Een PS5-controller gebruiken op Steam

Inhoudsopgave:

Een PS5-controller gebruiken op Steam
Een PS5-controller gebruiken op Steam
Anonim

Wat te weten

  • Sluit je controller aan op je pc. Er wordt geen kabel meegeleverd met PS5 en je hebt Bluetooth op je pc nodig om draadloos verbinding te maken.
  • Open Steam's Big Picture modus in de rechterbovenhoek van de Steam-client. Klik op het tandwiel Instellingen; klik vervolgens op Controllerinstellingen.
  • Hoe je controller eruitziet, is niet belangrijk. Klik op je controller en dan Define Layout om de besturing te controleren en in te stellen.

Het goede nieuws voor pc-gamers is dat Sony's nieuwe Dualsense-controller voor PS5 direct werkt met Steam. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je PS5-controller gebruikt met je pc.

Hoe een PS5-controller op uw pc aan te sluiten

Als je een USB-A-naar-USB-C-kabel hebt liggen, of als je computer USB-C rechtstreeks ondersteunt, kun je eenvoudig je PS5-controller aansluiten en klaar zijn om hem op Steam te gebruiken. Als je geen kabel wilt gebruiken of er geen hebt, kun je je controller via bluetooth op je pc aansluiten.

Op een pc met Windows 10 waarop Bluetooth is ingeschakeld, is dit proces eenvoudig.

  1. Zet je PS5 uit en koppel je controller los.
  2. Op uw pc opent u Startmenu > Instellingen > Apparaten > Voeg Bluetooth of ander apparaat toe.

    Image
    Image
  3. Houd op je PS5-controller de knoppen PlayStation en Create ingedrukt om de koppelingsmodus te openen.
  4. In het Add a device venster op je pc, selecteer Bluetooth en selecteer vervolgens de controller die verschijnt. Windows zal je controller waarschijnlijk herkennen als een soort generieke gamepad, wat geen probleem is.

    Image
    Image

Opmerking

Niet alle computers worden geleverd met Bluetooth. Als je je controller draadloos wilt gebruiken maar geen Bluetooth hebt, is het verrassend eenvoudig om Bluetooth aan je computer toe te voegen.

Een PS5-controller gebruiken op Steam

Eenmaal verbonden, is je controller klaar voor Steam.

  1. Open Steam's Big Picture-modus, rechtsboven in de Steam-client.
  2. Selecteer het Instellingen tandwiel; selecteer vervolgens Controllerinstellingen.

    Image
    Image
  3. Uw controller zal verschijnen onder Detected Controllers; het kan echter worden herkend als een Xbox-controller, een generieke gamepad of een DualShock 4-controller. Selecteer uw controller en klik op Define Layout om te controleren of al uw knopbindingen correct zijn.

    Image
    Image
  4. Als je problemen hebt om Steam je PS5-controller te laten detecteren, probeer je dan in te schrijven voor de nieuwste bètaversie van Steam, die de eerste PS5-controllerondersteuning toevoegt. Open vanuit je Steam-client Steam > Instellingen > Account en schrijf je in voor de nieuwste bèta. Keer dan terug naar Controllerinstellingen

    Image
    Image

Opmerking

Het is waarschijnlijk dat er meer functionaliteit naar de PS5-controller komt wanneer de nieuwste update van Steam uit de bèta komt, maar Steam zelf kan niet alle functies van de controller ondersteunen. Geavanceerde haptische feedback en adaptieve triggers vereisen individuele ondersteuning, omdat ze per spel worden geïmplementeerd.

Aanbevolen: