over de hele wereld, maar u moet wel elke maand uw dataverbruik in de gaten houden. De app ondersteunt ook groepsgesprekken.

In 2016 heeft WhatsApp end-to-end encryptie toegevoegd die van toepassing is op alle berichten en oproepen die de app gebruiken. Als u echter chat met iemand die een oudere versie heeft, is geen van uw communicatie versleuteld.

Er zijn ook web- en desktopversies van WhatsApp. U kunt het niet gebruiken om hulpdiensten zoals 911 in de VS te bellen

Beste voor groepsgesprekken: Skype

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis bellen naar Skype-gebruikers.
  • Kan een video- of spraakbericht verzenden als de ontvanger uw oproep mist.

Wat we niet leuk vinden

  • Risico van gegevensoverschrijding.
  • Maakt geen gebruik van end-to-end encryptie.

Skype is een VoIP-service die al sinds 2003 bestaat en altijd een gemakkelijke manier is geweest om gratis nationale en internationale gesprekken te voeren. Je kunt het gebruiken voor spraak- en videogesprekken, maar ook voor groepsgesprekken met maximaal 10 deelnemers gratis wanneer je communiceert met andere Skype-gebruikers.

Er worden kosten in rekening gebracht als u contact opneemt met iemand buiten Skype, maar het bedrijf is openhartig over de tarieven en er zijn onbeperkte maandelijkse pakketten beschikbaar.

Net als WhatsApp en andere diensten die gegevens gebruiken, kun je Skype niet gebruiken om contact op te nemen met hulpdiensten, omdat ze je locatie niet nauwkeurig kunnen bepalen. Naast Android en iOS kun je ook internationaal bellen vanaf je pc of Mac-computer, webbrowser en zelfs Xbox.

Beste voor videogesprekken op iOS: FaceTime

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis videogesprekken via wifi.
  • Communicatie beschermd door end-to-end encryptie.

Wat we niet leuk vinden

  • Android-gebruikers kunnen alleen deelnemen aan lopende gesprekken.
  • Oudere apparaten ondersteunen alleen video, geen spraak, oproepen.

FaceTime is een gratis app voor spraak- en videogesprekken voor iPhone, iPad, iPod touch en Mac. Je kunt mensen over de hele wereld bellen via wifi of mobiele data, behalve in een handvol landen. Om een account aan te maken, heb je een Apple ID nodig. Op een iPhone registreert FaceTime automatisch je telefoonnummer. Op een iPad of iPod touch kunt u een e-mailadres registreren.

Als je contact wilt opnemen met vrienden, heb je het telefoonnummer of e-mailadres nodig dat aan hun Apple ID is gekoppeld. Je kunt ook tijdens een normaal telefoongesprek overschakelen naar een FaceTime-gesprek, zolang je allebei een account hebt. Als je iOS 15 of hoger gebruikt, kun je Android-gebruikers ook uitnodigen voor gesprekken die al aan de gang zijn met een speciale deelnamelink.

Beste voor oproepen tussen de VS en Canada: Google Voice

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan maximaal zes nummers doorsturen naar uw account.
  • Gratis voicemail transcriptie.
  • Kan inkomende gesprekken opnemen.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan alleen uitgaande gesprekken voeren vanuit de V. S.
  • Gratis bellen alleen beschikbaar tussen de VS en Canada.
  • Bellen naar vaste lijnen is niet gratis, alleen andere Google Voice-nummers.

Google Voice is een VoIP-service die meestal gratis is. U kunt maximaal zes nummers doorsturen naar uw account, maar laat ze allemaal overgaan voordat u naar de voicemail gaat. Als u transcriptie inschakelt, kunt u e-mails of sms-berichten ontvangen met transcripties van uw voicemails. Naast Android- en iOS-apps kun je Google Voice ook in een desktopbrowser gebruiken.

Als je in de VS bent, zijn de meeste oproepen naar mensen in de VS en Canada gratis. De tarieven voor oproepen naar andere delen van de wereld variëren. Google vermeldt de prijzen per land op de Google Voice-website.

Download voor:

Goede VoIP-app: Viber

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis bellen naar andere Viber-gebruikers.
  • Eenvoudige aanmelding.

Wat we niet leuk vinden

  • Oproepen en sms'jes zijn niet versleuteld.
  • Gebruikt gegevens.

Viber is een andere VoIP-service die gratis spraak- en videogesprekken biedt aan andere gebruikers en goedkope tarieven voor gesprekken naar vaste en mobiele telefoons. Het enige dat u hoeft te registreren, is een geldig telefoonnummer, dat uw contacten kunnen gebruiken om u in de app te vinden. Viber heeft Android- en iOS-apps, evenals een browserversie.

Hoewel Viber niet zo populair is als WhatsApp en Skype in de VS, is het populair in andere delen van de wereld, zoals Oost-Europa. Net als zijn concurrenten kan het ook berichten verzenden en kun je ook foto's en andere media delen via de app.

Aanbevolen: