Hoe Amazon Luna kon slagen waar anderen faalden

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon Luna kon slagen waar anderen faalden
Hoe Amazon Luna kon slagen waar anderen faalden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Luna biedt cloud-gaming op Amazon-gebaseerde servers.
  • Luna zal speciale abonnementskanalen hebben met toegang tot meerdere games.
  • Experts zijn van mening dat Amazon met Twitch-integratie meer gebruikers zou kunnen pushen.
Image
Image

Met zoveel cloud-gamingservices die al beschikbaar zijn, lijkt Amazon Luna misschien gewoon een nieuw logboek om toe te voegen aan een al smeulend vuur, maar sommige experts zeggen dat het de "Netflix van games" zou kunnen zijn.

Amazon's cloud-gamingservice begon deze week met het versturen van uitnodigingen voor vroege toegang, slechts een paar weken nadat de streamingdienst voor videogames aanvankelijk was aangekondigd. In tegenstelling tot andere streamingdiensten biedt Luna gebruikers verschillende kanalen waarop ze zich kunnen abonneren, waardoor ze via de cloud toegang krijgen tot verschillende games en andere inhoud. Vanwege de unieke benadering van gamestreaming en de banden met Amazon zelf, denken sommige experts dat Luna de beste cloud-gamingservice op de markt kan worden.

"De laatste van het feest mag alle fouten vermijden die hun concurrenten hebben gemaakt", schreef Adrian Higgins, software-engineer en eigenaar van Musician Nerd in een e-mail. Higgins, die cloud-gaming vrij uitgebreid heeft gevolgd, is van mening dat Amazon zich klaarmaakt om de markt stormenderhand te veroveren.

Voorbereid naar binnen

Met eerdere applicaties zoals Google Stadia en NVIDIA's GeForce Now al live, is Amazon niet de eerste cloud gaming-software die op de markt komt. Andere opties voor online gamestreaming zijn in de loop der jaren gekomen en verdwenen, met meer opvallende inzendingen, waaronder OnLive en Gaikai, die beide zouden worden overgenomen door Sony Interactive Entertainment.

Terwijl Stadia en GeForce Now cloudgebaseerd gamen vanuit verschillende hoeken hebben benaderd (Stadia vereist volledige aankopen van games op het Stadia-platform en GeForce Now het streamen van de games die je al bezit toestaat), benadert Amazon het als een abonnement service.

Image
Image

"Luna gebruikt een kanaalbenadering waarmee uitgevers hun eigen inhoud kunnen beheren", aldus Higgins. "Een van Luna's grootste concurrenten, NVIDIA GeForce Now, verloor dit jaar een heleboel uitgevers omdat ze de inhoud te veel hadden gecontroleerd." Higgins is van mening dat Amazon, door de uitgevers volledige controle te geven over wat er op het streamingplatform beschikbaar is, zichzelf al klaarstoomt om veel te winnen.

Dit kanaalsysteem dat Higgins noemt, is uniek in de recentere cloud gaming-services. Door gebruikers toe te staan zich op verschillende kanalen te abonneren, geeft Luna gebruikers manieren om toegang te krijgen tot verschillende inhoud, afhankelijk van wat ze zoeken. Luna+ is al beschikbaar voor gebruikers met vroege toegang, en andere kanalen, zoals die van game-uitgever Ubisoft, zullen binnenkort verschijnen.

Help onderweg

Een andere grote functie die volgens Higgins Luna boven de rest zou kunnen uitstrekken, is de nauwe relatie van Amazon met Twitch. Sinds de online handelaar Twitch in 2014 kocht, heeft het verschillende manieren opgenomen om de online streaming-site aan te sluiten op andere Amazon-producten. Prime Gaming, dat gratis abonnementen biedt op je favoriete streamers (met andere goodies), is een andere manier waarop Amazon gebruik maakt van Twitch.

Amazon is eigenaar van Twitch en zal de twee platforms integreren, zodat je je gameplay naadloos vanuit Luna kunt uitzenden, zei Higgins. "Google doet het met Stadia en YouTube Gaming, maar Twitch heeft twee derde van de markt voor het streamen van videogames in handen. YouTube Gaming komt nergens in de buurt."

Het grootste voordeel dat Amazon heeft met Luna is Amazon Web Services. AWS wordt door velen beschouwd als een van de krachtigste webserviceplatforms en brengt veel kracht met zich mee. Met AWS gelooft Higgins dat Luna uitstekende online ondersteuning zal hebben, waardoor het de beperkingen van de concurrentie kan verslaan.

Ondanks de snelle lancering lijkt Luna al een aantal goede eerste indrukken te maken bij Twitter-gebruikers zoals GnomeFighter3D, die op het officiële Luna Twitter-account tweette: "Games lopen geweldig, ik heb nog geen problemen met invoer vertraging, frames, enz." Amazon schetste ook de release voor vroege toegang en merkte op dat gebruikers toegang hebben tot het Luna + -kanaal, dat momenteel 50+ games bevat die ze kunnen proberen. Andere kanalen, zoals het Ubisoft-kanaal, zullen binnenkort beschikbaar zijn en zullen aankomende titels bevatten zoals Assassin's Creed Valhalla.

Terwijl Luna nog in de kinderschoenen staat, worden er steeds hogere verwachtingen van de hoeveelheid tools waarover Amazon beschikt, en experts zoals Higgins zijn van mening dat Luna de gamestreamingservice zou kunnen zijn die eindelijk het "Netflix voor games" -gat vult waar gamers naar op zoek waren.

Aanbevolen: