D-Link DIR-615 standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

D-Link DIR-615 standaard wachtwoord
D-Link DIR-615 standaard wachtwoord
Anonim

Elke versie van de D-Link DIR-615-router heeft een standaard gebruikersnaam van Admin en, zoals de meeste D-Link-routers, geen standaardwachtwoord. Het standaard IP-adres dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot deze router is 192.168.0.1.

De standaard gebruikersnaam en het wachtwoord van de D-Link DIR-615 (leeg gelaten) is hetzelfde voor elke hardware- en firmwareversie van de router, of het nu A, B, C, E, I of T is.

Zorg ervoor dat u deze router niet verwart met de D-Link DIR-605L.

Image
Image

DIR-615 Standaard wachtwoord werkt niet?

Als de standaard gebruikersnaam en het standaard wachtwoord niet werken, kunnen op een bepaald moment tijdens de levensduur van uw D-Link DIR-615 het standaard wachtwoord en de standaard gebruikersnaam zijn gewijzigd. Als dit het geval is, geven de bovenstaande standaardgegevens u geen toegang tot uw router.

Je kunt de router resetten als je er niet meer in kunt. Door te resetten worden de bestaande gebruikersnaam en het wachtwoord vervangen door de standaardreferenties.

Het resetten van een router is iets anders dan het opnieuw opstarten (opnieuw opstarten). Door te resetten worden alle instellingen verwijderd, niet alleen de gebruikersnaam en het wachtwoord. Dit betekent dat alle netwerkinstellingen, port forwarding-opties en andere aanpassingen worden gewist.

  1. Steek de router in en draai hem om waar alle kabels zijn aangesloten.
  2. Gebruik een paperclip of ander klein voorwerp om de Reset-knop 30 seconden ingedrukt te houden. Het zit tussen de stroomaansluiting en de internetpoort.
  3. Wacht 30 tot 60 seconden terwijl de router klaar is met opstarten.
  4. Koppel de voedingskabel los van de achterkant van de router en wacht 10 tot 30 seconden.
  5. Steek de stroomkabel weer in en laat hem volledig inschakelen (dit duurt minder dan 1 minuut).
  6. U zou nu toegang moeten hebben tot uw DIR-615-router op https://192.168.0.1/ met de Admin gebruikersnaam en een leeg wachtwoord.

Nu je weer toegang hebt, verander je het routerwachtwoord in iets dat je kunt onthouden (als het echt ingewikkeld is, sla het dan op in een wachtwoordbeheerder) en configureer alle instellingen die verloren zijn gegaan opnieuw, zoals het draadloze netwerkwachtwoord, SSID, en andere configuratiewijzigingen.

Hoe de routerinstellingen op te slaan

Om te voorkomen dat u in de toekomst handmatig alle routerinstellingen moet invoeren als u uw router opnieuw instelt, maakt u elke keer dat u wijzigingen aanbrengt een back-up van de instellingen. Sla de instellingen en aanpassingen die u heeft gemaakt in de DIR-615 op via TOOLS > SYSTEM > Save Configuration

Je kunt de routerinstellingen op elk moment herstellen, of het nu is nadat je een fout hebt gemaakt in de instellingen of nadat je de hele router hebt gereset. Laad het configuratiebestand via de Restore Configuration from File knop op dezelfde pagina.

Als u geen toegang krijgt tot de DIR-615-router

Als je niet op de inlogpagina van een DIR-615-router kunt komen omdat je niet zeker weet wat het IP-adres is, is het proces om dit te achterhalen veel eenvoudiger dan het resetten van de router.

Als je een ander apparaat in je netwerk hebt met normale internettoegang, ga er dan naartoe en controleer het standaard gateway-IP-adres. Dit geeft het IP-adres van de DIR-615-router weer.

D-Link DIR-615 Handleiding & Firmware Download Links

U kunt gebruikershandleidingen en firmware rechtstreeks downloaden van de D-Link-website op de D-Link DIR-615 Downloads-pagina. De handleidingen zijn beschikbaar in PDF-formaat.

Er zijn verschillende hardwareversies voor de D-Link DIR-615-router. Zorg ervoor dat de juiste is geselecteerd, vooral voordat u firmware downloadt, en dat u de juiste handleiding leest. De hardwareversie moet op een sticker aan de onderkant van de router staan of mogelijk op de onderkant van de originele verpakking.

Andere details en downloads voor deze router zijn ook te vinden in de bovenstaande link. Naast firmware en gebruikershandleidingen zijn FAQ's, video's, datasheets en installatieprogramma's (hoewel niet alle versies van de DIR-615 al deze downloads hebben).

Aanbevolen: