Hoe Apple CarPlay uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Apple CarPlay uit te schakelen
Hoe Apple CarPlay uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Met Apple CarPlay kun je je iPhone synchroniseren met compatibele voertuigen via een draadloze verbinding of met een kabel.
  • Om CarPlay uit te schakelen, ga naar Instellingen > Algemeen > CarPlay > tik op het voertuig je wilt vergeten en tik vervolgens op Vergeet deze auto > Forget.
  • Je kunt CarPlay ook uitschakelen in Schermtijd instellingen, zodat het niet wordt ingeschakeld voor een verbonden voertuig.

Dit artikel behandelt twee manieren om Apple CarPlay in iOS 14, iOS 13 en iOS 12 uit te schakelen, ofwel met behulp van een Settings optie of via Inhoudsbeperkingen.

CarPlay uitschakelen via Instellingen

Misschien wilt u Apple CarPlay om verschillende redenen uitschakelen, waaronder het feit dat u CarPlay misschien gewoon niet wilt gebruiken. Wat de reden ook is, je kunt CarPlay uitschakelen via de Instellingen.

Als je het uitschakelt met behulp van deze instructies, kun je het gemakkelijk weer inschakelen door CarPlay opnieuw te verbinden met je telefoon.

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen en tik vervolgens op CarPlay.
  2. Tik op het CarPlay-scherm op de naam van het voertuig dat u wilt vergeten onder de Mijn auto opties. Als je verbinding maakt met meerdere voertuigen, kan het zijn dat je hier meer dan één auto hebt staan, en als je CarPlay op alle voertuigen wilt uitschakelen, moet je de stappen voor elk voertuig herhalen.

    Zodra je ervoor kiest om een voertuig in je CarPlay-app te vergeten, moet je het opnieuw toevoegen om het in de toekomst weer te kunnen gebruiken.

    Image
    Image
  3. Tik op Vergeet deze auto.
  4. Tik vervolgens in het bevestigingsbericht dat verschijnt nogmaals op Vergeet om te bevestigen dat u CarPlay niet langer met dit voertuig wilt gebruiken. Zodra u op Vergeet tikt, wordt het voertuig verwijderd uit Apple CarPlay.

    Image
    Image

Apple CarPlay volledig uitschakelen

Als je CarPlay niet gebruikt of als je het frustrerend vindt dat het elke keer opstart als je je telefoon op je auto aansluit, kun je het volledig uitschakelen. Verrassend genoeg moet je echter Screen Time doorlopen om het te doen.

Als u ervoor kiest om CarPlay met deze methode uit te schakelen, schakelt u de functie volledig uit, dus totdat u deze instructies doorloopt en CarPlay opnieuw inschakelt, kunt u deze niet gebruiken.

  1. Open Instellingen van uw iPhone en tik vervolgens op Schermtijd.
  2. Scroll op de pagina Schermtijd-instellingen omlaag en tik op Inhouds- en privacybeperkingen.
  3. In Inhouds- en privacybeperkingen, als u Inhouds- en privacybeperkingen nog niet hebt ingeschakeld, schakelt u deze in (de knop groen).

    Image
    Image
  4. Zodra je apps als bewerkbaar worden weergegeven, zoek en tik je op Toegestane apps.
  5. Op het scherm Toegestane apps zet u CarPlay uit. Dit blokkeert het helemaal niet, zowel draadloos als wanneer uw telefoon is aangesloten op een kabel. Als u CarPlay in de toekomst wilt gebruiken, moet u deze optie eerst weer inschakelen.

    Image
    Image

Aanbevolen: