Waarom korte video's de grootste trend van 2020 waren

Inhoudsopgave:

Waarom korte video's de grootste trend van 2020 waren
Waarom korte video's de grootste trend van 2020 waren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Korte video-inhoud van apps zoals TikTok, Instagram Reels en Dubsmash hadden een enorm moment in 2020.
  • De open creativiteit en community-gedreven inhoud hebben dit materiaal dit jaar zo populair gemaakt.
  • Experts denken dat we tot ver in volgend jaar een hogere kwaliteit van kortere video's als trend zullen zien.
Image
Image

Misschien was een van de grootste trends van 2020 de korte video-inhoud van apps zoals TikTok. Experts zeggen dat als we 2021 ingaan, deze "quick content"-trend nergens heen gaat.

Als het lijkt alsof er tegenwoordig overal hapklare video's op internet staan, is dat omdat ze dat zijn. Van de explosie van TikTok tot Instagram met de introductie van Reels en de recente aankoop van Dubsmash door Reddit, sociale platforms spelen in op de trend van korte video-inhoud.

"[Short-form-content] is erg aantrekkelijk voor veel groepen omdat het mensen in staat stelt te creëren wat ze willen creëren wanneer ze dat willen", vertelde Meridith Rojas, het wereldwijde hoofd van Creator Marketing bij Logitech, aan Lifewire in een telefonisch interview.

De korte video-overname van 2020

2020 zag meer mensen content consumeren, want laten we eerlijk zijn, we hadden niet veel anders te doen. TikTok heeft nu ongeveer 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, wat een stijging van 800% is sinds 2018, volgens CNBC. En andere platforms hebben het succes opgemerkt: Instagram, eigendom van Facebook, introduceerde in augustus Reels, waarmee je video's met meerdere clips van 15 seconden kunt opnemen met audio, effecten en andere creatieve tools.

Onlangs kondigde Reddit de aankoop aan van Dubsmash, een andere TikTok-concurrent. Volgens Stream heeft Dubsmash ongeveer 1 miljard videoweergaven per maand, waarmee 27% van de Amerikaanse short-form videomarkt wordt veroverd door installaties, de tweede alleen voor TikTok (59%).

Image
Image

Net als Facebook en Reels, is het geen wonder dat Reddit geld wilde verdienen aan de markt voor korte video's.

"Zowel Reddit als Dubsmash delen een diepgeworteld respect voor hoe gemeenschappen samenkomen", zei Steve Huffman, CEO van Reddit, in een blogpost waarin hij de overname aankondigde. "Dubsmash verheft ondervertegenwoordigde makers, terwijl Reddit een gemeenschapsgevoel en verbondenheid bevordert over duizenden verschillende onderwerpen en passies. Het is duidelijk dat onze missies nauw op elkaar aansluiten en dat onze gemeenschapsgerichte platforms naast elkaar kunnen bestaan en groeien terwijl we van elkaar leren."

Rojas zei dat het community-gedreven aspect van korte video-apps hen dit jaar zo succesvol heeft gemaakt. Vooral tijdens een pandemie waarin een groot deel van ons gemeenschapsgevoel is weggenomen, hebben dit soort door de gemeenschap aangestuurde inhoudsplatforms het mogelijk gemaakt dat je ergens deel van uitmaakt.

[Short-form content] is erg aantrekkelijk voor veel groepen omdat het mensen laat creëren wat ze willen creëren wanneer ze dat willen.

Niet alle korte video-apps hebben echter dit door de gemeenschap aangestuurde aspect gevolgd. Quibi, dat na slechts zes maanden stopte, concentreerde zich op professioneel geproduceerde en gepolijste inhoud in de korte-vormruimte, en Rojas zei dat het duidelijk is waarom het niet zo goed deed als andere apps zoals TikTok.

"Eén was geproduceerd werk, en de andere was door gebruikers gegenereerde inhoud… één gevouwen en één explodeerde," zei ze. "Mensen geven de voorkeur aan de echte momenten die je niet kunt produceren en de persoonlijkheden die je niet kunt casten … dat is wat echt boeiend is."

Rojas zei dat de algehele populariteit van video-inhoud in korte vorm te danken is aan de toegankelijkheid en de creativiteit die mensen ervan krijgen.

"Iedereen kan gemakkelijk een coole video maken door een geluid en overgang toe te voegen en alles in één creatieve ademtocht te doen," zei ze. "Je hoeft niet meer na te denken om iets te posten, en het is een leuke en creatieve manier voor mensen om zichzelf te uiten."

Wat staat er in 2021 te wachten?

Experts zeggen dat de aandachtsspanne van consumenten afneemt en dat mensen niet de tijd of de wens hebben om langere inhoud te bekijken zoals vroeger. Rojas denkt dat deze trend zich volgend jaar zal voortzetten.

Mensen geven de voorkeur aan de echte momenten die je niet kunt produceren en de persoonlijkheden die je niet kunt casten… dat is wat echt boeiend is.

"Ik heb gezien dat veel mensen meer geïnteresseerd zijn in een groter aantal kortere video's, en ik zie dat nergens toe leiden", zei ze.

Rojas zei echter dat de lengte van de inhoud niet de enige factor is die korte media in de buurt houdt. Ze zei dat apps zoals TikTok verder zijn geëvolueerd dan alleen de lengte van inhoud om trends te creëren en vast te stellen.

"TikTok is momenteel een megamacht in entertainment", zei ze. "Er is een directe correlatie tussen welke nummers de Billboard-hitlijsten bereiken en welke nummers aan populariteit wonnen op TikTok. Ik denk dat [TikTok] zal blijven evolueren in deze muziekcultuur."

Image
Image

Ze zei dat ze deze trend van 'democratisering van inhoud' ziet, waardoor mensen kunnen creëren wat ze willen en dit delen met hun gemeenschappen, waarbij ze de leiding overnemen van influencers en andere makers van inhoud.

Voorbij zijn de dagen van het kijken naar langere en strak bewerkte YouTube-video's ten gunste van unieke onvolmaakte inhoud die de individuele persoonlijkheden van mensen laat zien.

"Het gaat niet meer om zeer gepolijste inhoud", zei Rojas. "Het is mijn sterke overtuiging dat we steeds meer in die richting gaan."

Aanbevolen: