Nu kunt u 911 videobellen

Inhoudsopgave:

Nu kunt u 911 videobellen
Nu kunt u 911 videobellen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met het nieuwe Carbyne-softwareplatform kunnen burgers via video en sms chatten met hulpdiensten.
  • Het toenemende gebruik van video door wetshandhavingsinstanties veroorzaakt privacyproblemen.
  • Een kajakker in Connecticut is onlangs gered dankzij het Carbyne-systeem.
Image
Image

Een nieuw softwareplatform genaamd Carbyne gebruikt smartphones om 911-bellers via video en instant chat in contact te brengen met alarmcentrales.

Carbyne stelt coördinatoren in staat om de exacte locatie van een beller te bepalen. Het bedrijf zegt dat het de veiligheid kan verbeteren door sneller hulp te krijgen, maar sommige waarnemers zeggen dat systemen zoals Carbyne inbreuk kunnen maken op de privacy.

"Met openbare toegang tot particuliere beveiligingssystemen, loopt u inherent het risico dat u de lokale overheid in uw huiselijke sfeer brengt", zei Annie Finn, veiligheids- en beveiligingsadviseur bij bewakingsbedrijf Swissguard USA, in een e-mailinterview.

Kunnen politie en camera's door elkaar?

Het toenemende gebruik van videobewaking door wetshandhaving wordt kritisch bekeken. In Jackson, Mississippi, zijn plannen om een programma te testen waarmee de politie Ring-beveiligingscamera's kan controleren bekritiseerd door voorstanders van privacy.

"Hoewel de Ring een geldig onderdeel is van elk huisbeveiligingssysteem, waarmee gebruikers kunnen identificeren wie er voor hun deur staat of wie hun Amazon-pakketten steelt, stelt het de politie ook in staat een enorm bewakingsnetwerk op te bouwen, " Chris Hauk, expert op het gebied van consumentenprivacy bij privacyblog Pixel Privacy, zei in een e-mailinterview. "De Ring is een Trojaans paard als het gaat om politietoezicht."

Met openbare toegang tot particuliere beveiligingssystemen, loopt dit inherent het risico dat de lokale overheid in uw thuissfeer wordt gebracht.

Het Carbyne-systeem is geheel vrijwillig, benadrukt het bedrijf. Wanneer een beller zijn smartphone gebruikt om 911 te bellen, ontvangen ze een sms-bericht waarin om toestemming wordt gevraagd om hun exacte locatie te krijgen en toegang te krijgen tot video van hun smartphonecamera.

"We stellen alarmcentrales in staat om contact te maken met bellers op een manier die hen in staat stelt zich volledig in het incident onder te dompelen en daardoor efficiënter en sneller te verzenden", zei Carbyne-oprichter en CEO Amir Elichai in een e-mailinterview.

Privacy heeft een hoge prioriteit, zegt het bedrijf. "Alle gegevens die door onze gateway gaan, worden opgeslagen in een zeer veilige overheidscloud en de openbare instantie of klant is de enige eigenaar van die gegevens", legt Elichai uit. "Om ons platform te activeren, moet een beller fysiek op 'OK' klikken op een tekstbericht. Zodra de toestemming is ontvangen, wordt een sessie gestart."

Overval vonkt idee

Elichai zei dat het idee voor Carbyne bij hem opkwam nadat hij was beroofd op het strand in Tel Aviv, Israël.

"Toen ik 911 belde, vroegen ze me naar mijn locatie", zei hij. "Ik antwoordde dat ik het niet zeker wist omdat er alleen zand om me heen was en geen straatnaamborden. Het was duidelijk dat hun onvermogen om mijn locatie te bepalen het proces vertraagde. Ik was verbaasd dat in de huidige tijd, waar elke voedselbezorging of rideshare-app kan je locatie bepalen, 911 niet."

Image
Image

Omdat ze cloudgebaseerd zijn, kunnen de systemen van Carbyne binnen enkele uren worden geïnstalleerd boven bestaande noodoproepsystemen, zegt het bedrijf. "Normaal gesproken zou het maanden van planning, meerdere leveranciers en aanzienlijke middelen vergen om 911-callcenters handmatig bij te werken vanuit hun oudere, legacy-modellen", voegde Elichai eraan toe.

Carbyne is al nuttig gebleken in de echte wereld. De stad Stamford, Connecticut, installeerde Carbyne in juli 2020 en slechts enkele uren na de installatie ontving de politie een telefoontje van een kajakker die op rotsen in de haven was gestrand nadat hij per ongeluk hun kajak had omgedraaid. De coördinator gebruikte Carbyne om de locatiegegevens van de smartphone van de beller te krijgen en een havenpatrouille-officier werd gestuurd en bracht de kajakker aan land.

Om ons platform te activeren, moet een beller fysiek op 'OK' klikken op een tekstbericht.

"Nieuwe technologie zoals Carbyne maakt het makkelijker voor Stamford's Public Safety-personeel om levens te redden", zei de burgemeester van Stamford, David Martin.

Het Carbyne-systeem helpt ook tijdens de coronaviruspandemie. De stad New Orleans heeft onlangs Carbyne geïnstalleerd, waardoor paramedici "patiënten op afstand kunnen zien", aldus Tyrell Morris, uitvoerend directeur van het Orleans Parish Communication District. Het doel is om Carbyne te gebruiken om de symptomen van bewoners in quarantaine te monitoren en ervoor te zorgen dat ze thuis blijven om blootstelling te beperken.

Bewakingstechnologieën op afstand winnen terrein naarmate de pandemie van het coronavirus voortduurt. Softwareoplossingen zoals Carbyne kunnen levens redden, maar gebruikers moeten bereid zijn om in ruil daarvoor wat privacy op te geven.

Aanbevolen: