Doomscrolling: de grootste trend van 2020

Inhoudsopgave:

Doomscrolling: de grootste trend van 2020
Doomscrolling: de grootste trend van 2020
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Doomscrolling is de neiging om te blijven surfen of door slecht nieuws te scrollen, ook al is de informatie deprimerend.
  • Experts zeggen dat we doomscroll gebruiken als een manier om naar antwoorden te zoeken om ons een veilig gevoel te geven.
  • Om je doomscrolling-gewoonte te stoppen, moet je jezelf naar beneden praten en rekening houden met je internet- en sociale media-consumptie.
Image
Image

Dit jaar zijn er veel trends geweest - van bananenbrood bakken tot het maken van TikToks tot binge-watching-shows zoals Tiger King. Maar experts zeggen dat een van de grootste trends van 2020 waar vrijwel iedereen aan meedoet 'doomscrolling' is.

Het scrollen door je sociale media-feeds en altijd negatief nieuws zien - en niet kunnen stoppen - is voor de meeste mensen in 2020 een dagelijkse routine geworden. Natuurlijk is doomscrolling geen nieuwe gewoonte, maar experts zeggen dat het er een is die veel prominenter is geworden en veel moeilijker te stoppen is in een jaar als 2020 met een wereldwijde pandemie, raciale onrust en een historische verkiezing, waar we proberen alles te begrijpen.

"Door doomscrolling hebben we een bevooroordeeld beeld van het gevaar dat er is", zegt Dr. Pamela Rutledge, een mediapsycholoog en directeur van het Media Psychology Research Center. "Je laadt deze indruk van de wereld in je brein over hoe verschrikkelijk het is, en je hebt geen bewijs om dat te compenseren, dus je krijgt een zeer emotionele reactie."

Wat is Doomscrolling en waarom doen we het?

The Merriam-Webster Dictionary heeft in april officieel de termen doomscrolling en "doomsurfing" toegevoegd aan de lijst met "Words We're Watching". Merriam-Webster definieert doomscrolling als "verwijzend naar de neiging om door slecht nieuws te blijven surfen of scrollen, ook al is dat nieuws bedroevend, ontmoedigend of deprimerend."

Aan de wetenschappelijke kant zegt Rutledge dat doomscrolling onze instinctieve reactie op gevaar is.

Image
Image

"Als we iets engs zien, zoeken we naar antwoorden en zekerheid, want dat is hoe we ons veilig voelen, vooral nu tijdens de pandemie en midden in een zeer omstreden verkiezing waar veel vragen zijn", zei ze.. "Dus mensen zijn erg angstig, en als je angstig bent, zoek je naar informatie om je beter te voelen, en als er geen antwoorden zijn, blijf je zoeken."

Vooral nu er nog zoveel onzekerheid is over de pandemie van het coronavirus en de verkiezingen van vorige week, kan het moeilijk zijn om dit jaar concrete antwoorden te vinden. Rutledge zegt dat onze geest die antwoorden probeert te vinden door middel van doomscrolling.

De effecten van je dagelijkse doomscrolling-gewoonte gaan verder dan alleen je tijd online verspillen. Rutledge zegt dat de gewoonte een aanzienlijke invloed heeft op onze geestelijke gezondheid.

"Doomscrolling beïnvloedt je mentale gezondheid door onze perceptie van de wereld als enge en negatieve dingen te overbelasten. Je hersenen reageren om je veilig te houden, wat betekent dat je angst toeneemt," zei ze.

Hoe de slechte gewoonte te stoppen

Aangezien de meesten van ons dit jaar waarschijnlijk al meer angstgevoelens hebben, zouden we onszelf niet op een nog angstiger pad moeten begeven als we het kunnen helpen. Om de doomscrolling-gewoonte te beteugelen, zegt Rutledge dat je goed moet letten op het doel van je zoekopdracht.

Zoals de meeste dingen met sociale media, is het erg boeiend, dus het is erg belangrijk om je bewust te zijn van wat je doet op deze platforms.

"Je moet ingrijpen met wat ik beschouw als een cognitieve override," zei ze. "Je moet jezelf naar beneden praten en je concentreren op wat je doet en waarom. Het gaat erom dat je je bewust bent van wanneer je reageert en wanneer je doelgericht bent."

Het is ook een goed idee om je scrollgewoonte helemaal te vervangen, en in plaats van je telefoon op te pakken om te doomscrollen, een boek te pakken, een vriend of familielid te bellen, En als je de gewoonte van scrollen niet kunt afleren, kun je een herinnering op je telefoon instellen om te stoppen met scrollen of iemand opzettelijk volgen op je sociale feeds die je er zelf aan herinnert.

Quartz Reporter Karen Ho - wiens Twitter-handvat Doomscrolling Reminder is Lady - plaatst regelmatig herinneringen op haar Twitter-pagina om te stoppen met doomscrolling als je dat bent, en in plaats daarvan je telefoon neer te leggen en naar bed te gaan.

Rutledge zegt dat doomscrolling over het algemeen niets is om je voor te schamen, aangezien we het waarschijnlijk allemaal doen.

"Mensen zouden zichzelf hier niet over moeten slaan… dit is een heel natuurlijke reactie", zei ze. "Zoals de meeste dingen met sociale media, is het erg boeiend, dus het is erg belangrijk om je bewust te zijn van wat je doet op deze platforms."

Dus als je een herinnering nodig had om vandaag niet te doomscroll, dan is dit het.

Aanbevolen: